Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vermist door Elle van den Bogaart

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Vermist
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 958 woorden
  • 3 maart 2008
  • 44 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
44 keer beoordeeld

Boekcover Vermist
Shadow
Vermist door Elle van den Bogaart
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Deel 1. Boekgegevens.
* De titel van het boek is Vermist
* De schrijfster van het boek is Elle van den Bogaart
* De uitgever van het boek is Van Holkema & Warendorf in Houten
* Het jaar van uitgave is 2007
* Het genre van het boek is Detective

Deel 2.
Samenvatting:
Eva is met haar vriendinnen Kathinka, Liz en Merel op vakantie in Kroatië. Overdag liggen ze op het strand. ’s Avonds gaan ze naar de discotheek. Als Eva ’s ochtends wakker wordt weet ze niet waar ze is. Ze kan zich niks herinneren. Dezelfde dag is Kathinka helemaal overstuur als ze merkt dat Eva niet thuis geslapen heeft. Liz en Merel stellen haar gerust. Ze denken dat Eva bij Daniël is blijven slapen. Ze verwachten haar elk moment terug.
Maar ondertussen is Eva geblinddoekt. Ze heeft een ijzeren ring om haar enkel die vastzit aan het bed. Ze wordt ruw behandeld door een man. Als Eva ’s middags nog steeds niet terug is, gaan naar Jack. Jack is de campinghouder, misschien weet hij meer. Hij heeft Eva ’s nachts om 4 uur met Daniël gezien. Hij stelt de meiden gerust door te zeggen dat Daniël een goede jongen is. Kathinka vertrouwt het niet. Samen met Liz gaat ze naar de wijnboot. Daar heeft Eva haar handdoek laten liggen. Haar handdoek ligt er nog, maar ook Eva’s haarband.

’s Avonds is Eva nog steeds niet terug en er komen steeds meer verdachten. Ze besluiten in de disco te kijken en daar zien ze Daniël zonder Eva. Kathinka beslist dat ze nu naar het politiebureau gaan, ook Daniël moet mee.
Wat wil de man? Geld, seks, mij vermoorden? Waarom ik? Was ik maar met Merel mee naar huis gegaan. De man komt haar halen. Hij brengt haar naar een andere plek. Ze probeert te ontsnappen. Dit mislukt. Wel valt haar schoen uit. Op het politiebureau vinden ze het nog te vroeg om actie te ondernemen. De spanningen lopen op en Kathinka krijgt ruzie met Merel, die zeer egoïstisch is.
’s Morgens krijgen ze een vreemd telefoontje. Nu worden ze wel serieus genomen. Ze moeten alles vertellen wat ze weten. Rina een Nederlandse agente vertaalt en begeleidt hun. Eva haar haar is afgeknipt en geverfd. Ze ontmoet een vrouw die haar Helena noemt. Ze denkt dat ze alleen met de vrouw is en probeert weer te ontsnappen. Het lukt haar weer niet.
De meiden zijn klaar op het bureau. Ze gaan nog even langs het strand waar ze een schoen van Eva vinden. Nu denken ze dat Eva dood is. Op weg naar het bureau krijgt Kathinka een vreemd sms-je. De ouders van Eva en de andere meiden worden ingelicht. De politie trekt iedereen na, Damir, Daniël, de Duitser, de man van de wijnboot en Rico. Ze starten een zoektocht. Ze vinden de portemonnee van Eva. Merel wordt wit en zegt dat zij de portemonnee heeft gestolen. Ze heeft de portemonnee weg gegooid ze heeft het geld en de pinpas er uit gehaald.
Eva kan heel even een zaklamp aanzetten. Ze ziet een kleine vrouw, veel foto’s van een meisje met kort, zwart haar. Eva moet op dat meisje lijken. Onder de vriendinnen loopt de spanning op. Zijn ze wel echte vriendinnen? Merel raakt in shock. Ze is fout geweest, maar dit heeft ze niet verdiend. Kathinka wordt weer gebeld. Ze moeten naar de disco komen. Liz krijgt een oortje van de politie in. Ze pakken de daders, Daniël en Damir. Zij waren beledigd dat ze verdacht werden. Eva probeert voor de derde keer te ontsnappen. Ze valt van de trap af met haar hoofd op een betonnen vloer. Dan schrikt ze, de man die haar ontvoert, is Jack. Ze kan het niet geloven, de aardige vriendelijke Jack. Jack is heel boos op Eva en zijn vrouw. Er moet een dokter komen.
Als Eva iets zegt vermoordt hij Eva en zijn vrouw.
Eva moet zorgen dat de dokter terugkomt. Op wc papier plakt ze met tape: HELP EVA HEIJMANS. De vrouw wil een beter leven voor Eva. Haar eigen dochter is gestorven aan een overdosis heroïne.
Kathinka vindt de schoen van Eva. De politie stuurt een helikopter de lucht in om Eva te zoeken. Liz vertelt dit aan Jack. Hij leent haar mobieltje. Als Liz terugkomt is Merel verdwenen. Ze vindt haar, maar Merel wil niemand meer zien. Liz vertelt Merel dat ze niet verantwoordelijk is voor de verdwijning van Eva. Als de dokter terug komt, steekt Eva de papiertjes in zijn tas. De dokter waarschuwt de politie. Eva zal ervoor zorgen als ze vrijkomt dat ook de vrouw van Jack gered wordt. Eva haar ouders arriveren in Kroatië. Meneer Heijmans is boos en vindt dat de politie zijn werk niet goed doet. Jack is ingelicht over de briefjes. Eva moet mee in de auto. Ze scheuren weg. De dokter wordt in de kelder opgesloten. Bij een pompstation geeft Jack het pistool aan zijn vrouw. De vrouw en Eva ontsnappen. Eva kan moeilijk lopen en de vrouw sleurt haar mee. Eva wordt in een bos stekelige struiken gelegd. De vrouw blijft bij haar. De dokter wordt ondervraagd maar er is nog steeds geen spoor van Jack en Eva. Liz roept dat Jack haar mobieltje heeft. Ze bellen hem. Jack neemt op maar als hij merkt dat zij het zijn hangt hij snel op. De politie vindt Eva en de vrouw van Jack. Jacks vrouw wordt verhoord en Eva wordt naar het ziekenhuis gebracht. Als de meiden Eva weer mogen zien is de ontroering is groot. Ze laten de tranen de vrije loop. Ze beloven daar voor altijd bij elkaar te blijven.
De boosheid van Eva’s vader is weg als ze horen de Jack is gepakt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vermist door Elle van den Bogaart"