ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

Het boek dat ik heb gelezen heet Verliefd zijn is een ramp en is geschreven door Caja Cazemier.(samenvatting)

Myra viel tot nu toe altijd op jongens, tot ze verliefd werd op Jessica. Voor Jessica was het heel gewoon om op meisjes te vallen, maar voor Myra niet. Jessica probeerde Myra te overtuigen dat daar niets mis mee was. Maar Myra heeft daar moeite mee omdat ze niet anders wil zijn dan andere meisjes. Onder tussen gaat er ook van alles mis met Myra op school en thuis. Ze leert te accepteren dat ze lesbisch is. Door deze acceptatie, gaat het op school en thuis beter.(genre)

Het boek Verliefd zijn is een ramp hoort tot het genre liefdesverhalen. Het boek gaat over Myra en Jessica twee goede vriendinnen die er achter komen dat ze verliefd zijn op elkaar. Verder gaat het over problemen die in relaties tussen mensen kunnen ontstaan.

(MENING)

De opbouw van het boek was soms wat ingewikkeld, omdat ze in het boek van Myra naar Jessica oversprongen. Meestal was het boek goed te begrijpen. Het verhaal zette me aan het denken, wat ik in de situatie van Myra zou doen. Het zou allemaal echt gebeurd kunnen zijn, het is een realistisch verhaal. De situatie is voor mij niet herkenbaar, ik heb zelf nog nooit te maken gehad met lesbiennes. Het boek las prettig, het was niet langdradig. Het was een boek met inhoud!(INTERVIEW MET DE HOOFDPERSONEN)

Jessica en Myra zijn niet zoals de meeste meisjes, ze hebben namelijk een lesbische relatie met elkaar. Daarom leek het ons interessant om hun een paar vragen te stellen.Waarneer kwamen jullie er achter dat jullie niet op jongens vielen?

Jessica: Voor mij was het heel gewoon, vanaf jongs af aan wist ik dat ik niet op jongens viel.

Myra: Tot mijn dertiende viel ik op jongens, ik keek wel naar meisjes maar echt verliefd was ik nog nooit op ze geweest.Hoe gingen jullie er zelf mee om?

Jessica: Moeite heb ik er nooit mee gehad, ik accepteerde het van mezelf.

Myra: In het begin wist ik helemaal niet wat ik er mee aan moest, ik wilde niet anders wezen. Maar na dat ik een tijdje een relatie met Jessica had, heb ik het leren accepteren.Hoe hebben jullie het aan jullie ouders verteld?Jessica: Mijn ouders hebben het altijd geweten dat ik niet op jongens viel, ik hoefde het eigenlijk niet te vertellen.

Myra: Voor mij was het heel erg moeilijk, ik had namelijk geen idee wat mijn moeder er van zou vinden. Omdat ik enig kind ben dacht ik altijd dat mijn moeder heel graag kleinkinderen wilde. Maar toen ik al een tijdje een relatie met Jessica had, heb ik het haar toch verteld.Wat vonden jullie vriendinnen ervan?

Jessica: Mijn vriendinnen vonden het heel gewoon, ze waren het van mij gewend.

Myra: Het was moeilijk om het aan mijn vriendinnen te vertellen, maar eigenlijk reageerde ze heel gewoon.Vinden jullie het raar dat sommige mensen jullie niet begrijpen?

Jessica: Het is best begrijpelijk dat mensen er moeite mee hebben, je ziet niet elke dag twee zoenende meiden. Ik vind dat mensen me moeten accepteren zoals ik ben. Maar als mensen er toch moeite mee hebben accepteer ik dat.

Myra: Voor mij was het moeilijk, dus ik vind het best begrijpelijk als mensen het niet snappen.Worden jullie er vaak mee gepest?

Jessica: Ja, soms pest me zusje me. Maar verder word ik nooit gepest.

Myra: Nee, niemand heeft mij er ooit mee gepest.Hebben jullie nog tips voor andere lezers die lesbisch zijn?

Jessica: Schaam je er niet voor het is heel gewoon.

Myra: Je moet niet bang zijn om gepest te worden, je vriendinnen accepteren het gerust wel!


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.