Vermist door Elle van den Bogaart

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Vermist
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 828 woorden
  • 30 november 2007
  • 273 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
273 keer beoordeeld

Boekcover Vermist
Shadow
Vermist door Elle van den Bogaart
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting
Eva is met 3 vriendinnen op vakantie in Kroatië. Overdag liggen ze op het strand. ’s Avonds gaan ze naar de discotheek. Op 23 juli om 8.15 uur begint het verhaal met Eva die niet weet waar ze is. Ze kan zich niks herinneren. Dezelfde dag is Kathinka helemaal overstuur als ze merkt dat Eva niet thuis geslapen heeft. Liz en Merel stellen haar gerust. Ze denken dat Eva bij Daniël is blijven slapen. Ze verwachten haar elk moment terug. Eva is geblinddoekt. Ze heeft een ijzeren ring om haar enkel die vastzit aan het bed. Ze wordt ruw behandeld door een man. De meiden gaan naar Jack, de campinghouder, hij weet misschien meer. Hij heeft Eva ’s nachts om 4 uur met Daniël gezien. Hij stelt de meiden gerust door te zeggen dat Daniël een goede jongen is. Kathinka vertrouwt het niet. Samen met Liz gaat ze naar de wijnboot. Daar heeft Eva haar handdoek laten liggen. Deze ligt er nog, maar ook Eva’s haarband. Eva is nog steeds niet terug en er komen steeds meer verdachten. ’s Avonds in de disco zien ze Daniël zonder Eva. Kathinka beslist dat ze nu naar het politiebureau gaan, ook Daniël moet mee.
Wat wil de man? Geld, seks, mij vermoorden? Waarom ik ? Was ik maar met Merel mee naar huis gegaan. De man komt haar halen. Hij brengt haar naar een andere plek. Ze probeert te ontsnappen. Dit mislukt. Op het politiebureau vinden ze het nog te vroeg om actie te ondernemen. De spanningen lopen op en Kathinka krijgt ruzie met Merel, die zeer egoïstisch is. ’s Morgens krijgen ze een vreemd telefoontje. Nu worden ze wel serieus genomen. Ze moeten alles vertellen wat ze weten. Rina een Nederlandse agente vertaalt en begeleidt hun. Eva haar haar is afgeknipt en geverfd. Ze ontmoet een vrouw die haar Helena noemt. Ze denkt dat ze alleen met de vrouw is en probeert weer te ontsnappen.

De meiden zijn klaar op het bureau. Ze gaan nog even langs het strand waar ze een schoen van Eva vinden. Nu denken ze dat Eva dood is. Op weg naar het bureau krijgt Kathinka een vreemd sms-je. De ouders van Eva en de andere meiden worden ingelicht. De politie trekt iedereen na, Damir, Daniël, de Duitser, de man van de boot en Rico. Ze starten een zoektocht. Ze missen de portemonnee van Eva. Merel moet opbiechten dat zij de portemonnee heeft gestolen. Eva kan heel even een zaklamp aanzetten. Ze ziet een kleine vrouw, veel foto’s van een meisje met kort, zwart haar. Eva moet op dat meisje lijken. Onder de vriendinnen loopt de spanning op. Zijn ze wel echte vriendinnen? Merel raakt in shock. Ze is fout geweest, maar dit heeft ze niet verdiend. Kathinka wordt weer gebeld. Ze moeten naar de disco komen. Liz krijgt een oortje in. Ze pakken de daders, Daniël en Damir. Zij waren beledigd dat ze verdacht werden. Eva probeert voor de derde keer te ontsnappen. Ze valt van de trap af met haar hoofd op een betonnen vloer. Dan schrikt ze, de man die haar ontvoert, is Jack. Ze kan het niet geloven, de aardige vriendelijke Jack. Jack is heel boos op Eva en zijn vrouw. Er moet een dokter komen.
Als Eva iets zegt vermoordt hij Liz, Merel en Kathinka.
Eva moet zorgen dat de dokter terugkomt. Op w.c papier plakt ze met tape: HELP EVA HEIJMANS. De vrouw wil een beter leven voor Eva. Haar eigen dochter is gestorven aan drugs. De politie heeft een aanknopingspunt. Een helikopter is op zoek naar Eva. Liz vertelt dit aan Jack. Hij leent haar gsm. Als Liz terugkomt is Merel verdwenen. Ze vindt haar, maar Merel wil niemand meer zien. Liz vertelt Merel dat ze niet verantwoordelijk is voor de verdwijning van Eva. De dokter komt terug. Eva steekt de papiertjes in zijn tas. De dokter waarschuwt de politie. Eva zal ervoor zorgen als ze vrijkomt dat ook de vrouw van Jack gered wordt. De ouders arriveren in Kroatië. Meneer Heijmans is boos en vindt dat de politie zijn werk niet goed doet. Jack is ingelicht over de briefjes. Eva moet mee in de auto. Ze scheuren weg. De dokter wordt in de kelder opgesloten. Bij een pompstation geeft Jack het pistool aan zijn vrouw. De vrouw en Eva ontsnappen. Eva kan moeilijk lopen en de vrouw sleurt haar mee. Eva wordt in een bos stekelige struiken gelegd. Na een poosje rent de vrouw weg. De dokter wordt ondervraagd maar er is nog steeds geen spoor van Jack en Eva. Liz roept dat Jack haar gsm heeft. Ze bellen hem. Zo wordt Jack getraceerd. De vrouw van Jack is op het bureau. Eva wordt gered, ze is onderweg naar het ziekenhuis. De ontroering is groot als ze Eva zien. Ze beloven altijd bij elkaar te blijven. De boosheid van Eva’s vader is weg. De telefoon van Rina gaat: ze hebben hem.

REACTIES

S.

S.


De meiden zijn klaar op het bureau. Ze gaan nog even langs het strand waar ze een schoen van Eva vinden. Nu denken ze dat Eva dood is. Op weg naar het bureau krijgt Kathinka een vreemd sms-je. De ouders van Eva en de andere meiden worden ingelicht. De politie trekt iedereen na, Damir, Daniël, de Duitser, de man van de boot en Rico. Ze starten een zoektocht. Ze missen de portemonnee van Eva. Merel moet opbiechten dat zij de portemonnee heeft gestolen. Eva kan heel even een zaklamp aanzetten. Ze ziet een kleine vrouw, veel foto

13 jaar geleden

R.

R.

Het klopt helemaal behalve 1 ding. Op het laatste kreeg Rina geen telefoontje, er kwam toch een agent binnen die zei dat Eva veilig was en onderweg naar het ziekenhuis?

Xxx

13 jaar geleden

K.

K.

Nee ze krijgt wel een telefoontje. in de alleralleraller laatste zin.

13 jaar geleden

Z.

Z.

weet iemand de naam van de vader van eva

13 jaar geleden

K.

K.

Hoe oud zijn die meisjes?

12 jaar geleden

M.

M.

megamooi boek
1 zin en ik leefde me er al in uit
daar heb ik een boekverslag over gedaan en heb een 9.5/10 gekregen .
tof dat ik dit boek heb gelezen

12 jaar geleden

A.

A.

wat is de mooiste zin?

12 jaar geleden

M.

M.

hoe oud zijn de meisjes?

12 jaar geleden

E.

E.

Wat is de beschrijving over de personages?

12 jaar geleden

S.

S.

Wat is de leeftijd van de meisjes ? Like als 14/15 jarige mag je echt niet alleen * zonder volwassene * in Kroatie rondlopen in deze tijd..

11 jaar geleden

B.

B.

ik als jongen zou het niet lezen ik vind dit een but boek maar ik moest het lezen van school

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vermist door Elle van den Bogaart"