Jeroen zit samen met zijn vriend Bart in de finale van de softbalwedstrijd. Doordat Jeroen de hele tijd naar Martine zit te kijken (een meisje uit 5 - atheneum) verliezen ze de wedstrijd waardoor Bart kwaad wordt en op Jeroen begint te schelden. Jeroen trekt zich er niets van aan en loopt weg. Hij vond er niks aan. Zijn hele dag was nu verpest alleen maar door zo'n stomme wedstrijd. Maar opeens tikt Pauline hem op zijn rug. Ze vroeg of hij mee wou gaan naar het bos. Jeroen krijgt het er warm van en is daardoor meteen alles weer vergeten. Van de slechte softbalwedstrijd tot aan Jeroen zijn schelden toe.Na een tijdje liggen ze samen op het gras en Jeroen kust Pauline een paar keer op haar buik. Pauline houdt ervan als een jongen ervaring heeft bij het vrijen. Dat maakt Jeroen onzeker omdat hij geen ervaring heeft en daarom gaat hij maar door met het kussen op Paulines buik.

Na een gezeligge middag in het bos ligt Jeroen moe op bed en hoort hij zijn moeder boven komen. Ze praat met hem over wat hij heeft meegemaakt en over hoe je veilig moet vrijen.

Dus de volgende dag gaat hij meteen op pad om condooms te halen.

Hij is zenuwachtig en hoopt dat hij geen hulp nodig heeft bij het zoeken.

Bij de eerste de beste drogist loopt hij binnen en ziet dat het een grote drogist is waar je alles zelf moet pakken. Dat is voor hem een grote opluchting.

Na wat rijen door te zoeken kan hij ze niet vinden en merkt dat hij steeds zenuwachtiger wordt. Opeens komt een mevrouw langs en vraagt of ze ergens mee kan helpen. Hij schrikt zich rot en antwoord tegen de mevrouw dat hij geen hulp nodig heeft. De vrouw merkte wat hij nodig had en riep dat hij hier kon kijken voor strandspullen. Jeroen vond het maar raar. Hij had helemaal geen strandspullen nodig. Toch ging hij kijken en naast de strandspullen lagen ze dan. In alle kleuren en smaken. Hij pakt een rood doosje met 12 condooms en legt ze onder de zakdoekjes.

Hij betaald de fetherlites en laat de zakdoekjes achter omdat hij die eigenlijk toch niet nodig had.

Thuis ligt hij met zijn condooms in bed en kijkt hoe hij ze moet gebruiken.

Terwijl hij bezig is met het afrollen van de condoom komt Vera binnen en Jeroen schrikt zich kapot.

Hij had het kunnen weten. Zijn oudere zus. Ze komt op de rand van het bed zitten en helpt hem na zijn toestemming met het gebruiken van een condoom. Hiervoor gebruikt Vera een banaan en Jeroen ziet hoe het moet. Hierdoor vindt hij het helemaal niet meer moeilijk.De volgende avond wordt hij gevraagd door zijn zus om samen met haar naar de zandafgraving te gaan. Hij staat verbaasd te kijken dat zijn zus hem opeens wel mee uit vraagt. Daar aangekomen ziet hij dat zijn zus met Ellen staat te smiespelen. Hij wist wel dat ze iets van plan was. Daarna kwam Ellen naar hem toe en vroeg of hij met haar het bos in wou gaan.

Hij vond het goed en na een tijdje lopen waren ze op een rustige open plek.

Hij was nergens op voorbereid en wist dat HET ging gebeuren. Ellen trok haar kleren uit en draaide zich om. Jeroen stond stokstijf stil. Hij vond dat hij hier nog niet aan toe was. Ellen zei: Nu gaat het gebeuren. We gaan het lekker doen. Maar toen Ellen uitgepraat was merkte ze dat Jeroen eigenlijk niet wou en vroeg wat er met hem aan de hand was. Jeroen zei niks en draaide zich om en rende weg door het bos.

Na een eind rennen vroeg hij zich af hoe laat het was en waar hij was.

Hij dacht aan alles en ging even zitten, deed zijn ogen dicht en al snel dacht hij aan alles wat hij had meegemaakt. Dat warme voorgevoel met Ellen. Hij had zo een zin om met haar te vrijen. Alleen durfde hij het niet omdat hij bang was dat anderen er wat van zouden zeggen.

Toen hij wakker werd was hij zo bang dat hij alleen in het bos was dat hij als een gek ging hollen door het bos. Hij was verdwaald en wist niet meer wat hij moest doen.

Toen zag hij een lichtje branden en rende erop af. Hij kwam op straat en zag in de verte licht branden van een boerderij. Hij slaakte het in vreugde uit en was zo blij dat daar mensen waren. Eenmaal daar aangekomen was de vreugde al veel minder. Want mensen zijn nog veel gevaarlijker dan duisternis in het bos.

Eenmaal aangebeld kwam er een meisje naar de deur en deed open. Tot zijn vebazing stond Martine van 5-atheneum voor zijn neus.

Binnen was het lekker warm en Jeroen belde zijn ouders op. Zijn moeder vertelde dat de ene auto in de garage stond en de andere auto kapot was. Jeroen moest dan maar een nachtje blijven slapen, maar dat vonden Martine en Jeroen helemaal niet erg.

Samen dronken ze die avond 2 flessen witte wijn en Jeroen heeft de avond van zijn leven. Toen ze samen zijn bed gingen opmaken had Martine toegstaan dat hij bij haar in bed mocht slapen omdat ze geen ander bed hadden.

Een uur later lach Jeroen samen met Martine in bed te vrijen. Het hele gedoe met de condoom was helemaal geen gedoe. Het ging allemaal perfect en het was voor hem een grote droom.

De volgende dag komt zijn moeder hem ophalen en rijden ze naar huis.

Zijn moeder vond Martine een heel mooi meisje en ze dacht al dat Jeroen met haard dingen had ondernomen. Jeroen vertelde alles en ze kon alleen maar tegen hem zeggen: Nu ga je de wijde wereld in, liefje.

Ze vond het toch moeilijk.Bij de jachthaven liggen drie eilandjes waar altijd gebarbecued en gebadmintond wordt. Samen met Bart, Pauline en nog een paar vrienden gaan ze daar met de zeilboot naar toe. Oderweg geeft Jeroen complimentjes aan Pauline omdat ze zo een mooi meisje is. Hier is Pauline heel blij om.

Na het aanleggen van de zeilboot gaan Jeroen, Bart, Pauline en de rest broodjes eten. Pauline laat haar broodje liggen en loopt weg. Jeroen rent achter haar aan en vraagt wat er aan de hand is. Ze zegt dat het niet aan hem ligt maar om het feit dat ze nog geen ervaring heeft met liefde en daar is Jeroen blij om. Hij was bang dat ze kwaad zou zijn dat hij met Martine ging.

Dan vraagt Pauline om samen met hem te kussen.

Samen kussen en strelen ze elkaar. Jeroen geniet en voor hem is dit een heel romantisch moment.Maandag gaat Pauline weer naar Frankfurt, zegt Jeroen tegen Bart.

Bart en Jeroen lopen over straat richting het voetbalveldje.

Bart was opgelucht en blij dat Pauline weer weg ging.

Toen ze bij het veldje aankwamen begon Bart te vertellen dat Jeroen HET nog nooit gedaan heeft. Maar dan roept Martine naar Jeroen zijn naam. Bart staat met grote ogen te kijken.

Hoe krijg je dat voor elkaar, vraagt hij.

Jeroen zegt niks en loopt naar Martine toe.

Even een praatje maken. Gewoon voor de gezelligheid.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

goed gedaan! ik heb het boek zelf ook gelezen, en ik vond deze samenvatting errug goed@ doegies! =kiss= ruby

17 jaar geleden

B.

B.

stomme samenvatting. Wat ben jij een smerige jongen om zo'n boek te lezen. Zelf ook geen ervaring denk?

17 jaar geleden

G.

G.

het was een lekker verhaal

16 jaar geleden

R.

R.

Vet

13 jaar geleden