Wonderkinderen door Thea Beckman

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Wonderkinderen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 338 woorden
  • 10 februari 2003
  • 49 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
49 keer beoordeeld

Boekcover Wonderkinderen
Shadow
Wonderkinderen door Thea Beckman
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke Gegevens. Titel: Wonderkinderen
Schrijfster: Thea Beckman
Uitgeverij: Lemniscaat Inhoud. Wonderkinderen gaat over twee kinderen: Wijntje en Tom. Ze zijn allebei hoogbegaafd(met de Cito-toets haalde Tom het hoogste cijfer en Wijntje een punt minder) en hebben allebei twee klassen overgeslagen, ze zitten daarom al op hun tiende op de middelbare school. Wijntje gaat naar het gymnasium, terwijl haar vriendje Tom van zijn vader naar het L.T.S moet. Tom is daar niet op zijn plek, hij haalt voor de praktijkvakken slechte cijfers, maar van zijn ouders mag hij niet naar het gymnasium. Tom besluit om in hongerstaking te gaan. Uiteindelijk wordt hij opgenomen in het ziekenhuis. Daar moet hij met een psycholoog praten, die psychiater begrijpt hem en helpt hem. Tom vertelt, dat als hij uit het ziekenhuis is, weer in hongerstaking te gaan. Zijn ouders praten ook met de psycholoog en zien toch ook in dat Tom niet op het LTS thuis hoort en hij mag na de vakantie toch naar het gymnasium. Plaats. Het verhaal speelt zich ergens af in een dorp in Nederland. Waar precies wordt niet aangegeven. Wijntje woont in een rijke laan ‘de Nachtegalenlaan’ in een alleenstaand huis en Tom woont in een flat aan de rand van het dorp. Een groot deel van het verhaal speelt zich af bij Tom’s en Wijntje’s huis, op school en in de bibliotheek.
Tijd waarin. Het verhaal begint in (een) augustus, in welk jaar precies wordt niet gezegd. Tijd hoelang. Het verhaal duurt ongeveer 1 jaar, want aan het begin van het boek begint wijntje in de eerste en het verhaal eindigt dat ze naar de tweede gaat. Hoofdpersonen. Wijntje: Een hoogbegaafd meisje. Ze is enig kind. Wijntje speelt graag piano. Ze wil naar het conservatorium. Later wil ze pianiste worden. Ze is heel aardig en behulpzaam. Tom: Een hoogbegaafde jongen. Zijn grote hobby is stenen verzamelen. Hij wil later geoloog worden. Hij is best eigenwijs en wil meestal zijn zin hebben. Mening. Ik vind het een heel leuk boek! Echt een aanrader

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Wonderkinderen door Thea Beckman"