Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 1030 woorden
  • 19 januari 2005
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
31 keer beoordeeld

Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit
Shadow
Zakelijke gegevens
-Titel: Waanzinnig verliefd
-Auteur: Bobje Goudsmit
-Uitgever: Uitgeversmaatschappij Holland, Haarlem
-Jaar verschijning: 2001

Waarom boek gekozen
Ik heb het boek gekregen van de vrije lijsters die ik had besteld en ik wou een van de vier boeken lezen en heb toen dit boek gekozen, omdat ik romans heel erg leuk vind om te lezen. De titel sprak me ook heel erg aan en toen ik de achterkant van het boek las werd ik heel erg nieuwsgierig en wou het boek lezen. Ik was ook heel erg nieuwsgierig naar waarom diegene waanzinnig verliefd is geworden.

Bespreking
-Mijn eerste reactie over het boek: Toen ik de kaft zag dacht ik dat het een leuk, spannend, romantisch en bekend boek zou zijn, omdat ik romantische boeken heel erg leuk vind. Ik heb al veel romans gelezen dus ik dacht dat ik de situatie wel zou herkennen. En een roman kan heel erg spannend zijn, want je wilt altijd weten hoe het afloopt. Het is leuk wat voor liefde erin zou voorkomen. Of het goed of slecht afloopt. Dat is altijd heel erg spannend en dat wordt vaak aan het eind verteld en daarom moet je het boek echt uitlezen.

-Samenvatting: Florien en haar beste vriendin Kim zitten in de 4e klas.
Florien heeft strenge ouders en mag maar een keer in de maand naar een feestje. Kim mag dat wel en komt vaak in opstand tegen haar ouders. Florien komt na school een knappe jongen tegen en wordt meteen al een beetje verliefd op hem. Kim kent hem, omdat ze met een vriend van hem heeft gehad. Kim vindt dat ze niet met Renko moet nemen maar zegt niet waarom. Florien begint langzaam wat dichterbij Renko te komen. Florien krijgt heel vaak ruzie met haat ouders omdat ze uit wil gaan.Florien krijg af en toe en telefoontje of een brief waarin staat dat Renko geen goede jongen is. Florien denkt dat het gewoon een jaloers meisje is en trek zich er niks van aan. Renko begint ook met andere meisje som te gaan en te zoenen en Florien vind dat niet goed. Ze begint te twijfelen en denkt dat ze het wel uit moet maken. Ze hoort dat Renko een meisje heeft geslagen en durft het niet uit te maken maar doet het toch. Renko is boos maar begrijpt het wel.

Leeservaringsverslag:
1 Onderwerp; Het onderwerp is liefde. Ik vind het een leuk onderwerp, omdatik daar wel van hou. Liefde is een belangrijk onderwerp in het leven en het is leukals er ook nog boeken over worden geschreven.
2 Gebeurtenissen; Er zijn heel veel gebeurtenissen in het verhaal. Er gebeurt elke keer wel iets. Het verhaal blijft niet aan een deel hangen. Bijvoorbeeld: eerst ontmoet Florien Renko, dat is een gebeurtenis. Als ze uitgaan, is ook een gebeurtenis. En als Florien steeds berichtjes krijgt terwijl ze niet weet van wie zijn ook gebeurtenissen. Sommige gebeurtenissen zijn spannend. Bijvoorbeeld: Florien krijgt steeds dreig brieven en telefoontjes. Het is dan wel spannend wat in die brief staat, en wie ze stuurt. En aan het eind van het boek weet je nog niet of het uit gaat tussen Florien en Renko. Dat is ook wel spannend, dumpt Florien Renko nou wel of niet?
3 Personages; -De hoofdpersoon is Florien en is 15 jaar. Ze een verlegen meisje en hopeloos. Als ze op Renko verliefd wordt, wordt ze minder verlegen. En aan het eind is ze helemaal niet meer verlegen. Ze is ook heel brutaal tegen haar ouders, omdat ze uit wil gaan maar dat mag niet. Haar ouders vinden dat Renko niet de geschikte jongen voor haar is. Ze is erg dapper en komt wel op voor zichzelf als het moet. En ze weet wat ze wil.
Ik vind dat ze wel eerst moest nadenken voordat ze met Renko nam, want hij is
inderdaad geen goede jongens en ze had wel naar haar ouders moeten luisteren.
-Renko is een stoere jongen. Hij flirt met veel meisjes. Als hij uitgaat, heeft hij ook altijd wel een meisje om zich heen. Hij is een populaire jongen, vooral bij de meisjes. Hij rookt en rijdt op een scooter. Hij zit in zijn eindexamen Mavo. Zijn gedrag is verder wel goed, maar als hij verkering heeft met een meisje dat hij niet met andere meisjes moet gaan flirten.
-Kim is een lief meisje. Ze is de beste vriendin van Florien. Ze gaat elke week uit en heeft ook altijd jongens om haar heen. Ze kan goed luisteren naar haar vriendin Florien maar geeft geen antwoord op de vragen van Florien over Renko stelt. Haar gedag is goed. Maar ze zou wel antwoord op Floriens vragen kunnen geven. Later geeft ze wel antwoord, eigenlijks moest ze dat meteen doen.

-Haar ouders zijn heel erg streng. En willen niet dat ze met Renko had genomen maar ze wil niet naar ze luisteren. En haar ouders vertrouwen haar wel als ze zegt dat ze b.v. bij kim is gaan slapen. Ze willen het beste voor haar.
4 Bouw; De bouw van het verhaal past goed bij het onderwerp. Florien ontmoet Renko en dan wordt ze steeds meer verliefd op hem. Op een gegeven moment is ze dus waanzinnig verliefd. Er zitten wel terugblikken in het verhaal. Dat is niet vervelend, het is juist beter, want zo kom je meer te weten. De open plekken worden gevuld. Als je de achter komt dat Renko van school is veranderd wil je weten waarom. Later in het verhaal kom je erachter. En Florien krijgt dus dreigbrieven en dan wil je weten van wie.
5 Taalgebruik; Het boek is niet moeilijk om te lezen. Er worden geen moeilijke woorden gebruikt. En er zijn geen lange zinnen. Als je het boek lees gaat het best wel snel. De taal past bij de personen. Florien is een verlegen meisje en ze is netjes. Renko gebruikt brutale woorden. Dat past goed bij zijn gedrag. Florien’s ouders zijn erg netjes praten ook heel erg netjes. Kim gebruikt gewone woorden. Af en toe scheld ze wel. Maar dat past wel bij haar. Ze is namelijk niet een heel net meisje ze is ongeveer hetzelfde als veel meisjes op onze school. Heel gewoon, de taal past wel bij haar gedrag.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit"