Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1388 woorden
  • 5 maart 2003
  • 109 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
109 keer beoordeeld

Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit
Shadow
Onderdeel A: Kenmerken van het boek • Titel van het boek: Waanzinnig verliefd. • Schrijver: Bobje Goudsmit. • Jaar van uitgave: 2001. • Uitgeverij: Holland te Haarlem. • Genre(soort verhaal): Liefde. • Aantal hoofdstukken: 28 hoofdstukken. • Aantal pagina’s: 152 pagina’s Onderdeel B: Jouw eerste indrukken van het boek 1) Beschrijf de omslag(de voorkant) van dit boek. Vind je dat een mooie omslag en waarom? Op de voorkant van dit boek staan 2 jongeren. Dat zijn de hoofdpersonen van het boek. De hoofdpersonen zitten samen op een schommel. Ik vind het best een mooie voorkant omdat het echt goed bij het verhaal past. Je kunt echt aan het meisje zien dat ze verliefd is. 2) Waar denk je dat het verhaal over gaat als je alleen naar de titel kijkt? Over 2 jongeren die onwijs verliefd zijn op elkaar. 3) Is die verwachting uitgekomen nu je het boek gelezen hebt? Ja, de 2 hoofdpersonen zijn inderdaad onwijs verliefd op elkaar. Onderdeel C: Beschrijf de personages en hun problemen 1) Geef een karakterbeschrijving en als het kan ook een uiterlijke beschrijving van de belangrijkste personen(de zogenaamde hoofdpersonages) van dit boek. Laat duidelijk zien waarom jij vindt dat dit de belangrijkste personen van het verhaal zijn. -Florien: Zij is het meisje dat hevig verliefd wordt op Renko. Het is een meisje dat lief, teder en aardig is. Ze is een nette meid en woont in een rijke buurt. - Renko: Hij is de jongen die Florien wel zit zitten maar hij is niet verliefd op haar. Hij is een stoere, knappe jongen. Hij maakt misbruik van de aandacht die hij krijgt van de meiden. Daarom dumpt hij elke meid na een avondje en laat zich niet meer horen. Hij wil geen vaste relatie, hij wil vrij zijn. 2) geef een karakterbeschrijving en als het kan ook een uiterlijkebeschrijving van een paar minder belangrijke personages ( zogenaamde bijpersonages) die een kleinere rol hebben in het verhaal. -Kim: De beste vriendin van Florien. Zij probeert Florien duidelijk te maken dat ze Renko moet vergeten. En dat is zonder enig succes. - Willemijn: Het kantinemeisje dat later Renko probeert in te pikken. En dat haar ook redelijk lukt. Ze stalkt Florien met briefjes en dat doet ze ook met Renko om hem te overwinnen. 3) Met welke problemen krijgen de personen in dit boek te maken? Geef ook aan hoe die problemen worden opgelost. Het probleem is dat Florien waanzinnig verliefd is op Renko. Kim probeert haar te waarschuwen van wat er kan gebeuren met hun liefde. Het boek heeft een goed en een slechte afloop, want het gaat uit met Renko. Dat is voor Florien sneu maar het is het beste voor haar. Want Renko zit achter elke meid die hij te pakken kan krijgen. Willemijn speelt in het laatste gedeelte een grote rol daarmee. Als er nog een deel achter dit boek zou komen dan zou het kunnen voorkomen dat Renko met Willemijn krijgt.
Onderdeel D: De inhoud van het verhaal 1) Vertel in een paar regels de inhoud van het boek. Zodra Florien Renko ziet, is ze hopeloos verliefd op hem. Kim haar beste vriendin, zegt dat hij niet deugt. Heeft kim daar gelijk in of is ze misschien jaloers? Floriens leven wordt met de dag ingewikkelder. Zeker als haar ouders zich ook tegen haar relatie met Renko verzetten. 2) Heeft dit boek een goede afloop of een slechte afloop? Leg uit waarom je dat vindt. Het boek heeft een goede en een slechte afloop. Een slechte afloop omdat Florien en Renko op het einde toch uit elkaar gaan. En een goede afloop omdat Renko toch achter alle meiden aanzit die hij maar kan pakken. Ik vind dit omdat het beter voor Florien is als ze Renko vergeet, want het was geen goede jongen. 3) Wat is het onderwerp van het verhaal? Vind je dat een mooi onderwerp om over te lezen? Het onderwerp is liefde. Ik vind dit een heel leuk onderwerp om over te lezen. 4) Wat vind je leuke onderwerpen voor een verhaal en welke onderwerpen vind je niet leuk voor een verhaal? Geef aan waarom. Leuke onderwerpen vind ik: Liefde, school, puberteit, en enge verhalen. Ik vind het zo leuk omdat het altijd anders is. Bij liefde kan het iedere keer anders aflopen. En ook omdat ik met liefde, school en puberteit zelf ook te maken heb. Saaie of stomme onderwerpen vind ik: Oorlog en geschiedenis. Ik vind het vooral saai omdat het me niet veel interesseert. 5) waar speelt het verhaal zich af? Het verhaal speelt zich af in Noordwijk en op het college van Noordwijk. De avonden stappen gebeuren in café ‘de vier wezen’. Elke avond om 8 uur wordt er afgesproken in het speeltuintje in de Leeuwerikenlaan waar Florien woont. 6) In welke tijd speelt het verhaal zich af? Geef een voorbeeld waarmee je dat duidelijk kunt maken. Het verhaal speelt in deze tijd af. Dat kun je merken aan dat Renko een scooter heeft en er wordt ook jeugdtaal gebruikt. 7) Hoe lang is de tijd die in het verhaal verstrijkt( de vertelde tijd)? Het hele verhaal duurt ± een maand. 8) Is het boek in de ik-vorm of in de hij/zij-vorm geschreven? Het verhaal is geschreven in de hij/zij-vorm. 9) Is het verhaal waargebeurd of zou het dat wel kunnen zijn? Geef aan waarom niet of wel. Het is niet waargebeurd maar het zou wel zo kunnen zijn, omdat er toch problemen in voorkomen die sommige jongeren meegemaakt hebben. Onderdeel E: Je mening over het boek 1) Onderstreep de woorden die het best bij het boek passen. Spannend Saai Kinderachtig
Te moeilijk Voor mijn leeftijd Niet herkenbaar
Te emotioneel Te zwaar onderwerp Te blij onderwerp
Humoristisch Slecht Goed
Griezelig Droevig Onbekend
Bekend Waargebeurd Niet waargebeurd
Ontroerend Doet me niets Mooi
2) Als je het boek aan een klasgenoot moest aanraden, hoe zou je dat doen? Zou je het boek ook echt kunnen aanraden? Ik zou vertellen hoe leuk ik het boek vond. Ik zou het ze ook echt kunnen aanraden omdat het een mooi en leuk boek is. Onderdeel F: Maak een uitgebreide samenvatting van het verhaal Florien wordt waanzinnig verliefd op een jongen die Renko heet. Haar beste vriendin Kim kent die jongen en probeert Florien duidelijk te maken dat de jongen niet deugt. Renko vraagt Florien uit, maar zij mag maar één keer in de maand uit. Met een smoes gaat ze toch uit. Die avond komt Renko niet opdagen. Die dag komt ze Renko tegen in het speeltuintje in de buurt waar ze woont. Ze staan wat te praten en opeens zoenen ze elkaar. Samen spreken ze af om elke avond om 8 uur in het speeltuintje te zijn. Elke keer als Florien en Renko uit gaan, hangen er een hele troep meiden om Renko. En Renko geeft daar niet om, maar Florien vindt het helemaal niet leuk. Een vriend van Renko Walter vangt Florien elke keer op als Renko dronken is en met andere meiden loopt te flirten. Florien moet een avondje oppassen bij de buren. Iemand belde aan en opeens stond Renko daar. Hij ging gewoon naar binnen en zette zich in de bank. Bram het buurjongetje was ziek en moest in bed. Renko legt hem teder in bed. Florien zit dat en denkt van hij is toch aardig waarom is Kim erop tegen? Maar toen ze boven waren trok Renko haar in de kamer van de buurman en buurvrouw. Florien wist niet wat er gebeurde. Renko wou met haar vrijen. Florien was erop tegen maar liet zich toch meesleuren. De buurman en buurvrouw kwamen veel vroeger thuis dan verwacht. Ze vonden Florien en Renko in hun kamer en hun zoontje schreeuwend van de pijn in zijn bedje. Nu had Renko haar bijbaantje verknoeid want ze mag een tijdje niet komen oppassen. Toen Florien merkte dat Willemijn ook tussen haar en Renko ging staan. Renko zat ook achter Willemijn en dat liet Florien niet langer meer toe. Ze belde Renko op en hij moest snel naar het speeltuintje komen. Toen Renko en Florien elkaar weer in het speeltuintje ontmoeten had Florien al heel goed lopen nadenken wat ze ging zeggen. Renko zegt dat hij het uit wil maken, omdat ze niet aan hem moet hangen. Dat hij niet gelijk na één keer vrijen gelijk van haar is. Hij wil vrijheid. Florien staat verbaasd maar dan wilde ze ook het uitmaken. Renko wil wel vrienden blijven met Florien en daar stemt ze in mee.

REACTIES

J.

J.

Heej =D
Ik heb egt heel veel aan je uitreksel gehad :D
Dankje *kus*
Jente

19 jaar geleden

L.

L.

EEj, Mooien uitreksel! Ik heb er veel aan gehad dank je wel!
XxX Lobke.

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit"