Weerlicht door Caja Cazemier

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Weerlicht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 653 woorden
  • 22 augustus 2006
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
8 keer beoordeeld

Boekcover Weerlicht
Shadow
Weerlicht door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke Gegevens: Naam boek: weerlicht
Naam schrijfster: Caja Cazemier
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar van verschijnen: 1998 Reden waarom ik het boek gekozen heb: Ik heb het boek gekozen omdat ik al een keer een boek van Caja Cazemier gelezen had, dat ik erg leuk vond. De onderwerpen waarover ze schrijft interesseren me wel! Persoonlijke reactie: Ik vind het een leuk boek. Omdat het me boeit en ik geen saaie delen in het boek tegen kwam. Het onderwerp vond ik ook vooral leuk om te lezen, omdat het over kinderen van mijn leeftijd gaat. Korte Samenvatting: •Sinds Michiel de Nederlandse leraar was, was ze verkocht. Ze vond hem er ook zó leuk uitzien. Ze was na school vaak naar hem toegegaan om te vragen of hij nog leuke boeken wist voor haar, alleen zodat ze zo bij hem kon zijn. Op een dag waren de boeken uit en bracht Floortje de boeken weer terug bij Michiel. Ze liep vaak in pauzes door de school heen opzoek naar Michiel. Op school was ze hevig verliefd maar thuis besefte ze dat verliefd zijn op een leraar onmogelijk was. Dus voelde ze zich vaak alleen, tegen haar vriendinnen durfde ze niks te zeggen. Alleen tegen haar broer dus ging ze daarheen en vertelde haar verhaal. Toen kwam de sportdag in beeld. Floortje belandde in een bootje met Michiel. Ze vertelde daar haar verhaal dat ze verliefd was. Michiel vond het verschil te groot, dus namen ze wat afstand. De laatste schooldag brak aan en ze sleurde Esmee met haar mee, die had ze het inmiddels verteld. Ze wilde Michiel nog een keer zien. Dus hadden ze nog even gepraat over de vakantie. Toen riep Esmee: “Op naar onze vakantie, Floor!’’ want ze zouden samen op vakantie gaan.
De hoofdpersoon: De hoofdpersoon is Floor. Een meisje van 15, die verliefd is op haar invalleraar, Michiel de Graaff. De andere personen De andere personen die voorkomen in het boek zijn o.a: - Michiel de Graaff, de 24 jarige invalleraar van Nederlands. Hij heeft zwart haar, groene ogen en aan zijn handen, door een vuurwerk ongeluk maar een paar vingers. - Wout, Floor’s broer die ze heel erg mist omdat hij op kamers woont. Ze heeft een speciale band met hem. Omdat haar ouders bijna altijd weg zijn, speelde ze ‘vroeger’altijd met hem, wat nou dus niet meer kan. - Laurien, Floor’s vriendin die eigenlijk jaloers is op Floor en Michiel. - Esmee, ook een vriendin van Floor. Ze helpt Floor bij het oplossen van haar probleem en Ze zit op atletiek. - Djura, een stil meisje die op school naast Floor zit. Ze is als vluchteling uit Bosnie gekomen. Waar speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich vooral af op school en bij Floortje thuis. Tijd Het verhaal speelt zich af in het begin van de zomer. Tussen het begin en het eind van het verhaal zitten twee maanden, ook dat kun je lezen in de tekst: “Nog twee maanden kei en keihard werken.” Het verhaal wordt niet in de ‘juiste’ volgorde verteld. Op het begin gaat ze naar Wout toe om alles te vertellen. Daarna krijg je een stuk tekst dat zich afspeelt op school en dat is eigenlijk het begin van het verhaal. Maar tussendoor komen ook steeds stukken over wat ze voelt en denkt. De bedoeling van de schrijver Ik denk dat de bedoeling van Caja Cazemier is geweest om je te vermaken en om te laten zien dat het een aantal overkomt om verliefd te worden op een leraar.
Informatie over Caja Cazemier Caja Cazemier werd geboren op 5 september 1958 in Spijkenisse. Ze groeide op in Groningen, studeerde Nederlands, en stond tien jaar voor de klas. Ze is getrouwd en heeft 3 kinderen Haar boeken gaan over dingen zoals: - homoseksualiteit - seksueel misbruik - verliefdheid - de relatie met ouders - eenzaamheid - hoogbegaafdheid - broers en zussen - vriendschap - dood

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Weerlicht door Caja Cazemier"