Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Wampie door A. den Doolaard

Beoordeling 4
Foto van een scholier
Boekcover Wampie
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 554 woorden
  • 23 oktober 2003
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 4
7 keer beoordeeld

Boekcover Wampie
Shadow
Wampie door A. den Doolaard
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel van het boek: Wampie
Naam schrijver: A. den Doolaard
Vormgeving: Brigitte Slangen
Fotografie: Aernout Steegstra
Uitgever: Wolters-Noordhoff bv, Groningen
Jaar uitgave: 1993
Aantal bladzijdes: 166
Genre: Roman In welke tijd speelt het verhaal zich af? In de begin van de jaren dertig denk ik. Waar speelt het verhaal zich af? Voornamelijk Amsterdam en de bossen van Utrecht.Later ook op sommige plaatsen in Europa. Personages: Petronella Geertruida van Rosande – Wampie is haar roepnaam.Ze werkt op een kantoor als typiste.Ze is rond de 20 jaar.Ze heeft een hekel aan haar werk omdat het erg eentonig is.Ze is ook erg kinderachtig soms.Ze heeft zwart krullend haar en bruine ogen.Ze heeft een vader,moeder en zusje genaamd Raagje.Ze heeft zelfvertrouwen en houdt van het leven. Dolf – Is 29 jaar oud en is boswachter in de bossen van Utrecht.Hij is een natuurliefhebber.Hij heeft zijn studie niet afgemaakt.Zijn vader is overleden.Hij is een stil iemand. Oom Barend – Een rijke gierige oude man.Hij is 59 jaar.Hij zijn vrouw is overleden en Wampie herinnert hem aan zijn vrouw.Hij is ook de oom van Dolf.
Samenvatting: Het verhaal begint wanneer Wampie wakker wordt en naar werk moet.Ze werkt op een kantoor als typist voor meneer Wonder.Haar vriend Kees staat op haar te wachten maar ze wil niet naar werk gaan.Dus ze meldt zich ziek.Ze wil een beetje rust dus ze besluit om naar het bos te gaan.Aangekomen in het bos gaat ze op het gras liggen en valt in slaap.Na een tijdje komt boswachter Dolf aan.Hij ziet haar fiets en besluit in haar tas te kijken.Na aanleiding van dat wil hij haar wel ontmoeten en besluit haar band lek te prikken.Daarna loopt die op haar op en schreeuwt tegen haar dat ze op verboden terrein bevindt.Later gaan ze naar Dolf’s huis om haar band te plakken.Ze raken aan de praat en krijgen een relatie.Hij vertelt haar over zijn oom Barend, dat die zijn geld wil afpakken.Wampie en Dolf bedenken dat Wampie wel kan werken als typiste bij oom Barend.Zo komen ze meer over de situatie te weten.Wampie wordt meteen aangenomen omdat haar stem op de overleden vrouw van oom Barend lijkt en ze is vrolijk.Wampie en oom Barend gaan op reis naar Roemenië, Parijs en een paar andere landen.Wampie heeft oom Barend niet vertelt dat ze met Dolf heeft.En Dolf reist achter hun aan om zo Wampie te kunnen zien.In Parijs heeft ze het heel erg naar haar zin omdat ze dan in luxe leeft.In de trein naar Roemenië heeft Dolf zich vermomd om zo dichtbij Wampie te kunnen zijn.Maar hij wordt gesnapt en meegenomen.Later komt hij weer vrij door Wampie.Later als Wampie en oom Barend in de bossen lopen ontdekken ze dat er met de houtverkoop is geknoeid.Dan komt Dolf aanlopen en krijgt oom Barend te horen dat Wampie en Dolf met elkaar hebben.Oom Barend vindt het niet erg en later biedt die hem zelfs een baan aan als inkoper in Oost-Europa. Eigen mening: Ik vond het een interessant boek om te lezen. Ze gebruiken wel oud-Nederlandse taal maar dat vind ik niet erg. Het is begrijpbaar. Het verhaal vond ik wel heel erg voorspelbaar.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Wampie door A. den Doolaard"