Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit

Beoordeling 7.7
Foto van een scholier
Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 876 woorden
  • 7 januari 2003
  • 123 keer beoordeeld
Cijfer 7.7
123 keer beoordeeld

Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Algemene gegevens
Titel: waanzinnig verliefd
Schrijver:bobje goudsmid
Plaats van uitgave: haarlem
Uitgaverij: holland
Druk: 8e

Samenvatting
Florien wordt waanzinnig verliefd op een jongen die Renko heet. Haar beste vriendin kim kent die jongen en probeert Florien duidelijk te maken dat de jongen niet deugt.
Renko vraagt Florien uit, maar zij mag maar een keer in de maand uit. Met een smoes gaat ze toch uit. Die avond komt Renko niet opdagen.
Die dag komt ze Renko tegen in het speeltuintje in de buurt waar zei woont. Ze staan wat te praten en opeens zoenen ze elkaar. Samen spreken ze af om elke avond om 8 uur in het speeltuintje te zijn.

Elke deer als Florien en Renko uitgaan hangt er een hele troep meiden om Renko. En Renko geeft daar niet om, maar Florien vindt het helemaal niet leuk.
Een vriend van Renko Walter vangt Florien elke keer op als Renko dronken is en met andere meiden loopt te flirten.
Dat vindt Florien echt niet leuk en vooral niet als ze ook nog van die briefjes krijgt waarop staat dat Renko niet te vertrouwen is en ook als ze hoort dat Florien dat Willemijn een meisje bij haar op school achter hem aanzit.
Op een avond moet Florien bij de buren oppassen. Er werd aangebeld en opeens stond daar Renko. Hij ging gewoon naar binnen en zette zich in de bank. Bram Florien’s buurjongetje waar ze die avond op paste was ziek en moest naar bed. Renko legt hem heel lief in bed. Maar toen trok Renko haar in de kamer van de buurvrouw en buurman.
Florien wist niet wat er gebeurde, maar Renko wilde met haar vrijen. Florien was erop tegen maar liet zich toch meesleuren.
Toen kwamen de buurman en buurvrouw thuis veel vroeger dan verwacht. Ze vonden Florien en Renko in hun kamer en hun zoontje schreeuwend in zijn kamertje.
Nu had Renko haar oppasbaantje verknoeit want nu mocht ze een tijdje niet meer oppassen.
De volgende dag komt Florien er achter dat Renko ook achter Willemijn aanzat en dat liet ze niet langer toe. Ze belde Renko op dat hij meteen die avond naar het speeltuintje moest komen.
Toen Renko en Florien elkar weer in het speeltuintje ontmoeten had Florien al heel goed lopen nadenken wat ze ging zeggen. Renko zegt dat hij het uit wil maken, omdat ze niet aan hem moet hangen. Dat hij niet gelijk na een keer vrijen gelijk van haar is. Hij wil vrijheid.
Florien staat verbaasd maar zei wilde het ook uitmaken.

Renko wil wel vrienden blijven en daar stemt ze in mee

Korte samenvatting
Zodra Florien Renko ziet, is ze hopeloos verliefd op hem.
Kim haar beste vriendin, zegt dat hij niet deugt.
Heeft kim daar gelijk in of is ze misschien jaloers?
Floriens leven wordt met de dag ingewikkelder. Zeker als haar ouders zich ook tegen haar relatie met renko verzetten

Thema en motieven
Liefde -> Florien is verliefd op Renko

Personen
- Florien: zei is het meisje dat hevig verliefd wordt op Renko. Het is een meisje dat lief,teder en aardig is. Ze is een nette meid. En woont ook in een rijke buurt.
- Renko: hij is de jongen die Florien wel ziet zitten maar hij is niet verliefd op haar. Hij is een stoere knappe jongen. Hij maakt misbruik van de aandacht die hij krijgt van alle meiden. Daarom dumpt hij elke meid na een avondje en laat van zich niets meer horen hij wil geen vaste relatie hij wil vrij zijn.
- Kim : de beste vriendin van Florien. Zei probeert Florien duidelijk te maken dat ze Renko moet vergeten. Maar dat heeft geen succes.

- Willemijn : het kantinemeisje dat later Renko probeert in te pikken van Florien. Ze stalkt Florien met Briefjes.

Plaats
Het verhaal speelt zich af in Noordwijk en op het college van Noordwijk. De avonden stappen gebeuren in cafe de vier wezen. Elke avond om 8 uur wordt er afgesproken in het speeltuintje in de leeuwerikenlaan waar Florien woont.

Tijd
Het verhaal speelt in deze tijd af. Dat kun je merken aan: dat Renko een scooter heeft en er wordt ook jeugdtaal gebruikt.
Het hele verhaal speelt ongeveer iets meer dan een maand.

Titelverklaring
Het verhaal heet waanzinnig verliefd omdat Florien gewoon WAANZINNIG VERLIEFD op Renko is.

Auteur
Naam: Bobje Goudsmit
Geboortejaar: 1951
Andere informatie: Bobje Goudsmit studeerde nederlands en geeft nu les op een middelbare school in Wassenaar. Ze is getrouwd en heeft vier kinderen.
Andere boeken: Gabbers, Skeelers, Afscheidsbrief,Schoe Sjanah, de Spinnevrouw en Geen verbinding.

Mening
Ik vond dat het verhaal makkelijk te lezen was en je kon je makkelijk in het verhaal plaatsen omdat het verhaal realistisch kon zijn.
Het verhaal had verschillende gebeurtenissen en daardoor werd het verhaal best spannend, want je wild natuurlijk weten wat gaat er met Florien gebeuren. Na alles wat er gebeurd was het verhaal gewoon duidelijk. En je ziet hoe mensen eigenlijk twee kanten hebben de binnen en buiten kant kunnen gewoon helemaal verschillend zijn.

De gebeurtenissen waren af en toe voorspelbaar. Maar het bleef een mooi verhaal.
Het verhaal was modern, er werden woordspeling gebruikt die wij ook gebruiken als we tegen vrienden praten. Dat was wel leuk want dan voel je helemaal thuis in het verhaal. Zo kon jij je nog meer in het verhaal plaatsen Dat vond ik leuk aan het verhaal

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit"