Wolf en de kotterbende door Jan Postma

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 496 woorden
  • 31 juli 2007
  • 76 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 76 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1993
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Wolf en de kotterbende
Shadow
Wolf en de kotterbende door Jan Postma
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Uiterlijke beschrijving
Aantal bladzijden: 110
Aantal hoofdstukken: 12
Deeltitels : niet van toepassing.
In het boek staat bij elk begin van het hoofdstuk een plaatje die mooi zijn en vooral ook echt lijken!
Geschreven door : Jan Postma.
Geïllustreerd door : Dick van de Pol.

Hoofdpersonen en bijrollen
Arne Westra : 16 jaar. Lang en slank gebouwd. Donkerbruine krullen, blauwe, intelligente ogen en brede, zwarte wenkbrauwen. Niet zo handig, kan nauwelijks een spijker in een plank slaan. Kan goed leren.

Paul Westra : 16 jaar. Kleiner van stuk als Arne maar wel steviger gebouwd. Sluik, helblond haar en ook blauwe ogen. Handiger dan Arne. Rustig van aard en zit minder snel op de kast als Arne.


Govert Winkel : Bijnaam Goof de zeeman. Forsgebouwde dief, 1.95 lang, 38 jaar oud. Peper en zout kleurige baard en onder zijn borstelige wenkbrauwen een paar waakzame ogen. Totaal 4 jaar cel achter de rug. Sinds een paar maand opereert hij met zijn bende vanuit een kotter liggende in het Hilversumse kanaal.

Helmut Kowalski : Kleine Duitse man, een echte beroepscrimineel. Hij wordt door de Duitse politie gezocht voor moord op een Duitse politieman. Hij is de technische man en de slotenspecialist onder de bende.

Irmgard Huisman : Nieuwe vriendin van Goof. Klein en tenger gebouwd. Smal, bleek muizengezicht. Rood punkkapsel. Sinds een paar jaar verslaafd aan heroïne.

Fons Hartsuiker : Bijnaam filmster. Kort breedgeschouderde man. 28 jaar en een knap gezicht. Lichtbruine teint, dromerige, donkerblauwe ogen en lange wimpers.

Belangrijkste probleem/gebeurtenis
Bankdirecteur Boonstra gaat met zijn vrouw voor twee weken naar de Canarische Eilanden. Als bewaking van zijn villa, die vol staat met antiek en andere waardevolle spullen, laat hij zijn hond Cora achter, die net als Wolf een afgerichte politiehond is. Arne en Paul Westra zullen de Mechelse herder 's ochtends en 's avonds uitlaten en de villa in de gaten houden. Als Arne en Paul op een ochtend langs de villa gaan om Cora weer uit te laten, zien ze dat er iets vreemds aan de hand is. De deuren van de garage waar de auto van mevrouw Boonstra staat, staan open. In de auto vinden de jongens twee vastgebonden mannen. Even later blijkt dat Cora is verdwenen. Het politieonderzoek loopt echter vast en het lijkt erop dat de inbraak onopgelost zal blijven. Tot Arne en Paul iets merkwaardigs ontdekken op een kotter in het Hilversumse kanaal.

Gebeurtenissen
Inbraak villa bankdirecteur Boonstra.

De vondst van Cora door Arne en Paul.
Inbraak boerderij Veldzicht die mislukte omdat iedereen van de bende werd opgepakt behalve Goof de zeeman.

Het einde
Op het laatst heeft de bende ingebroken in een boerderij waar iedereen werd opgepakt maar waar alleen Goof de zeeman ontsnapt is.

Beoordeling
Ik vond het een leuk, spannend boek om te lezen. Het was niet het eerste boek van die serie die ik heb gelezen maar dit boek is toch wel het mooiste boek omdat het zo spannend is. Ik raad het boek dan ook aan andere kinderen aan om te lezen die net zoveel van spanning en actie houden als ik.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

bedankt!

14 jaar geleden

H.

H.

Haha, ik had geen zin om het boek te lezen voor het proefwerk:D

11 jaar geleden