Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vriend vermist door Jack Didden

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Vriend vermist
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 724 woorden
  • 25 mei 2011
  • 118 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
118 keer beoordeeld

Boekcover Vriend vermist
Shadow
Vriend vermist door Jack Didden
Shadow

Schrijver: Jack Didden.
Uitgever: Leopold.
Jaar van uitgave: 2006

Samenvatting:


David’s vriend Hassan is al twee dagen ziek. Maar die nacht heeft David een droom. Hij ziet Hassan vastgebonden op een bed. Hij denkt dat het gewoon een nachtmerrie was en dat Hassan gewoon ziek is. De volgende dag op school krijgen ze te horen dat Hassan niet ziek is maar al drie dagen vermist is! David schrikt en denkt meteen terug aan zijn nachtmerrie. Samen met Inge (een goede vriendin van David) willen ze weten wat er is. Ze gaan naar het fietspad in het bos waar Hassan’s fiets is gevonden. In de bosjes ziet David kogels liggen. Hij denkt dat het misschien een schietpartij is geweest maar dat hoopt hij niet. Ze besluiten om naar de kamer van Hassan te gaan en zoeken naar informatie. Met eens smoes komen ze binnen en gaan opzoek. Opeens betrapt Bilal (de broer van Hassan) Inge en David. In een worsteling tussen David en Bilal valt er een simkaart uit zijn broekzak. Inge pakt hem op. Bilal zegt met veel smoesjes en leugens dat hij familie moest bereiken. David onderzoekt de nummers die zijn gebeld naar de vermissing. Door een paar nummers te bellen brengen ze zichzelf in groot gevaar. De politie krijgt er opeens ook lucht van. Ze besluiten om samen te werken. David wordt gebruikt als lokaas. Maar zender van David hapert en ze kunnen hem niet meer vinden. Hij is ontvoerd en meegenomen. De ontvoerders gooien hem bij Hassan en Bilal. Hij verbaast zich over Bilal, hij dacht dat Bilal er zelf iets mee te maken had. Bilal verteld dat hij zelf ook op onderzoek uit was. Ondertussen bedenken ze een plan om er uit te komen. Het plan mislukt wanneer een van de ontvoerders gewapend naar binnen komt. Hij wilt David dood schieten maar op dat moment valt de politie binnen. In de auto van de ontvoerders had David het mobieltje van Inge neergelegd en de politie wist die te traceren. Later krijgen ze duidelijkheid over de situatie. De bende deed aan mensensmokkel en ze hadden nog problemen met de vader van Hassan en Bilal. Als dreigement hadden ze Hassan en later Bilal gegijzeld. Iedereen is gered en de bende zit achter de tralies.

Hoofdpersonen:


David:


David is een jongen van ik denk ongeveer 14 jaar. David is een jongen met goede bedoelingen. Hij is avontuurlijk en heeft veel lef. Hij gaat bijna letterlijk voor zijn vriend door het vuur. David is ook een beetje verliefd op Inge.

Inge:

Inge is een meisje van ik denk ook 14 jaar. Ze is een meisje met een beetje een jongenskarakter. Net als David is ze avontuurlijk en heeft veel lef. Inge kan je goed vertrouwen en ze heeft doorzettingsvermogen. Ze heeft veel over voor der vrienden. Ze is ook een beetje verliefd op David.

Waar speelt het zich af?

Het verhaal speelt zich af in deze tijd. Het gebeurt allemaal aan de rand van een stad bij een bos.

Over de schrijver:

Jack Didden komt uit Waalwijk. Hij is daar in 1952 geboren. Hij woont nu sinds een paar jaar in Drunen. Jack Didden heeft Engels gestudeerd en is nu ook Engels leraar. Hij was van jongs af aan geïnteresseerd in 2e wereldoorlog boeken. Naast leraar schrijft hij dus ook boeken. Zelf is hij een groot fan van Paul van Loon. Hij bewonderd zijn spanning in de verhalen en neemt zijn schrijfkunst als voorbeeld.

Een ander einde:

Bilal had het wel gedaan. Hij zou het hebben gedaan omdat Hassan de lieveling was van de familie. Ook zou Hassan later het belangrijkste lid van de familie worden. Bilal was daar jaloers op en besloot zijn eigen broer te ontvoeren. Hij hield hem in hun eigen kelder waar alleen Bilal de sleutel van had. Hassan zou niet kunnen praten want hij had een elektrische nekband om, als hij zou praten kreeg hij een elektrische schok. David en Inge zouden hem verdacht vinden en houden hem in de gaten. Opeens zien ze door een raam Bilal naar de kelder gaan via de achterdeur gaan ze naar binnen ook de kelder in. Ze betrappen Bilal die wat eten bracht bij Hassan. David hielt Bilal stevig met een judogreep vast en Inge belde de politie. Die kwamen Bilal ophalen en David en Inge haalden hun vriend Hassan uit de kelder.

REACTIES

L.

L.

heel erg handig ik moest een boekverslag maken over dit boek maar ik had hem nog niet uitgelezen dit is erg handig en nu heb ik er een 8 voor gehaald bedankt !!

12 jaar geleden

C.

C.

dit klopt voor geen meter :S

10 jaar geleden

S.

S.



houd je slechte reacties voor je

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vriend vermist door Jack Didden"