Word toch wakker! door Ellen Tijsinger

Beoordeling 2.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 632 woorden
  • 24 juli 2007
  • 7 keer beoordeeld
  • Cijfer 2.9
  • 7 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1988
Pagina's
185
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (1989 Genomineerd) , Kinderjury 13-16jaar (1989 Genomineerd)

Boekcover Word toch wakker!
Shadow
Word toch wakker! door Ellen Tijsinger
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Titel: De titel van het boek is: Word toch wakker

Auteur: De schrijfster is Ellen Tijsinger. Ellen Tijsinger is geboren op 7 september 1947. Ze is in 1970 getrouwd en heeft een zoon en een dochter. Haar hobby is in een oude spijkerbroek en in een slobbertrui door de bossen of duinen te wandelen. Als ze daar loopt gaat ze een beetje over dingen fantaseren zo komt ze op verhalen voor haar boeken.
Vroeger schreef ze op school onder de lessen verhaaltjes en gedichtjes die las ze dan ’s avonds voor aan haar zusjes. Ze besloot om lerares te worden in handenarbeid op een havo en atheneum. Later gaf ze les in kinderpsychologie en schreef ze artikelen voor de tijdschriften Club, Ouders van Nu en Psychologie. Ze heeft ook liedjes geschreven voor de zanger Benny Vreden. Voordat ze kinderboeken ging schrijven heeft ze eerst nog tien boeken over opvoedkunde en psychologie geschreven. Ze schrijft nu voor verschillende leeftijden kinderboeken.

Gegevens van het boek:
De uitgeverij is: Lemniscaat

De datum van uitgifte van het boek is: Staat er niet in
Het boek heeft 185 bladzijden en 23 hoofdstukken.
Het is de 6e druk.

Het soort boek is een verhaal en het genre is drama.

Hoofdpersonen en bijpersonen:
De hoofdpersoon is Jasmijn, zij is een meisje van twaalf jaar. Ze heeft drie broertjes, Vincent is nog een baby, Dump is zes jaar en Tim van acht jaar.
Haar vader en moeder
De verpleger van haar broertje,
Edwin een vriend,
Hilde haar beste vriendin,
Margo een vriendin van haar moeder.
Loek,
De man die Tim had aangereden.

Plaats: Het verhaal speelt zich af in de stad waar Jasmijn woont en in het ziekenhuis en bij Jasmijn op school.

Tijd: Het verhaal speelt zich af in het heden.


Probleem: Het belangrijkste probleem van het boek is dat Jasmijn haar broertje Tim is aangereden en Jasmijn zich het heel erg aantrekt en zich daardoor niet meer kan concentreren.

Inhoud van het verhaal:
Op een dag hebben Jasmijn en haar 2 broertjes bij Margo gespeeld en het is tijd om naar huis te gaan alleen Tim had nog geen zin en Margo zei ga maar alvast. Jamijn vertrekt alvast, maar als Tim naar huis loopt wordt hij aangereden. Jasmijn schrikt heel erg. En het gaat niet goed met haar op school. Gelukkig steunen haar vrienden haar.
Thuis hebben haar ouders de hele tijd ruzie en als ze geen ruzie hebben dan gaat het over Tim. Ze ontmoet een jongen op school Loek. Met hem kan ze goed praten. En gaat ze ook vaak langs met hem bij Tim want alleen durft ze niet ze niet zo goed.
Ze ontmoette ook nog de man wie Tim had aan gereden. Ze mocht hem eerst helemaal niet maar later kon ze wel met hem opschieten. Ze ging ook vaak bij hem langs, hij was een schilder. Hij schilderde schilderijen van het ongeluk om zijn verdriet te verwerken. Hij praatte veel met Jasmijn.
Jasmijn kon ook goed opschieten met Hans, de verpleger van haar broertje. Als ze bij hem langs ging, bij Tim dan nam ze altijd een bandje mee die ze had ingesproken de vorige dag want ze durfde niet tegen hem te praten.
Als het beter gaat met Tim en hij uit coma is, blijkt het dat hij alle verhalen heeft gehoord alleen hij kan niet antwoorden maar hij kon wel ja en nee knikken. Hij krijgt logopedie.
Als Jasmijn ziet hoe goed het gaat met haar broertje dan gaat ze zelf ook lachen. Het gaat beter op school en thuis maken haar ouders ook veel minder ruzie. Ze krijgt bij les van haar vriendje Loek.

Ik vond het niet zo’n leuk boek. Het verhaal was wel goed maar het was een beetje langdradig. Ik vind het een saai boek, omdat alles dubbel verteld werd.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Word toch wakker! door Ellen Tijsinger"