Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit

Beoordeling 8
Foto van een scholier
Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 1169 woorden
  • 27 oktober 2002
  • 236 keer beoordeeld
Cijfer 8
236 keer beoordeeld

Boekcover Waanzinnig verliefd
Shadow
Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens:
Auteur: Bobje Goudsmit
Titel: Waanzinnig verliefd
Uitgever: Holland te Haarlem
Jaar van uitgave: 2001
Genre: Roman

Gebeurtenissen:
Florien wordt waanzinnig verliefd op een jongen die Renko heet. Haar beste vriendin Kim kent die jongen en probeert Florien duidelijk te maken dat de jongen niet deugt.
Renko vraagt Florien uit, maar zij mag maar één keer in de maand uit. Met een smoes gaat ze toch uit. Die avond komt Renko niet opdagen.
Die dag komt ze Renko tegen in het speeltuintje in de buurt waar ze woont. Ze staan wat te praten en opeens zoenen ze elkaar. Samen spreken ze af om elke avond om 8 uur in het speeltuintje te zijn.

Elke keer als Florien en Renko uit gaan, hangen er een hele troep meiden om Renko. En Renko geeft daar niet om, maar Florien vindt het helemaal niet leuk.
Een vriend van Renko Walter vangt Florien elke keer op als Renko dronken is en met andere meiden loopt te flirten.
Florien moet een avondje oppassen bij de buren. Iemand belde aan en opeens stond Renko daar. Hij ging gewoon naar binnen en zette zich in de bank. Bram het buurjongetje was ziek en moest in bed. Renko legt hem teder in bed. Florien zit dat en denkt van hij is toch aardig waarom is Kim erop tegen?
Maar toen ze boven waren trok Renko haar in de kamer van de buurman en buurvrouw. Florien wist niet wat er gebeurde. Renko wou met haar vrijen. Florien was erop tegen maar liet zich toch meesleuren.
De buurman en buurvrouw kwamen veel vroeger thuis dan verwacht. Ze vonden Florien en Renko in hun kamer en hun zoontje schreeuwend van de pijn in zijn bedje.
Nu had Renko haar bijbaantje verknoeid want ze mag een tijdje niet komen oppassen.
Toen Florien merkte dat Willemijn ook tussen haar en Renko ging staan. Renko zat ook achter Willemijn en dat liet Florien niet langer meer toe. Ze belde Renko op en hij moest snel naar het speeltuintje komen.
Toen Renko en Florien elkaar weer in het speeltuintje ontmoeten had Florien al heel goed lopen nadenken wat ze ging zeggen. Renko zegt dat hij het uit wil maken, omdat ze niet aan hem moet hangen. Dat hij niet gelijk na één keer vrijen gelijk van haar is. Hij wil vrijheid.
Florien staat verbaasd maar dat wilde ze ook het uitmaken.
Renko wil wel vrienden blijven met Florien en daar stemt ze in mee.

Personen:
- Florien: Zij is het meisje dat hevig verliefd wordt op Renko. Het is een meisje dat lief teder en aardig is. Ze is een nette meid. En woont ook in een rijke buurt.

- Renko: Hij is de jongen die Florien wel zit zitten maar hij is niet verliefd op haar. Hij is een stoere, knappe jongen. Hij maakt misbruik van de aandacht die hij krijgt van de meiden. Daarom dumpt hij elke meid na een avondje en laat zich niet meer horen. Hij wil ook geen vaste relatie hij wil vrij zijn.
- Kim: De beste vriendin van Florien. Zij probeert Florien duidelijk te maken dat ze Renko moet vergeten. En dat is zonder enig succes.
- Willemijn: Het kantinemeisje dat later Renko probeert in te pikken. En dat haar ook redelijk lukt. Ze stalkt Florien met briefjes en dat doet ze ook met Renko om hem te overwinnen.

Plaats:
Het verhaalt speelt zich af in Noordwijk. Op het College van Noordwijk gebeurt er ook veel. De avonden stappen gebeurt in het café in de Vier Wezen. En elke avond om 8 uur wordt er afgesproken in het speeltuintje in de Leeuwenrikenlaan waar Florien woont.

Tijd:
Het verhaal speelt in deze tijd af. Er wordt gesproken over dat Renko een scooter heeft. Er wordt ook jeugdtaal gebruikt die ik zelf ook gebruik.
Verteltijd is ongeveer 2 uur.
De vertelde tijd is ongeveer een maand. In het verhaal gebeurt er best veel. Van avondjes stappen en het oppassen. Het zal wel iets meer dan een maand zijn, maar het staat niet aangegeven in het verhaal.
Het verhaal gebeurt in chronologische volgorde. Af en toe heb je een flashback naar het verleden van de brugklas de gedachten over elkaar. Of over de avond der voor wat er gebeurd is.

Begin:
Het verhaal begint ongeveer met een inleiding. “De regen kletterde op het dak van het noodgebouw. Florien zat op de achterste bank in de hoek van het klaslokaal, leunde met haar rug tegen de muur en staarde over de gebogen hoofden heen naar de klok boven het bord…enz…” Ik vind dit een inleiding over waar ze bevind en zo wordt het verhaal opgebouwd.


Probleem en afloop:
Het probleem is dat Florien waanzinnig verliefd is op Renko. Kim probeert haar te waarschuwen van wat er kan gebeuren met hun liefde.
Het boek heeft een goed en een slechte afloop, want het gaat uit met Renko en dat is voor Florien sneu maar het is het beste voor haar. Want Renko zit achter elke meid die hij te pakken kan krijgen.
Willemijn speelt in het laatste gedeelte een grote rol daarmee. Als er nog een deel achter dit boek zou komen dan zou het kunnen voorkomen dat Renko met Willemijn krijgt. Het boek heeft dus een open einde.
Het verhaal is realistisch, je kan het zo meemaken. En de avondjes uit komen gewoon voor. Je kan gewoon in het verhaal zien dat het van deze tijd is. Misschien is dit wel echt gebeurd. Veel meiden zullen zich er wel in kunnen verplaatsen.

Perspectief:
Het verhaal wordt geschreven vanuit Florien. Zij blijft in het verhaal altijd de hoofdpersoon. De gebeurtenissen worden ook allemaal door Florien bijgewoond.

Titel:
De titel is ‘waanzinnig verliefd’. De titel slaat op Florien die gewoon waanzinnig verliefd is op Renko.

Thema:
Het verhaal wil eigenlijk vertellen dat de persoon zich voor doet heel ander kan zijn. Renko zag er heel leuk uit en was in de kantine lief, maar hij was wel anders in het café voor zijn vrienden.
Liefde kan anders uitkomen. Laat je nooit door iemand dwingen die verder wil dan jezelf wil, want daar kunnen problemen doorkomen. Dat zag je wel toen Florien zich toch liet bedotten in bed en toen opeens de buren weer thuis waren.

Beoordeling:
Het verhaal was makkelijk te lezen en je kon je makkelijk in het verhaal plaatsen omdat het verhaal realistisch kon zijn.

Het verhaal had verschillende gebeurtenissen en daardoor werd het verhaal best spannend, want je wild natuurlijk weten wat gaat er met Florien gebeuren. Na alles wat er gebeurd was het verhaal gewoon duidelijk. En je ziet hoe mensen eigenlijk twee kanten hebben de binnen en buiten kant kunnen gewoon helemaal verschillend zijn.
De gebeurtenissen waren af en toe voorspelbaar. Maar het bleef een mooi verhaal.
Het verhaal was modern, er werden woordspeling gebruikt die wij ook gebruiken als we tegen vrienden bezig zijn. Dat was wel leuk want dan voel je helemaal thuis in het verhaal. Zo kon jij je nog meer in het verhaal plaatsen Dat vond ik heel erg origineel.

REACTIES

D.

D.

In het verslag staat dat Willemijn haar de briefjes stuurde.
Maar dit word niet in het boek vermeld. dat het ook echt zo is Florien verteld wel dat ze het denkt maar het is niet bewezen, dit is dus ook een open eind gedeelte.
of ze het dus ook echt heeft gedaan.
Hier in het verslag staat dat willemijn dat ook echt doet.

Groetjes, Davy

14 jaar geleden

R.

R.

het laatste stukje van het verslag klopt niet er staat dat Renko het uit maakt maar dat is niet zo. Renko en Florien maken ruzie, hij zegt tegen Florien dat hij geen bezit van haar is. En op het laatst zegt Florien tegen Renko dat ze hem niet kan vertrouwen. En met de zin: 'het is echt over tussen ons' maakt zij (Florien) het uit dus niet Renko. Dat wou ik ff zeggen. doei

17 jaar geleden

R.

R.

kheb eiglijks ni zoveel te zegge.. maar ik wou ff zegge dak hil vil info van jou verslag heb kunne hale.. en voor me boek bespreking had ik un dikke 8!! zonder info van jou was dat vast ni gelukt...!! thnxxx!!!

21 jaar geleden

S.

S.

tnx man, dankzij jouw heb ik binnen een half uurtje heel me boekverslag af die ik voor de volgenste dat moest hebben:)

19 jaar geleden

R.

R.

hee thnxx man ik had een 7 voor de overhoring over dat boek
groetjes roy

19 jaar geleden

V.

V.

Dankje voor het schrijven van je stuk, want ik heb er gebruik van gemaakt. Je moet alleen heel erg passen op je spelling en de tijd waarin je schrijft. Het klopt niet helemaal, want je gaat van het schrijven in tegenwoordige tijd plots over in het schrijven van verleden tijd. Al met al thanx...

Kuss Veerle

18 jaar geleden

B.

B.

Weet iemand hoeveel hoofdstukken dit boek heeft? en misschien de ilusstrator.?
ik heb het deze avond nog nodig..!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Waanzinnig verliefd door Bobje Goudsmit"