Wings door Aprilynne Pike

Beoordeling 8.8
Foto van Fantasy
Boekcover Wings
Shadow
  • Boekverslag door Fantasy
  • 4e klas vmbo | 1237 woorden
  • 4 maart 2018
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 8.8
10 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2009
Pagina's
290
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Wings
Shadow
Wings door Aprilynne Pike
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Leesverslag Wings

Door: Kim van der Ven

Gegevens:

Datum: 02-02-2018

Titel: Wings

Auteur: Aprilynne Pike

Genre : Jeugdliteratuur, Fantastische fictie, Liefdesroman

Inhoud:

Thema: een meisje dat ontdekt dat ze een plant (elf) is.

Belangrijke personen: Laurel: Laurel is de hoofdpersoon. Ze heeft blond haar en een hele lichte huidskleur. Ze is 15 jaar oud, denkt ze maar in werkelijkheid is ze 19. Er groeide een bloesem op haar rug dat op vleugels leek. Na een tijde sterfte de bloesem weer af omdat die uitgegroeid was. Laurel is opgebouwd uit plantencellen en heeft geen bloed maar wit vocht dat door haar aders stroomt. Ze heeft een liefelijk en zoet karakter maar is snel gestrest door alle omstandig heden.

David: David is een jonge die Laurel op haar eerste schooldag heeft ontmoet. Ze werden zeer goede vrienden. Uiteindelijk toen de bloesem doorkwam heeft ze het David meteen verteld. Naar mate het boek begon ze steeds meer gevoelens voor hem te krijgen. David is een helper. Hij helpt haar met alles wat hij kan en zelfs als hij zijn eigen leven daardoor op het spel zet.

Tamani: Tamani is ook en elf net zoals Laurel. Laurel ontmoete Tamani in het bos achter haar ouderlijk huis. Tamani is een helper maar heeft ook hulp van Laurel nodig. Het land waar Laurels ouderlijk huis op staat mag door een bijzondere reden niet verkocht worden.

Waar speelt het verhaal zich af: in een dorpje genaamd Orick en een stadje genaamd Crescent City

Wanneer speelt het verhaal zich af: ik denk z’n 10 jaar geleden ze hebben al wel mobiele telefoons maar geen luxen smartphones zoals wij  nu hebben. Dit kun je afleiden uit: dat ze vaak de huistelefoon gebruikt.

Bestaat het boek uit een of meerdere verhaal lijnen: uit een verhaallijn

Wat is het belangrijkste onderwerp van het boek: dat ze erachter komt wie ze is en wat ze is. Dat het huis  niet verkocht word.

Heeft het boek een goede of slechte afloop: het boek heeft en goede afloop omdat de familie het land in hun bezit houd en de vader van Laurel beter word door een elixer dat een oude elf genaamd Jaminson haar had gegeven.

Leg de betekenis van de titel uit: ze krijgt de bloesem en die lijken  op vleugels

Andre titel voor dit boek:  de ontdekking van haar leven, omdat ze een grote ontdekking doet over haar bestaan en wat ze is.

Beschrijf hoe je het boek vond: ik  vond het een spannend boek vooral op het stukje waar ze bijna vermoord werden. het was ook een boek dat je makkelijk kan lezen. Het boek heeft een vrij makkelijke zinsbouw en is snel te begrijpen. Maar het is natuurlijk ook een heel erg leuk boek naar mijn mening.

Samenvatting:

Dit wil je ook lezen:

Laurel woonde eerst in een dorpje genaamd Orick maar verhuisd naar Crescent City. Ze kreeg eerst altijd thuisschool van haar moeder maar na de verhuizing moest ze naar school. Op haar eerste schooldag ontmoette ze David. Ze werden meteen vrienden. De tweede schooldag had hij Laurel uitgenodigd om bij hem en zijn vrienden te komen lunchen. Daar ontmoette ze een paar vrienden van David en een meisje genaamd Chelsea. Laurel werd ook goede vrienden met Chelsea. Laurel was heel erg slecht in biologie maar David was hier wel goed in. Laurel ging vaak langs bij David om te studeren.

Op een dag begon er een bult te groeien op de rug van Laurel. Ze besloot dit voor haar zelf te houden. Op het gegeven moment groeide de bult zo hard dat et de grootte van een softbal aan nam. Het was nu heel erg moeilijk om de bult te verstoppen. De volgende dag was de bult weg maar er was wel iets anders voor in de plaats gekomen. Het leken wel 2 lange vleugels maar dan met bloemblaadjes. Ze wist niet wat ze er mee aan moest en probeerde er vanaf te komen. Ze wou hem er uittrekken maar dat deed veel pijn. Ze haastte zich naar David en vertelde haar probleem.

Na een tijdje te wonen in Crescent City gingen Laurel en haar ouders terug naar hun ouderlijk huis om te schoonmaken voor de verkoop. Laurel ging met haar oude gitaar naar het vertrouwde bos om even wat te spelen. Laurel had haar vleugels niet meer vastgebonden om haar middel en lied ze vrij in de lucht. Toen  ontmoette ze Tamani. Ze schrok wel een beetje van hem. Tamani vertelde allemaal informatie over haar vleugels en wat ze was. Tamani zei dat ze een plant was en haar vleugels een bloesen was. ze was dus een elf. Ze wou het niet geloven en ging naar David en vertelde alles wat Tamani had gezegd. Ze gingen alles onderzoeken en wat Tamani zei bleek allemaal waar te zijn.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Na een tijdje te wonen in Crescent City gingen Laurel en haar ouders terug naar hun ouderlijk huis om te schoonmaken voor de verkoop. Laurel ging met haar oude gitaar naar het vertrouwde bos om even wat te spelen. Laurel had haar vleugels niet meer vastgebonden om haar middel en lied ze vrij in de lucht. Toen  ontmoette ze Tamani. Ze schrok wel een beetje van hem. Tamani vertelde allemaal informatie over haar vleugels en wat ze was. Tamani zei dat ze een plant was en haar vleugels een bloesen was. ze was dus een elf. Ze wou het niet geloven en ging naar David en vertelde alles wat Tamani had gezegd. Ze gingen alles onderzoeken en wat Tamani zei bleek allemaal waar te zijn.

De vader van Laurel werd ziek. Ze dachten eerst dat het een griepje was maar na een paar dagen leek hij wel dood ziek. De moeder van Laurel had het alarm nummer gebeld terwijl zij geen vertrouwen in dokters hadden. Hij werd zelfs zo ziek dat hij naar een ander ziekenhuis moest worden verplaatst. Toen Laurel met David op bezoek ging bij haar vader zag ze dat haar moeder hun stuk lang waar hun ouderlijk huis po stond wou verkopen aan meneer Barnes. maar Laurel had aan Tamani belooft om te proberen dat het land niet verkocht werd. Na de discussie met haar moeder ging ze met David op onderzoek uit. Laurel vertrouwde de situatie niet en gingen samen met David  naar het adres wat op het visite kaartje van Barnes stond.

Ze ontdekte daar dat Barnes en zijn maten trollen waren. Een trol zag haar door het raam kijken en toen waren ze betrapt. Barnes trok haar door het raam. Om van Laurel en David af te komen waren 2 va de trollen opgedragen om ze in de rivier dicht bij te dumpen. Toen er zware stenen aan hun vast gebonden zaten werden ze in het water gedumpt. Door een onderzoek van eerder wist Laurel dat zei zuurstof aan David kon geven en David koolstofdioxide aan haar. Dit konden ze doen omdat Laurel een plant is.  Zo konden ze ontsnappen uit het water.

Ze gingen zo snel mogelijk naar Tamani. Samen met z’n drieën ‘verzonnen ze en plan om de trollen te verslaan. David bleef in de vlucht auto zitten. De eerste drie trollen gingen zonder problemen dood. Maar Barnes vocht terug. Tamani raakte gewond. Barnes kon aan de twee ontsnappen. David kwam ook naar binnen en hielp met Tamani in de auto krijgen. Ze reden snel terug naar Laurels oude huis. Daar kreeg ze van een oude elf genaamd Jaminson een elixer om haar vader te genezen en een diamant om het land af te kopen en op haar naam te zetten.

David en Laurel reden snel terug naar het ziekenhuis omdat ze niet wisten hoeveel tijd haar vader nog had. Gelukkig waren ze op tijd en kon ze haar vader redden en het land werd op haar naam geregistreerd. Ze moesten het land in hun bezit houden omdat er een poort staat naar Avalon de wereld waar de elven leven. Laurel had ook aan haar ouders verteld wat ze was. eerst wouden ze het niet geloven maar later wel. Ze ging later nog kijken of alles goed was met Tamani en kwam er achter dat hij van haar hield.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Wings door Aprilynne Pike"