Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vrijen door Haye van der Heyden

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover Vrijen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 603 woorden
  • 13 oktober 2003
  • 84 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
84 keer beoordeeld

Boekcover Vrijen
Shadow
Vrijen door Haye van der Heyden
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Vrijen Auteur: Haye van der Heyden Genres: verliefdheid, seksualiteit Gebeurtenissen: Pauline woont niet meer in Nederland maar in Frankfurt, maar Jeroen woont nog wel in Nederland. Ze zijn nog wel allebei heel erg verliefd op elkaar. Op de sportdag staat pauline ineens voor Jeroen, het is dan ook een hele tijd geleden dat ze in Nederland was. Ze logeert twee weken bij haar oma, maar dat doet ze niet zonder reden. Pauline weet waarvoor ze komt. Ze wil graag weten hoe “het” voelt. Pualine vraag dan ook aan Jeroen:”Ik wil graag weten hoe “het” voelt,”. “En de eerste keer wil ik met jou, want ik wil iemand met ervaring”. Thema: Vrijen
Personen: Pauline: een meisje van bijna 15 jaar best verlegen ze kan best goed met mensen omgaan op een rustige manier. Ze heeft bruin haar en bruine ogen. Ze is een vrij slank meisje en heeft een mooi figuur. Jeroen: is blond is al 15 jaar oud en heeft blauwe ogen. Hij is ongeveer 1.80 lang en zit al behoorlijk in de pubertijd. Jeroen heeft nog geen ervaring en wil het graag leren. Hij is heel erg verliefd op Pauline maar ziet haar maar een keer per jaar, maar hij is ook een beetje verliefd op Martine uit vijf atheneum. Martine: heeft bruin haar en blauwe ogen en is redelijk groot. Martine heeft wel veel ervaring op het gebied van seks. Eigenlijk is zij ook een beetje gek van Jeroen alleen laat het nog niet echt merken. Ze is niet verlegen maar juist heel open. Plaats: Het speelt zich af op verschillende plekken zoals in het bos, op school, thuis. Er is eigenlijk geen vaste plek waar het verhaal zich afspeelt. Tijd: Het speelt zich af in deze tijd want je kunt het merken aan de dingen zoals de condooms, de auto die elke keer stuk gaat, en de dingen die er zich allemaal afspelen in het verhaal. Het verhaal wordt wel in chronologische volgorde verteld en als ze terug in de tijd gaan wordt er gebruik gemaakt van flashbacks. Begin: Het begin wordt verteld met een inleiding uit de vorige boeken uit de serie over Pauline en Jeroen. Je kunt dat merken aan de flashbacks aan het begin van het boek omdat Jeroen veel herinneringen heeft aan Pauline en zijn omgeving van de afgelopen jaren . Probleem en afloop: Het belangrijkste probleem van het verhaal is dat Jeroen nog helemaal geen ervaring heeft op het gebied van seks. Hij heeft daar veel moeite mee maar zijn vrienden en familie helpen hem daar doorheen. Het verhaal heeft ook een goede afloop want het komt er toch op neer dat Pauline helemaal niet wil vrijen met Jeroen ze wou het alleen doen omdat een paar andere meisjes uit haar klas al wel hadden gedaan en zij niet. Perspectief: Het is een hij/zij perspectief want het verhaal wordt vanuit Paulines ogen verteld en vanuit die van Jeroen.
Titel: De betekenis van de titel is eigenlijk wel duidelijk want het is eigenlijk ook het onderwerp van dit verhaal. En anders kan je het ook wel zien aan de tekening op de kaft. Mening/ beoordeling: Ik vind het een leuk en spannend boek, want er zijn veel gebeurtenissen gebeurd die je eigenlijk niet verwacht als je bezig bent met het lezen van het boek. Het boek is dan ook gemakkelijk te lezen, want het is een boek van mijn leeftijd er worden ook geen moeilijk woorden gebruikt en het is geen kleine lettertype. Ik vind het ook een leuk boek omdat ik al eerder de andere delen heb gelezen uit deze serie boeken over Pauline en Jeroen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vrijen door Haye van der Heyden"