Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Wild door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 8
Foto van een scholier
Boekcover Wild
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 807 woorden
  • 30 oktober 2019
  • 252 keer beoordeeld
Cijfer 8
252 keer beoordeeld

Boekcover Wild
Shadow
Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van vier meiden en twee jongens. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep…
Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van vier meiden en twee jongens. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam …
Eindexamenreis naar Spanje. Het lijkt een droom die uitkomt voor een groep van vier meiden en twee jongens. Samen besluiten ze om een nachtje te gaan kamperen in een onherbergzaam natuurgebied. Al snel verandert de droom in een nachtmerrie. Om te overleven, zijn ze op elkaar aangewezen. Naarmate de dagen verstrijken, maken frustratie en angst zich meester van de groep...
Wild door Mel Wallis de Vries
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

 Wild

• Schrijfster= Mel Wallis de Vries.

• Titel= Wild

• Genre= Griezel

• Aantal pepertjes= 2

• Uitgever= de fontein

Personages:

• Liv: Liv is het populaire meisje. Haar vriendje is Fabian en haar beste vriendin is Eva, al sinds groep 1.

• Rosalie: Rosalie denkt dat ze beste vriendinnen is met Liv. Ze was eerst beste vriendinnen met haar nichtje britt. Maar toen ze iets beters kon krijgen: Liv, greep ze die kans met volle handen. Sindsdien vind Rosalie britt raar en kinderachtig.

• Britt: Britt is het nichtje van Rosalie, ze ging mee op vakantie omdat ze dacht dat Rosalie nog haar beste vriendin was.

• Eva: Eva is de persoon die ook mee ging op vakantie omdat ze dacht dat liv haar vriendengroep heel leuk was, omdat Liv zelf ook heel leuk was. Maar Eva was altijd de zwakke schakel in de groep, de gene die gepest werd.

• Fabian: Fabian is het vriendje van Liv, hij is stapelgek op haar. Hij wil het deze vakantie met haar doen.

• Jack: Jack is de stoere uit de groep, de gene die denkt dat hij alles kan.

Korte samenvatting:

Liv, Rosalie, Britt, Eva, Fabian en Jack gaan op vakantie naar Spanje. Ze verblijven in het vakantiehuisje van de ouders van Liv. De 2de nacht van de week besluiten ze om te gaan kamperen in een bos. Ze lopen 3 uur in het bos en zetten hun tent op. Het word noodweer. Na 2 dagen overnachten lopen ze terug maar valt de telefoon van Jack uit, de telefoon met de map. Ze lopen de hele dag en besluiten hun tent weer op te zetten. Alles is nat. Ze deden een spel met wodka maar Liv ging vast slapen, want ze voelde zich niet zo lekker. Een uurtje later ging Fabian ook naar bed. Hij kroop bij Liv in de slaapzak en voelde dat het een goed moment was. Hij pakte zijn condoom uit zijn tas. Maar Liv wou het niet, maar Fabian ging toch door. Uiteindelijk rende Liv de tent uit en iets verderop rende ze tegen Britt en Rosalie op. Ze hadden ruzie. Toen vroeg Rosalie aan Liv: Liv je bent toch mijn beste vriendin? Liv zei: Nee sorry Roos, ik mag je heel graag maar Eva is mijn beste vriendin, ik ken haar al sinds de basisschool.
Rosalie begon Liv te bedreigen. Ze wou zo graag dat Liv haar vriendin was. NA ALLES WAT IK VOOR JE HEB GEDAAN, ZEG JE DIT!? Zonder dat ze het wisten kwamen ze steeds dichter bij een klif. Rosalie drukte Liv en Liv gleed uit. Het leek of ze zweefde. En na 5 seconde hoorde je een doffe val. Rosalie begon te huilen en rende naar Britt. Ze schreeuwde tegen haar: ALS JE DIT TEGEN IEMAND ZEGT OOIT, ZIJN WE NOOIT MEER VRIENDINNEN. ALS JE EEN GOEDE NICHT BENT HOU JE DIT VOOR JE EN VERRAAD JE ME NIET. Ze gingen allemaal slapen. Toen ze wakker werden zei Eva: waar is Liv? Rosalie zei: ik denk dat ze even aan het plassen is. Na een halfuur gewacht te hebben op Liv gingen ze haar zoeken. Rosalie wist niet wat ze moest. Na een uurtje zoeken hoorde iedereen Eva gillen. Iedereen rende naar haar toe en ze zagen Liv daar liggen. Iedereen was geschrokken maar ze besloten door te lopen, want hoe eerder ze thuis waren hoe eerder Liv begraven kon worden. Ze moesten over een wilde stroomversnelling. Fabian viel en zijn been lag open. Hij was gebroken. Nadat ze hem 3 uur hadden getild en nog geen kilometer vooruit waren gekomen besloot Fabian dat hij in het bos bleef liggen en dat de rest hulp ging halen. Hij wist zelf ook wel dat hij het niet zou overleven. Maar liever alleen hij en Liv dan iedereen. De dag erna gingen ze weer lopen maar kregen Rosalie en Jack ruzie. Jack ging een andere kant op dan Rosalie, Eva en Britt. Eva en Rosalie kregen ruzie, en Rosalie wou Eva van een klif af duwen. Maar Britt greep net op tijd in maar Rosalie verloor haar balans en viel van de klif. Britt en Eva zijn 3 dagen later dicht bij de ingang van het park terug gevonden. En Jack hebben ze nooit weer gezien.

Mening=
1. Spannend, ik vond het een spannend boek omdat er veel in gebeurde en het leek alsof ik in het boek zat.
2. Interessant, het verveelt niet want er is niet zoveel informatie waar je niks aan hebt waardoor het boek leuk blijft.
3. Modern, in het boek zitten ook stukjes waar iemand zichzelf filmt en het boek is anders dan anderen, ook met de groene kaft. Al die kleine dingen maken het een leuk boek.

Cijfer= ik geef dit boek wel een 9, want ik heb me niet verveeld onder het lezen en er zaten geen saaie stukken in het boek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Wild door Mel Wallis de Vries"