Z 17 door Jef Geeraerts

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Z 17
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 487 woorden
  • 27 januari 1999
  • 50 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
50 keer beoordeeld

Boekcover Z 17
Shadow
Z 17 door Jef Geeraerts
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel Z 17 Uitgeverij Manteau Jaar van uitgave 1991 Aantal bladzijden 208 Over de schrijver Biografie Jef Geeraerts heeft een groot gedeelte van zijn leven in het voormalig Congo door gebracht en na zijn gedwongen terugkeer en een kapot huwelijk, is hij boeken beginnen te schrijven. Meestal waren dit misdaadromans die handelden over realistische zaken die echt voorkomen, maar ook enkele psychologische romans Bibliografie Enkele van zijn boeken zijn : Diamant, Zand, Sanpaku, Double-Face, Het Sigmaplan, de zaak Alzheimer.
Algemene strekkingen van zijn leven en werk Jef Geeraerts schreef vooral misdaadromans die handelden over realistische onderwerpen zoals de CCC en de verschillende speciale éénheden van de Belgische politie en rijkswacht. Hij schreef ook enkele psychologische romans en ook enkele reisbundels. Samenvatting Het verhaal handelt over Max Diemen, hij werkt voor een speciaal elitekorps van de Rijkswacht namelijk de Zoeloe's. Hij zit in de gevangenis wegens 3 moorden en een mislukte drugdeal. Dit wordt allemaal duidelijker naarmate het verhaal vordert. Hij spreekt met zijn baas en zegt wat er allemaal is fout gelopen. Het kwam er eigenlijk op neer dat hij bezweek onder de druk van het grote geld en dat hij eigenlijk veranderd was in een moordlustig beest dat alles deed voor mooie vrouwen en veel geld. Hij wordt gepakt door eigenlijk te zelfzeker te zijn. Genre Misdaadroman Onderwerp Realistische detective Hoofdgedachte Corruptie in de hoogste kringen van de Rijkswacht Toon Realistisch Plaats van handeling lokaliteit : Antwerpen Tijdperk De vertelde tijd beslaat : Tegenwoordige tijd Speciale vaststellingen : Flashbacks. Hij vertelt het verhaal in flashbacks en we leven ons in, in het verleden. Sociaal milieu elitepolitie Personages, hun functie en karakter Max Diemen Lid van de speciale elitepolitie, hij is zelfzuchtig en denkt hoofdzakelijk aan zichzelf. Hij gebruikt drugs en kan niet zonder vrouwen.
De Kolonel Baas van de speciale elite, hij is een man die zijn taak zeer ernstig neemt. John Lid van de speciale elitepolitie, hij steelt drugs van Max en wordt vermoord door Max Nancy Vriendin van Max, denkt alleen aan geld en haalt Max over haar man te vermoorden Henri Man van Nancy, wil niet scheiden van Nancy en hij wordt vermoord door Max Biche Seveuse in bar, zij wordt verliefd op Max en is niet uit op geld zoals Nancy Raem Inspecteur van de gerechtelijke politie, hij is een man die nogal slordig is, en hij is de man die Max vangt Titelverklaring Z17 is Max zijn nummer in het rijkswachtregister. Is de titel in overeenstemming met de inhoud? Ja, want het is logisch dat hij die titel heeft gekozen omdat het over die persoon gaat. Welke andere titel stel je voor ? De Zoeloe's zou ook gekund hebben omdat het over die groep handelt maar ik vind de titel eigenlijk goed.
Kon je meeleven met iemand in het boek? Nee, omdat het eigenlijk zo koud is. De mensen in het boek hebben geen hart, buiten Biche maar die komt pas op het einde van het verhaal op de proppen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Z 17 door Jef Geeraerts"