Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit

Beoordeling 2.2
Foto van een scholier
Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1980 woorden
  • 5 augustus 2010
  • 1 keer beoordeeld
Cijfer 2.2
1 keer beoordeeld

Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens

titel van het boek:  Waanzinnig verliefd.
Naam van de auteur:  Bobje Goudsmit.
Naam van de uitgever:  Wolters noordhoff


Eerste persoonlijke reactie

Ik heb het boek waanzinnig verliefd gekozen.  Omdat ik zelf ook een tijdje waanzinnig verliefd ben geweest!
de voorkant en de titel spraken me wel erg aan.   En ik had van veel mensen gehoord dat het een leuk boek zou zijn!
ik had en stukje van de achterkant gelezen en dat sprak me wel aan. Het leek me wel een leuk interessant boek. En uiteindelijk vind ik het ook een heel leuk boek. Als je het boek leest voelt het net of je het zelf mee maakt of dat het een film is en geen boek. Dit verhaal kan in het echt ook gebeuren, werkelijk. En het is ook een spannend verhaal, en het zet je heel erg aan het denken.


De inhoud van het boek


1: De hoofdpersoon is Florien. Zij is een meisje van 15 jaar. Haar ouders, broertje en zij wonen in en heel nette wijk. Florien is af en toe een beetje verlegen, maar heeft ook veel lol met haar beste vriendin Kim. Als Florien iets in haar hoofd heeft en ze wil dat ook bereiken zal ze er ook helemaal voor gaan tot ze het bereikt heeft.

haar probleem is dat ze waanzinnig verliefd is op Renko maar dat hij niet 100% te vertrouwen is . Ze heeft het er moeilijk mee en ze weet niet goed of ze het nou wel uit moet maken of niet. Op het eind doet ze dat.

2: Florien lost dit op doordat ze het uiteindelijk wel met renco uitmaakt. Het is evengoed wel sneu voor haar . maar renco maakt misbruik van haar waar kim haar al voor gewaarschuwd had.

3: Florien maakt de verandering  door . dat ze een relatie met renco krijgt doet ze hele andere dingen dan wat ze anders niet zou doen.  Ze was normaal heel verlegen! Maar renco beïnvloedt haar.

4: De andere belangrijkste personen uit het boek zijn.
- Kim: ze is Florien  haar beste vriendin, ze is eigenlijk best eigenwijs en wil altijd haar gelijk krijgen. Toch kunnen Florien en Kim goed met elkaar opschieten en helpen ze elkaar.
-Renko is de jongen waar Florien verliefd op wordt. Hij is een stoere jongen die vaak op z’n scooter rijdt en niet veel over zichzelf vertelt. Renko speelt een belangrijke rol in dit boek, omdat hij vaak bij Florien in de buurt is.
- De ouders van Florien zijn erg bekakt en voeden Florien streng op, zo hebben ze een regel over wanneer ze uit mag gaan.

- Bram is het buurjongetje van Florien waar ze ook vaak op past.

Bram en de ouders van Florien komen niet vaak in het boek voor. Meestal zit Florien alleen op haar kamer of is ze samen met Renko.

5: De relatie tussen de hoofdpersonen en de andere belangrijke personen . Tussen Kim en Florien is het soms wel eens ruzie maar over het algemeen is het goed. Alleen Kim zegt allerlei dingen over Renko, Florien weet zeker dat het niet waar is en daar is soms wel eens ruzie over geweest. Verder doen ze leuke dingen samen, zoals uitgaan.
Met Renko krijgt Florien verkering, alles is goed, totdat Florien haar een beetje gebruikt voelt. Renko gaat veel om met andere meisjes. Florien maakt het uit maar ze blijven hele goeie vrienden.


6:  De gebeurtenissen spelen zich af .
in Noordwijk en op een school Gedeeltes spelen zich ook af in het café de Vier Wezen waar ze heen gaan als ze uit gaan. En verder speelt het zich af bij het speeltuintje, waar ze vaak met Renko afspreekt, soms bij haar thuis en ook enkele keer bij haar oppas adres.

7:  waneer spelen de gebeurtenissen zich af .
Het verhaal speelt zich af in deze tijd. Je kunt dat goed merken door:
Er word in de taal van jongeren gesproken en er word op een scooter gereden.

8: De Samenvatting van het verhaal.

Florien wordt waanzinnig verliefd op een jongen die Renko heet. Haar beste vriendin Kim kent die jongen en probeert Florien duidelijk te maken dat de jongen niet deugt.  En niet te vertrouwen is.
Renko vraagt Florien mee uit, maar zij mag maar één keer in de maand uit. Met een smoes gaat ze toch mee uit. Die avond komt Renko niet opdagen.
Die dag komt ze Renko tegen in het speeltuintje in de buurt waar ze woont. Ze staan wat te praten en opeens zoenen ze elkaar. Samen spreken ze af om elke avond om 8 uur in het speeltuintje te zijn.
Elke keer als Florien en Renko uit gaan, hangt er een hele troep meiden om Renko. En Renko geeft daar niet om het interesseert hem helemaal niet, maar Florien vindt het helemaal niet leuk.
Een vriend van Renko Walter vangt Florien elke keer op als Renko dronken is en met andere meiden loopt te flirten.

Florien moet een avondje oppassen bij de buren. Iemand belde aan en opeens stond Renko daar voor de deur. Hij ging gewoon naar binnen en ging gelijk op de bank zitten .het buurjongetje was ziek en moest naar zijn  bed. Renko legt hem echt heel lief in bed. Florien ziet dat en denkt van hij is toch aardig waarom is Kim erop tegen?
Maar toen ze boven waren trok Renko haar opeens  in de kamer van de buurman en buurvrouw. Florien wist niet wat er ging  gebeurde. Renko wou met haar vrijen. Florien was erop tegen maar liet zich toch meesleuren. Want ze laat alles over haar heen lopen . Renko beïnvloedt haar heel erg. 
De buurman en buurvrouw kwamen veel vroeger thuis dan dat ze verwacht hadden.  Ze vonden en betrapte Florien en Renko in hun kamer en hun zoontje schreeuwend van de pijn in zijn bedje.
Nu had Renko haar bijbaantje verknoeid want ze mag nu een tijdje niet meer komen oppassen.
Toen Florien merkte dat Willemijn ook tussen haar en Renko inkwam .
want die vond Renko ook leuk en ging dus achter Renko aan.
en Renko zat ook achter Willemijn aan.
dat liet Florien niet langer meer toe. Ze belde Renko op en hij moest snel naar het speeltuintje komen. 
Maar hij kwam steeds niet.
Toen Renko en Florien elkaar weer in het speeltuintje tegenkwamen, had Florien al heel goed lopen nadenken wat ze ging zeggen.  Deze enige echte keer kwam ze voor zich zelf op. en werd ze harder ze kon het niet meer en dat moest Renko maar geloven . Renko de macho werd voor het eerst in zijn leven gedumpt!

Informatie over de auteur

Dit is Bobje Goudsmit.


1:  zij schrijft vooral boeken over onderwerpen waar pubers mee te maken kunnen krijgen!

2:  De schrijfster in Bobje Goudsmit
Waarschijnlijk ben ik de enige in de hele wereld met zo’n bijzondere voornaam. Bobje komt van Bobbeltje. Zo noemde mijn vader me vroeger, als ik in mijn wieg lag te blèren. Dan zei hij altijd:'Ik ga even naar mijn Bobbeltje kijken.' En dat werd later vanzelf Bobje. Je gelooft me vast niet als ik je vertel hoe lang ik al schrijf: vanaf dat ik VIJF jaar ben! De eerste keer dat ik de macht van letters ontdekte, was toen mijn moeder mijn drie oudere zusjes aan het voorlezen was. Als ik lief en braaf was geweest, bijna nooit dus, mocht ik als vierde meeluisteren. Zij leerde mij hoe je het woord BOEK moest schrijven. Ik heb meteen mijn eerste boek gemaakt: vier papiertjes die aan elkaar geniet waren. Op elke bladzijde maakte ik een tekening vol verhalen die ik zelf bedacht en een letter: B, O, E, K.
Maar mijn moeder vond dat kleutergeleuter. Zij legde mij uit dat er achter letters woorden en zinnen verborgen waren, die allemaal samen een boek vormden. Ik heb daarna heel snel via schooltje spelen met mijn oudere zussen (ik ben de vierde uit een gezin van zes) mezelf lezen geleerd. De moeilijkste letter was voor mij de UI. Die kon ik maar niet onthouden. Het is me gelukt door een echte ui uit de ijskast naast mijn boek te leggen en telkens tegen mezelf te zeggen: 'Dit is een ui. Onthoud dat goed, sufkip, dit is een ui.'
Weet je trouwens hoe ik schrijf? Ik ga gewoon achter de computer zitten, steun mijn hoofd op mijn handen en ga denken. En dan alles snel opschrijven en herlezen en schrappen en verbeteren en weer opschrijven. En daarna weer denken. Daarom verandert mijn verhaal steeds. Ik weet nooit precies van tevoren hoe het zal aflopen. Op de grote lijnen na. Zo blijft het voor mezelf ook nog een beetje een avontuur. In mijn boeken gebruik ik stiekem dingen van mijn vier kinderen of van de school, waar ik lesgeef. Ik geef namelijk Nederlands, het vak waar ik vroeger zelf niet zo goed in was. Ha ha.
Mijn zoon zei boos, toen hij Skeelers gelezen had: 'Mam, dat ongeluk van mij in dat tunneltje is helemaal niet zo gebeurd, zoals jij het beschrijft. Ik ben niet weggelopen, toen die man bloedend op de grond lag. Ik ben juist bij hem gebleven, tot de politie en de ambulance er aan kwamen.' Natuurlijk heeft hij gelijk.
Het is heel lastig om een moeder als schrijfster te hebben. Voor je het weet, zet ze je valpartijen en diepste geheimen op papier!
Daarom verander ik expres plukjes van de werkelijkheid in mijn boeken om ervoor te zorgen dat ze niet al te woest op me worden… Of ik veel lees? Ja! Bergen boeken. Van alles en nog wat. Rotzooi en mooie en zielige en spannende boeken. Griezelboeken. Als kind was ik dol op de sprookjes van Grimm. Het kon me niet eng genoeg zijn.

Mijn "levensloop"
* Geboren 27-10-'51
* Gymnasium in Zwolle
* Studie in Leiden en Nijmegen (Nederlands)
* Sinds 1976 lerares (dus echt al lang!)

* Vier kinderen + echtgenoot + hondje

3 Andere belangrijke boeken van Bobje Goudsmit.

Gabbers.
Skeelers.
Geen verbinding.
Afscheidsbrief.
De ijzeren maagd.
De koffer.
De loservirus.
De stalker.
En nog veel meer!

Verwerkingsopdracht

Ik kies: maak een ABC-tekst bij het verhaal. De letters q, x en y hoeven niet. NR:  10

A is voor aardig. Kim heeft een goed karakter en dat is aardig zijn.

B is voor bedroefd. Florien is bedroeft als het uit is met Renko.

C is voor café. Als Florien en Renko gaan stappen gaan ze naar café ‘De Vier Wezen’

D is voor dapper. Florien was best dapper toen ze tegen Renko de waarheid zei en het uitmaakte.
E is voor eerlijkheid die Florien toonde.


F is voor fluisteren. Renko fluistert wel eens ‘ijskoninginnetje’ in Floriens oor.

G is voor geluk die Florien voor het eerst voelde toen ze verkering kreeg met Renko.

H is voor een hart wat staat voor liefde.

I is voor iedereen, omdat dit iedereen kan overkomen.

J is voor jeugd omdat dit een beetje in die periode afspeelt.

K is voor het kussen. Florien en Renko kusten elkaar veel.

L is voor liefde. Daar gaat het uiteindelijk over in dit boek.

M is voor macho want Renko deed altijd vet machoachtig.

N is voor naïef. Florien was wel een beetje naïef wat betreft Renko. Ze had hem verkeerd ingeschat.

O is voor oppassen. Florien moest wel eens oppassen op het buurjongetje Bram.

P is voor plezier wat Florien veel had met Kim.

R is voor roken. Renko rookt veel.

S is voor de stilte. De stilte in Florien zelf toen het uit was met Renko.

T is voor teleurstelling. Renko was voor het eerst gedumpt door een meisje. Dat was wel een teleurstelling voor hem.

U is voor uithoudingsvermogen. Florien had het best wel lang uitgehouden met Renko.


V is voor verliefdheid. Renko en Florien waren wel eerst helemaal verliefd op elkaar.

W is voor de waarheid die Florien zei tegen Renko.

Z is voor ziek zijn. Florien werd wel ziek toen ze die pil moest slikken toen het condoom was geknapt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit"