• 1: Titel boek: Vriend vermist
  • 2: Schrijver: Jack Didden
  • 3: Genre: Drama
  • 4: Waar en wanneer het verhaal zich afspeelt is niet duidelijk, maar het is in de buurt van bossen/park en het zal wel iets uit deze tijd zijn (+- 2006?)
  • 5: Hoofdpersonen: David en Inge
  • 6: Beschrijving hoofdpersonen:

David is een beetje wat terughoudend en niet zeker weet of hij verliefd is op Inge.

Inge is helemaal weg van misdaadfilms en raadsels, en doet zichzelf heel stoer voor.

  • 7: Mijn mening over de hoofdpersonen: Ik vind dat ze het niet zomaar opgeven (dus dat ze echte doorzetters zijn), ze lijken me heel vriendelijk, en ik vind ze heel stoer om op zo’n jonge leeftijd op onderzoek te gaan naar een vermiste vriend (in dit geval Hasan).
  • 8: Spannend/aangrijpend moment: David en Inge belde naar een shoarmazaak, de één was in de zaak, de ander op het terras. Totdat de persoon die in de zaak was kei hard naar buiten rende, ze pakten hun fietsen en reden heel hard weg, op een gegeven moment kwam er een zwarte auto achter hun aan.
  • 9: Mijn mening over het boek: Ik vind het een actief boek, er gebeurd veel, daarnaast is het ook heel spannend, ik vind het geen kinderachtig boek want het is echt erg wat er gebeurd en David en Inge zijn echt dapper door dit te doen.
  • 10: Samenvatting: David komt op school en ziet dat Hasan er niet is, David loopt naar zijn klaslokaal en de meneer voor de klas zegt dat de politie hem heeft gebeld en dat Hasan vermist is. David schrikt hiervan en gaat na school meteen aanwijzingen zoeken, hij vind onder andere een kogel in het bos, en hij komt de broer van Hasan; Bilal tegen, dit loopt uit tot een gevecht, David ligt op de grond. Hij ziet een simkaart liggen, hij pakt hem en stopt hem in zijn zak. Samen met Inge proberen ze in de telefoon te komen, het verliep moeilijk maar het is gelukt. Ze zien een nummer van een shoarmazaak, ze bellen ernaar en daarna loopt het uit de hand, ze worden gevolgd door een zwarte auto. Uiteindelijk komen ze in het park en Bilal stapt uit. Daarna gaan David en Inge naar de politie en vertellen alles, het verloopt moeilijk maar uiteindelijk krijgen ze de kans om de politie te helpen, David vertelt niet dat Hasan hem heeft gebeld en dat ze niet naar de politie moesten gaan. David is de lokker, maar het gaat fout want hij word meegenomen door de ontvoerders, in de kofferbak ziet hij dat zijn zender kapot is. Hij weet nog dat Inge een telefoon heeft meegegeven maar die zit niet in zijn zak, David snapt er niks van. David komt in een huis en word daar opgesloten, daarna word hij in een kamer gezet en ziet hij Hasan en Bilal. Hij is blij dat hij Hasan ziet maar hij snapt niet wat er allemaal aan de hand is. Het blijkt dus dat er een familielid in gevaar is en dat de vader van Hasan en Bilal dit wel moet doen. David, Hasan en Bilal bedenken een plan om de ontvoerders te pakken en dan kunnen hun weg, maar dat gaat niet goed. De ontvoerders nemen David mee naar buiten, toen zag David zijn leven voorbij flitsen. Er werd een pistool naar hem gericht.

Hij hoorde een schot. Was dit dan het einde? Nee. Het schot was van de politie! De ontvoerder is neergeschoten, David keek achter zich en zag dat ook Hasan veilig was. Op het politiebureau komt David erachter dat de kogel die hij gevonden had van het oude legerkamp was en dat hij de mobiel wel nog had. De mobiel was gevallen in de kofferbak en lag er dus nog steeds in.

Meer weten? Lees dan het boek

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.