Zeep! door Claudia van der Sluis

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 1493 woorden
  • 10 augustus 2006
  • 8 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.5
  • 8 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1997
Pagina's
140
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Zeep!
Shadow
Zeep! door Claudia van der Sluis
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Annemiekee zit sinds een maand in Havo 3. Ze kwam van VWO, maar dat was te pittig voor haar. Haar nieuwe klas vindt ze hellemaal niks aan, behalve Rob. Annemiekee is al een paar weken verliefd op Rob. Maar ja, Rob is al met Inge, ook een meisje bij Annemiekee in de klas. Rob ziet Annemiekee daarom ook niet staan. Toch wil Annemiekee de aandacht van Rob, doordat ze hele mooie krullen in haar haar wil gaan maken. En paar dagen later gaat ze naar de kapper om permanent. Maar dat ritje naar de kapper had ze beter niet kunnen doen, haar haar lijkt nergens op één groot schuimbad. Als ze dan ook thuis komt schrikken Annemiekee’s ouder en haar broertje. Ja, wat doen broertjes? Precies: die maken er grapjes over.
Het liefst gaat ze de volgende dag niet meer naar school, maar toch moet ze van haar ouders. Als ze de volgende dag op school komt probeert ze zich zoveel mogelijk te verbergen, vooral voor Inge, omdat ze voor haar eigenlijk heel erg bang is. Rob is er niet, hij spijbelt best wel vaak. Toch wordt daar nooit wat van gezegd. Niemand merkt haar echt op, totdat Annemiekee haar pen laat vallen en Inge omkijkt. Ze begint keihard te lachen, daar regeerde de hele klas natuurlijk op. Die gingen ook mee lachen, toen ze in de gaten kregen waarom Inge lachte. Als het eindelijk pauze is en Annemiekee loopt zo gauw mogelijk de klas uit. Inge komt achter haar aan. Op het schoolplein roept Inge: ’Nou moeten we je voortaan maar Zeep noemen’. ‘Omdat je haar net op een bos zeepsop lijkt’, wordt er ook nog achter na geroepen door Inge.

Na school gaat Annemieke hulp zoeken bij haar vriendin en buurmeisje Mo. Mo wil later heel graag haar eigen kapsalon beginnen, ook heeft ze veel verstand van kapsels. Ze wil voor Annemieke wel proberen of zij het haar ook mooier kan maken, maar als Mo klaar is, ziet het er helemaal niet meer uit. Als Annemiekee thuis komt voelt ze zich erg verdrietig en is woedend op Inge, omdat zij haar een rotdag had bezorgd.
Als een paar dagen later een schoolfeest is, merkt Annemiekee dat Rob haar leuk vindt. Opeens kon Annemiekee de hele wereld aan, ze was zelfs niet meer bang voor Inge. Ook niet toen Inge opeens Annemiekee heel dicht bij Rob zag staan, en heel boos en haar dreigend aankeek. Later op de avond toen Rob met Inge uitgevochten was, komt Rob naar Annemiekee toe. Annemiekee wilde heel graag zoenen, ook Rob wilde dat, dus gingen ze zoenen.
Nu ze verkering hebben vraagt Rob de volgende dag of Annemiekee mee naar het fietsenhok. Rob hangt altijd in de pauze’s in het fietsenhok, met nog een paar vage gasten. Annemiekee heeft wel eens gehoord dat daar gevreeën, gerookt en drugs gebruikt wordt. Rob vroeg of ze mee ging naar het fietsenhok. Annemiekee wilde niet. Ze wist er met een smoesje vanaf te komen. Wel had Annemiekee tegen Rob gezegd, dat ze de volgende keer wel mee zou gaan naar het fietsenhok. De volgende dag vraagt Rob dan ook of Annemiekee mee gaat naar het fietsenhok, uiteindelijk gaat Annemiekee toch mee. Niet veel later rent Annemieke het fietsenhok alweer uit, ze wordt misselijk van de jointlucht die in het fietsenhok hangt. De volgende dag gaat Annemieke toch weer mee naar het fietsenhok. Dit keer neemt ze wel een hijs van een joint, maar ze vindt het maar smerig. Opnieuw loopt ze naar buiten. Ze begint bij de dichtstbijzijnde bosjes te kotsen. Een leraar ziet het, ze mag van hem naar huis gaan. Ze heeft er veel spijt van, daarom belt ze Mo om erover te praten. Mo kon het niet geloven dat Annemiekee zo iets stoms had gedaan. Annemiekee is erg verdrietig, omdat ze het bij Rob heeft verknald, dat ze besluit te gaan roken om toch een beetje bij Rob zijn groep te horen.
Als ze de volgende dag op school komt, ziet ze Inge en Ellie om Rob heen hangen. Ellie is net zo’n bitch als Inge.
De volgende zaterdag vraagt Sanne of Annemiekee naar haar toe wil komen, omdat ze haar iets moet vertellen. Als Annemiekee bij haar aankomt, vertelt ze dat ze gaat samenwonen met Roel, de broer van Inge, in een kraakpand. Annemiekee mag Roel niet, ze vindt hem een beetje sneaky.
Als Annemiekee naar een tijdje Rob tegenkomt, doet hij net alsof er niets is gebeurd, hij begint gelijk weer te zoenen. Dan komt ze er pas achter dat zij nog steeds van hem houdt. Annemiekee weigert nog steeds pillen te slikken, maar ondertussen leert zo wel hoe ze een joint moet roken. Inge en Ellie beginnen ook steeds aardiger tegen Annemiekee te doen. Annemieke vindt dat eigenlijk raar, ze denkt dat Inge en Ellie haar nog een keer terugpakken.
Annemiekee wil Rob voorstellen aan ‘haar’ vriendinnen en ze spreekt met Rob af in het park. Rick (het broertje van Annemiekee) en Thom zijn er en natuurlijk Mo en de Anja’s. Als Rob en Annemiekee een joint gaan roken wordt Rick kwaad op zijn zus.

Als Rob die zelfde avond bij Annemiekee is op haar slaapkamer, wil hij met Annemiekee naar bed. Annemiekee wil dat niet en dan wordt Rob kwaad. Hij begrijpt niet waarom en loopt kwaad weg.
Annemiekee wordt ’s morgens gebeld door de moeder van Sanne en wil graag weten waar Sanne uithangt. Annemiekee vertelt dat ze bij Roel is. Annemiekee bedenkt pas later dat het tussen Sanne en haar moest blijven, maar ja, dat was nu te laat.
Drie dagen later is Sanne thuis. Ze is woedend, maar toch wil ze het uitpraten. Ze had het achteraf helemaal niet naar haar zin gehad en het was er heel smerig. Na het bezoek bij Sanne is Annemiekee net boven, als weer naar beneden moet van haar ouders. Annemiekee’s ouders wilden even met Annemieke praten, ze hadden gehoord dat ze aan de drugs was. Haar moeder denkt dat het door Rob komt, omdat ze vindt dat hij zo stiekem doet. Haar ouders willen liever dat Annemiekee het met Rob uitmaakt, Annemiekee weigert dat en loopt kwaad naar boven.
Als Annemiekee de volgende dag naar school gaat, hoort ze dat Rob vast zit wegens dealen. Inge denkt dat iemand hem erin geluisd heeft en verdenkt meteen Annemiekee. Als Annemiekee zegt dat ze het niet gedaan heeft gelooft ze haar niet. Als Rob vrij is komt hij meteen naar haar toe en hij denkt ook al dat zij hem verlinkt heeft. Hij is heel kwaad en is er bijna zeker van dat zij naar de politie is gegaan om hem aan te geven. Vanaf dat moment is het uit.
Als Annemiekee bij Mo is, is ze er ineens zeker van, dat Inge dit haar geflikt heeft en gaat meteen naar Rob toe. Ze belt aan maar er wordt niet open gedaan. Ze luistert en hoort housemuziek. Ze wringt haar vingers door de brievenbus naar binnen en voelt een touwtje. Ze loopt met bibberende knieën naar binnen. Ze roept ‘hallo’ maar ze krijgt geen antwoord. Annemiekee loopt naar boven, ze maakt de deur open. Ze ziet daar Inge en Rob met elkaar in bed liggen. Maar Inge en Rob zijn zo druk met elkaar bezig, dat ze het niet merken dat Annemiekee om de hoek van de deur kijkt. Voorzichtig doet Annemieke de deur weer dicht. Even later is ze weer terug boven, met een emmer met water loopt ze met lawaai Rob’s kamer binnen. Inge en Rob schrikken. Annemiekee dwingt Inge te vertellen, dat zij Rob heeft aangegeven. Natuurlijk zegt Inge dit met tegen zin.
Thom is een vriend van het broertje van Annemiekee, Mo vindt hem heel leuk. Mo wil iets met hem, alleen hij ziet niets in haar en dat doet haar erg veel verdriet. Als Mo erachter komt dat Thom iets in Annemiekee ziet, kan ze dat niet hebben en als ze dan ook nog merkt dat Thom een avond bij het broertje van Annemiekee is geweest, zoekt ze er meteen iets achter en denkt ze dat hij bij haar was.
Mo doet heel vals tegen Annemiekee als ze haar de volgende dag tegenkomt bij de bakker. Ze zegt dat Annemiekee haar aanstaande vriendje heeft afgepakt, wat helemaal niet zo is. Annemiekee vindt dat Mo eerst maar eens af moet koelen en zegt niets meer. Ook moet Annemiekee nog even naar de visboer waar ze de Anja’s tegenkomt. Ze schelden haar uit voor trut en lopen daarna hard weg. Annemiekee begrijpt niet wat ze verkeerd heeft gedaan het is toch niet haar schuld dat Thom verliefd op haar is.
Na twee dagen gaat ze het toch maar proberen uit te praten met Mo en de Anja’s en dat lukt ook. Mo had alweer een nieuwe jongen op het oog. Dus nu kon Annemiekee weer met een rustig gevoel met Thom omgaan.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zeep! door Claudia van der Sluis"