Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Verliefd zijn is een ramp!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 380 woorden
  • 28 mei 2006
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
20 keer beoordeeld

Boekcover Verliefd zijn is een ramp!
Shadow
Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Verliefd zijn is een ramp! Inhoud A. De auteur: Caja Cazemier. Omslag: Studio Jan de Boer
De titel: Verliefd zijn is een ramp! De uitgever: Ploegsma
Het genre: liefdesverhalen B. 1. De hoofdrolspeelster is Myra, maar Jessica heeft ook een hele grote rol. 2. Het speelt zich voornamelijk af bij Myra en bij Jessica thuis (Jessica wordt later is het boek Myra’s vriendin). 3. Net na de zomervakantie en verder het hele schooljaar door. 4. Dat Myra opeens merkt dat ze niet meer op jongens valt maar op meisjes. 5. Myra en Jessica willen allebei nooit meer verliefd worden, want ze hebben allebei een hele vervelende relatie achter de rug. 6. Op het eind hebben Myra en Jessica verkering. En heeft Myra zich overgegeven aan haar ‘’rare’’ gevoelens als ze bij Jessica is. 7. Verliefd zijn is een ramp is iets wat Myra aan het begin van het boek in zichzelf denkt. Ze is verliefd op een jongen, maar hij is niet op haar. Ze belooft zichzelf dan dat ze nooit meer verliefd wordt, maar dat alles verandert als ze Jessica beter leert kennen. En Jessica heeft net een vervelende relatie achter de rug, want het meisje waar ze mee had, had het plotseling uitgemaakt. 8. Myra viel tot nu toe altijd op jongens, tot ze verliefd werd op Jessica. Voor Jessica was het heel gewoon om op meisjes te vallen, maar voor Myra niet. Jessica probeerde Myra te overtuigen dat daar niets mis mee was. Maar Myra heeft daar moeite mee omdat ze niet anders wil zijn dan andere meisjes. Onder tussen gaat er ook van alles mis met Myra op school en thuis. Ze blijft een keer zitten in de derde doordat ze een blackout had onder een proefwerk en probeerde bij iemand af te kijken. Maar toch leert ze te accepteren dat ze lesbisch is. Door deze acceptatie, gaat het op school en thuis beter. C. Ik vind het een goed geschreven verhaal, vooral als je weinig weet over lesbisch zijn en lesbisch worden. Als je het leest lijkt het net of je één van de hoofdrolspeelsters zelf bent. Nadat ik het boek uit had zat ik te denken wat ik in de situatie van Myra had gedaan. Het verhaal zou echt gebeurt kunnen zijn. Het boek las prettig, want het was niet langdradig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier"