Weerlicht door Caja Cazemier

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
Boekcover Weerlicht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 313 woorden
  • 19 maart 2002
  • 64 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
64 keer beoordeeld

Boekcover Weerlicht
Shadow
Weerlicht door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Weerlicht
Caja Cazemier
Van Holkema&Warendorf,1998, 90-269-9136-3
Biografie schrijfster niet aanwezig
Titelverklaring; Floor vindt leraar leuk, maar de leraar vindt floor niet leuk. Floor is een meisje van 15 jaar. Ze zit in de 4e klas en krijgt een vervanger voor Nederlands. Haar eigen leraar is namelijk ziek. Toen Floor meneer de Graaff voor het eerst zag was ze meteen verliefd op hem. Ze zat heel veel over hem te fantaseren. Na een tijdje durfde ze hem te vertellen wat ze voor hem voelde. Hij zei dat er tussen een leraar en zijn leerlingen niks kon komen. Hij zei dat ze voorlopig maar uit elkaars buurt moesten blijven. Toen het bijna vakantie was en de rapporten moesten worden opgehaald, kwam ze hem tegen. Ze praatten met elkaar en wensten elkaar een prettige vakantie. Leestijd; 6 dagen
Verteltijd; ongeveer 2 maanden - Ruimte past bij verhaal, het gaat over een leerling en een leraar en die zie je meestal samen op school. Het verhaal vindt daarom ook voor het grootste deel in een school plaats. - Hoofdpersonen; -Floor; 15 jaar, blond haar, sproetjes, is verliefd op mr. de Graaff. Hoort bij een groepje van 3 andere meisjes. -Mr. de Graaff; wordt ook wel gewoon Michiel genoemd. 25 jaar, bruinzwart haar, leraar van Floor. Leraar Nederlands. - Bijfiguren; - Wouter; ook wel Wout, broer van Floor, student, woont in een studentenflatje met een paar vrienden van hem. -Esmee; goede vriendin van Floor, doet aan sport, heeft sprint gewonnen op sportdag. -Laurien; zit van alles over Floor en Michiel rond te lullen. Stoerste meisje van de klas. -Djura, buitenbeentje van de klas, gaat niet veel met Floor en haar vriendinnen om, erg stil en verlegen. Het verhaal kan waar zijn. De ik verteller speelt een rol in dit verhaal, er worden geen gedachten gelezen. Was een leuk boek, makkelijk te lezen, voldeed aan mijn verwachtingen het kon best waar zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Weerlicht door Caja Cazemier"