Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 391 woorden
  • 25 juli 2007
  • 6 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.9
  • 6 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2003
Pagina's
191
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Verliefd zijn is een ramp!
Shadow
Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Verliefd zijn is een ramp!
Schrijver: Caja Cazemier
Uitgever: Ploegsma
Samenvatting:
Myra en Jessica hadden elkaar op zeilkamp ontmoet. Jessica is homoseksueel en heeft dat al heel haar leven geweten. Het maakt haar ook helemaal niets uit wat andere mensen er van vinden. Myra is hetero seksueel en is verliefd op een jongen van het zeilkamp: Leo.
Als Myra en Jessica elkaar beter leren kennen, komt Jessica erachter dat ze verliefd is op Myra. Jessica zal moeten accepteren dat het nooit wat kan worden, omdat Myra heteroseksueel is. Toch besluit Jessica om het aan haar vriendin te vertellen. Myra vindt het eerst maar niks. Maar later kan ze er wel mee omgaan.
Als Myra in de vakantie bij Jessica blijft logeren voelt Myra zich een beetje vreemd. Elke keer als ze naar Jessica kijkt krijgt ze een raar gevoel, maar ze weet niet wat het is. Het voelt anders dan de andere keren als ze bij Jessica was. Als Myra naar huis gaat en ze afscheid nemen weet Myra dat ze Jessica meer dan leuk vind. Anders dan bij andere vriendinnen. Ze denkt dat ze ook homoseksueel is, terwijl ze laatst nog zo stapelverliefd op Leo was. En ze is bang dat haar moeder en haar vriendinnen het niet zullen accepteren. Ze denkt dat het gevoel wel over zal gaan, maar na een paar maanden heeft ze nog hetzelfde gevoel. Ze voelt zich erg zenuwachtig als ze nu bij Jessica in de buurt is en vroeger was ze juist erg op haar gemak bij Jessica. Uiteindelijk vertelt ze het toch aan Jessica. Jessica probeert haar uit te leggen dat het niet raar is.

Myra kan toch niet goed met het gevoel omgaan. En ziet het leven even niet meer zitten. Als ze dan een keer bij haar moeder op de kamer is en slaappillen vindt slikt ze alle pillen uit het doosje in. Haar moeder vindt haar als ze thuis komt op de grond en ziet het lege doosje. Ze schrikt hier heel erg van. Als Myra wakker wordt is er niets aan de hand. Myra ziet in dat het helemaal niet zo erg is om homoseksueel te zijn, doordat ze aan haar moeder heeft verteld over haar gevoelens voor Jessica. Haar moeder reageerde heel positief.
Ze vertelt aan Jessica dat ze haar gevoelens accepteert en uiteindelijk krijgen Jessica en Myra wat.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

is dit alles wat jullie moeten maken?

wij moeten ook nog over schrijfster beoordelingswoorden inhoud boek zakelijkegegevens

11 jaar geleden

Andere verslagen van "Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier"