Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Weerlicht door Caja Cazemier

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Weerlicht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 781 woorden
  • 14 september 2007
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
9 keer beoordeeld

Boekcover Weerlicht
Shadow
Weerlicht door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Weerlicht
Caja Cazemier
Info over het boek
Titel van het boek : Weerlicht
Naam van de schrijver: Caja Cazemier
Plaats van uitgave : Houten
Jaar van uitgave : 1998
Uitgeverij : Van Holkema & Warendorf
Pagina’s : 140
Taal : nederlands
Afmetingen (mm) : 141x14x215
Gewicht (gram) : 219 gram
Voor welke leeftijd? : 13 t/m 15 jaar
ISBN nummer : 90-269-9136-3 Info over het verhaal
Welke tijd speelt het zich af?
In het heden.
Welke plaats speelt het zich af? Het speelt zich veel af op school van Floor ( zie personen ) , bij Wout (personen) in Amsterdam , thuis bij Floor en in een meer bij de sportdag. Hoe lang is het tijdsverloop? De vertelde tijd is ongeveer 1,5 maand. Het perspectief is ? Het wordt beleeft vanuit het gezichtspunt van Floor. Het einde is ? Het einde van het boek is noch open noch gesloten. De belangrijkste personen (van belangrijk tot onbelangrijk) Floor De hoofdpersoon in het boek. Zij wordt verliefd op de invalleraar Nederlands en kan daar maar moeilijk mee omgaan. In het einde van het boek bekent ze haar gevoelens en weet ze dat het niet verder kan. Ze is 15 jaar. Michiel Michiel is de invalleraar Nederlands en is 24 jaar. In het begin kan hij de klas waarin Floor zit niet aan maar dat gaat steeds sneller goed. Floor voelt zich belangrijk als ze bij Michiel is. Wout Wout is de broer van Floor en Floor heeft een hele hechte band met Wout. Wout verteld veel aan Floor en Floor komt er ook achter dat ze verliefd was.
Laurien Laurien is een vriendin van Floor en zij speelt theater. In het begin is zij aardig maar hoe verder het boek vordert hoe minder aardig zij is. En de minder belangrijke personen zijn : Esmee
Sacha
Djura
Rene
Gusta & Kitty
Ton De titelverklaring is: Je kan het woord weerlicht delen in weer / licht. Dat kan voortkomen in dat Floor eerst een hele moeilijke periode heeft en later heel blij wordt . Weer licht in de duisternis dus. De inhoudsweergave (achter op het boek). Vanaf het moment dat Michiel , de jonge vervanger voor de zieke leraar Nederlands , de klas inloopt, is Floor verkocht. Een week later tikt ze op haar computer; ‘verliefd op je leraar , wat verschrikkelijk. Wachten op de volgende les Nederlands en een extra rondje door de school lopen in de hoop dat je hem tegenkomt.’ Het ene moment , als ze met Michiel over boeken praat , is Floor intens gelukkig. Het volgende moment , als ze zich realiseert hoe onbereikbaar haar leraar is, lijkt de situatie hopeloos. Juist nu mist Floor haar oudere broer , met wie ze een bijzondere band heeft en die sinds kort op kamers woont. En haar vriendinnen , die het te druk met zichzelf hebben , kunnen de leegte niet opvullen. Na een donkere periode wordt het weer licht in Floors leven …… Inlevingspersonage. Ik kon mij het beste inleven in Floor. Zij is een kleine 15-jarige meid met een witte huid, een pony, sproeten en kort springerig haar. Ze heeft ook pianohanden. Zij is van binnen een meisje die afhankelijk is van vriendschappen voor haar steun en ze is snel verliefden bedroefd , dus ze is emotioneel.
Een passage uit het boek Wat ik ook zou denken , doen of reageren “ Makkelijk als je zo goed kan leren , dan hoef je niet zoveel tijd aan school te besteden. ” Ik heb deze passage gekozen omdat het op mij zou kunnen slaan en omdat het bij me past. De belangrijkste passage uit het boek, vind ik. Zie je ik hou van je, Ik vin je zo lief en zo licht- Je ogen zijn zo vol licht
Ik hou van je , ik hou van je. En je neus en je mond en je haar
En je ogen en je hals waar
Je kraagje zit en je oor
Met je haar ervoor. Zie je ik wou graag zijn
Jou, maar het kan niet zijn
Het licht is om je, je bent
Nu toch wat je eenmaal bent. O ja, ik hou van je, Ik hou zo vrees’lijk van je, Ik wou het helemaal zeggen- Maar ik kan het toch niet zeggen
Dit is een van de teksten die in het boek voorkomen omdat Floor ze heeft geciteerd of opgeschreven. Het past bij hoe Floor zich voelt en wat zij de hele tijd denkt. Mijn mening over het boek. Ik vind het een erg leuk boek en ik heb het met plezier gelezen. het was goed verteld en het was gemakkelijk te begrijpen. De manier waarop Floor verliefd het boek doorkomt is geloofwaardig en komt hoogstwaarschijnlijk ook voor in de werkelijkheid. Ik heb van het boek geleerd dat verliefd zijn op je docent(e) een hel kan zijn. Ik raad dit boek aan voor 13 14 jarigen. Ik geef dit boek een 7,5.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Weerlicht door Caja Cazemier"