Weerlicht door Caja Cazemier

Beoordeling 7.5
Foto van een scholier
Boekcover Weerlicht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 705 woorden
  • 22 oktober 2003
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 7.5
22 keer beoordeeld

Boekcover Weerlicht
Shadow
Weerlicht door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1: Datum: 16-november-2002. 2: Titel: De titel van het boek is Weerlicht. 3: Auteur: De auteur is Caja Cazemier. 4: Genre: Het genre is liefde en drama. 5: Gebeurtenissen: Floor heeft altijd al de leraar Nederlands gehaat, maar nu is de Nederlandse leraar ziek en krijgen ze een vervanger. De leraar heet Michel de Graaff en is 24 jaar oud. Als Floor de leraar ziet is ze vanaf het eerste moment verliefd op hem. Ze gaat extra rondjes door de school lopen om hem tegen te komen en ze gaat iedere keer met hem over literatuur praten. Ze laat langzaam haar vriendinnen vallen. Totdat ze sportdag hebben en ze alleen met Michel in een bootje moet varen en dan komt er onweer. Dat betekent dat ze alleen elkaar nog hebben. 6: Vanaf hoofdstuk 7: Het thema is: Floor, het meisje dat verliefd is op de Nederlandse leraar, Michel de Graaff.
7: Personen: De hoofdpersonen zijn Floor en Michel de Graaff. De belangrijkste bijpersonen zijn Laurien, Esmee en Rene en Wout (Floors broer). Het karakter van Floor is: ze is vrij rustig en stil. Ze is aardig, ze houdt van lezen en kan goed opschieten met iedereen. Het karakter van Michel is: aardig, geduldig, houdt van lezen en is betrouwbaar. Het karakter van Laurien is: kan goed liegen, niet te vertrouwen en ze is geen goede vriendin. Het karakter van Esmee is: lief en ook rustig en stil, goede vriendin, goede sporter en te vertrouwen. Het karakter van Rene is: komt voor iedereen op, aardig en te vertrouwen. Het karakter van Wout is: zorgzaam, geduldig, lief, aardig en te vertrouwen. Uiterlijk: Michel de Graaff: smal, lang, bruin haar en bruine ogen. Esmee: heel smal, blond haar en topsportster. (en van de rest stond het uiterlijk niet in het boek beschreven). Types: Ja, er komt een meisje in voor, ze heet Djura en ze zit bij Floor in de klas. 8: Vanaf hoofstuk 3: Vanuit het hij / zij perspectief. 9: Plaats: Het verhaal speelt zich af bij Floor thuis en op de school. Bij Floor thuis: Ze laat weten wat ze doet als ze Michel niet ziet of als ze niet bij hem is. School: Ze laat iedere keer weten wat er gebeurt als ze bij Michel in de les zit. 10: Tijd: Het verhaal speelt zich rond deze tijd af omdat het met modernere woorden is geschreven. En dat lees je door de kleding die ze aan hebben, en hoe de school eruit ziet. De periode: Van het midden van het schooljaar tot het einde van het schooljaar. En het hele verhaal wordt in chronologische volgorde vertelt. 11: Begin: Ergens middenin de gebeurtenissen, want het begint dat Floor in paniek over de straat rent en je weet niet wat er vooraf is gebeurt. 12: Probleem en afloop: Het probleem is: Floor is verliefd op Michel, maar Floor meent dat Michel ook verliefd op haar is, maar dat is niet zo. Want als Floor te laat op de sportdag komt en ze moet met Michel alleen in een bootje gaan zitten, meent Floor dat Michel op haar heeft gewacht. Als ze eenmaal aan het varen zijn, breekt er onweer uit en komen ze vast te zitten in het riet. Ze moeten wachten op hulp. Dan vertelt Floor dat ze verliefd op hem is. Michel zegt dan, dat hij Floor heel aardig vindt en goed met haar kan opschieten maar niet verliefd op haar is. Afloop: Daar tussen in, want ze heeft eindelijk zomervakantie en ze heeft haar vrienden en vriendinnen weer terug. Maar ze beseft ook dat ze Michel een hele tijd niet zal zien en dat hij nooit van haar zal worden. Vanaf hoofdstuk 4: Het boek heeft een gesloten einde, want alles is eindelijk opgelost. Floor gaat proberen Michel los te laten en ze heeft haar vriendinnen/vrienden weer terug.
13: Titel: De titel is weerlicht: dat betekent dat Floor verliefd op Michel is geworden en dat ze eigenlijk alles kwijt raakt, doordat ze op hem verliefd is geworden. Maar langzaam komt alles weer terug, en kan ze weer een normaal leven leiden. 14: Beoordeling: Ik vond het net echt, omdat ik me die situatie wel kan voorstellen. Spannend, omdat het niet zo vaak voorkomt dat een leerling verliefd wordt op een leraar. Leuk, want je weet wat er in die personen omgaat.

REACTIES

V.

V.

Dit is een erg goed boekverslag! SUPER!!!!!!
Hartstikke bedankt!
Anders had ik nu een groot probleem!!!!!!!!!!!
Thanks, you are an (A)

20 jaar geleden

A.

A.

thnx! je had alles wat ik nodig had ongeveer:D heel goed:D

19 jaar geleden

F.

F.

mooi verslag

19 jaar geleden

H.

H.

echt eeuwige dank voor dit verslag!!!!!!!!!!!!!!!!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Weerlicht door Caja Cazemier"