Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Vermist door Elle van den Bogaart

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Vermist
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 959 woorden
  • 25 februari 2008
  • 914 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
914 keer beoordeeld

Boekcover Vermist
Shadow
Vermist door Elle van den Bogaart
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
''Vermist''

Gegevens boek:
Titel boek: ''Vermist''
Schrijfster: Elle van den Bogaart
Bladzijden boek: 143
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf in Houten
Druk: 2007
Omslag illustrator: Galina Barskaya
Speelt zich af: Nu

Stappenplan:
1. Eva wordt na een nachtje stappen ontvoerd. Haar vriendinnen geloven wel dat ze terugkomt.
2. Na een paar dagen ondernemen de vriendinnen actie; ze ondervragen de campinghouder, Jack, en hij vertelt hun over een jongen, Daniël. Eva zit nog hopeloos gevangen ergens.
3. Daniël heeft er niks mee te maken, blijkt. Eva wordt in een kelder ondergebracht.

4. Kathinka krijgt een vreemd sms-je. Ze leren Rina kennen, een vrouw bij de politie. Uiteindelijk wordt er een zoekactie gestart. Het sms-je was maar een fopsms.
5. De ouders van Eva arriveren en zijn boos op alle meiden. Eva wordt ondertussen meegenomen naar een pompstation.
6. Eva weet te ontsnappen en zoekt haar weg terug naar haar vrienden en familie.

Titelverklaring:
Het boek heet ''Vermist'' omdat de hoofdpersoon Eva ontvoerd wordt door een mysterieuze man. Niemand kan haar vinden omdat ze ergens verstopt is. Ik zou het boek geen andere titel kunnen geven, het past er echt precies bij. Het gaat over een ontvoering, dat Eva vermist is. Dat kun je moeilijk een andere naam geven.

Beschrijving en ontwikkeling hoofdpersonen:
Eva:
Eva is echt een verwend meisje, haar vader is baas van een miljoenenbedrijf en haar moeder is een machtig advocate. Ze krijgt ook altijd alles wat ze wilt en heeft niks te kort. Eva is in het begin echt een tutje maar in de tijd dat ze ontvoerd is, veranderd ze naar een aardiger meisje.

Liz:
Liz is het initiatiefrijke meisje van de groep. Ze onderneemt eerder actie dan wie dan ook. Ze heeft een aardig karakter en ze is slim. Soms kan ze het dan niet laten om iemand een uitbrander te geven. Zij verandert niet in loop van tijd en blijft gewoon ook wie ze is, gewoon Liz!

Kathinka:

Katinka is een hele goede vriendin van Eva. Ze is altijd bezorgd om alles en iedereen. Ze kan het nooit laten om te corrigeren en commentaar te leveren. Tijdens de zoektocht naar Eva veranderd zij naar een meisje dat wat losser wordt en mensen vaker iets laten doen. Ze was het namelijk nooit ergens mee eens, aan het eind kan ze sneller ergens mee eens zijn.

Merel:
Merel is een vriendin van Liz en vindt Eva echt een verwend kreng in het begin. Merel stal ook vaak dingen en was alleen maar negatief over dingen. Één keer hoopte ze zelfs dat Eva nooit meer terug kwam zodat Merel haar plek in kon nemen. Door de loop van tijd wordt ze meer sociaal en vriendelijker. Ze begint was positiever te denken en groeit meer naar Eva en Kathinka. Ook steelt ze niet meer, een beter leven dus!

Samenvatting:
Eva, Liz, Kathinka en Merel gaan met z'n vieren op vakantie in Kroatië. Na een avond stappen komt Eva niet meer terug. Liz, Kathinka en Merel denken wel dat ze terugkomt. Na een paar dagen raken ze ongerust en stappen ze naar de campingleider, Jack. Volgens hem is ze met Daniël mee naar huis gegaan, het is een goede jongen. Maar Kathinka vertrouwt het allemaal niet. 's Avonds gaan ze naar de disco waar Eva voor het laatst gezien is. Daniël zegt dat hij er niks mee te maken heeft. Eva ligt ondertussen geboeid aan een bed.
De volgende dag wordt ze meegenomen naar een kelder. De politie wilt nog geen actie ondernemen, misschien is ze nog steeds bij Daniël. Ze ontmoeten Rina, een Nederlandse agente. Zij wil hun helpen bij hun zoektocht naar Eva. Kathinka krijgt een nep-sms over waar Eva is. Daniël heeft hem gestuurd, hij wordt meegenomen voor gehoor, maar geen resultaten. Eva komt er eindelijk achter wie haar ontvoerder is, Jack, die aardige campingbeheerder. Hoe kon hij nou zoiets doen! Er wordt een zoekactie ingezet naar Eva, maar niks is gevonden. Eva doet een poging naar hulp. Ze zet haar naam op een stuk wc papier en gooit het in de tas van een dokter die langs kwam. De dokter gaat naar de politie, hij vindt het maar vreemd, zo'n meisje bij Jack.
De ouders zijn ondertussen ook al gearriveerd en zijn verschrikkelijk kwaad op de meiden. Zij geven hun de schuld. Er wordt een snelle actie met helikopters ingezet naar Jack. Dankzij de dokter konden ze zijn huis vinden, maar Jack was al met Eva weggereden. Hij moest tanken, dus Eva zag haar kans schoon. Ze nam een grote sprint uit de auto en uiteindelijk kwam ze ergens langs de snelweg. Eva wordt gevonden door een reddingshelikopter en wordt meegenomen naar het ziekenhuis. Jack wordt gearresteerd en gaat de gevangenis in.


Onderwerp en motieven:
Het onderwerp is; Vriendschap.
Thema: Samen sta je sterk!
Motieven: De drie vriendinnen begonnen zelf een zoekactie naar Eva, de politie deed immers eerst niks. Ze steunden elkaar in de tijden dat ze Eva echt miste. Samen hebben ze Daniël en zijn vrienden ondervraagt. Ze hebben elkaar geholpen met het beteren van elkaar.

Mening over het boek:
Ik vond het boek een mooi en spannend boek. Het ging vooral om de vriendschappen tussen de meiden. De leesstijl was ook fijn. Het ene hoofdstuk ging over Eva en de andere over de drie vriendinnen. Het boek is een echte doorlezer, je kan het niet zomaar wegleggen. Je blijft geboeid van het begin tot het eind. Het begin heeft geen inleiding en begint al spannend. Het einde is echt heel leuk als ze elkaar weer zien. Dit is een een must-have in je boekenkast! Ik zou het aanraden voor de kinderen die een spannend verhaal willen lezen. Ik zou het boek een 8 geven omdat het een spannend verhaal heeft en omdat het boek de lezer goed geboeid houdt.

Roxana

REACTIES

J.

J.

ik heb het boek ook gelezen het is echt een spannend boek. een aanrader

13 jaar geleden

M.

M.

Het is een heel spannend boek. Het is daarom ook heel interressant. Ik wilde het boek in 1 keer uitlezen. Het is echt een aanrader!!!

12 jaar geleden

F.

F.

Die dokter gaat helemaal neit naar de politie hij gaat naar Jack!!!

11 jaar geleden

W.

W.

Hij gaat wel naar het bureau! Hij komt daar voor een soort verhoor.

7 jaar geleden

G.

G.

Haha bedankt mann mijn boekverslag is klaar

11 jaar geleden

A.

A.

Het is een heel spannend boek! ik heb het in 2 avonden uitgelezen. een echte aanrader!

10 jaar geleden

U.

U.

wow ik heb dat boek in één nacht uit zo leuk!!

8 jaar geleden

U.

U.

thnx voor het verslag:D

8 jaar geleden

S.

S.

leuk

8 jaar geleden

K.

K.

Leuk boek

7 jaar geleden

L.

L.

ik heb het boek gelezen het is echt een super leuk boek! ik heb het in een avond uit gelezen voor school mn boekverslag gaat er over en nu mijn boek bespreking ga ik er over doen. ik heb hem al drie x gelezen. en de samenvatting van dit boek is ook heel handig maar niet nodig als je het boek al drie x gelezen hebt en nu voor de vierde x bezig bent. het is echt een top boek! een hele erg aanrader! :)

7 jaar geleden

J.

J.

Dankjewel voor het verslag :)

6 jaar geleden

E.

E.

nou ja zeg, ik heb dat boek gelezen. Mevrouw van der Bogaart: U bent een creatieve schrijfster en u bent heel goed in het bedenken van actievolle-scènes!!! GOOD JOB!

Vriendelijke groeten,

Eray Özkan

5 jaar geleden

A.

A.

Slecht

5 jaar geleden

J.

J.

Thnx????

5 jaar geleden

een scholier

een scholier

Heel leuk, vooral spannend! het leest ook heel erg snel door. Zeker een aanrader!

3 maanden geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vermist door Elle van den Bogaart"