Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Verliefd op je leraar door Caja Cazemier

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Verliefd op je leraar
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 673 woorden
  • 15 mei 2011
  • 179 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
179 keer beoordeeld

Boekcover Verliefd op je leraar
Shadow
Verliefd op je leraar door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titelverklaring
Het boek gaat over een meisje dat verliefd is op haar leraar. Later verteld ze tegen hem dat ze gevoelens voor hem heeft, maar de leraar zegt dat het niet kan, want hij is tien jaar ouder. Maar toch blijft ze gevoelens voor hem hebben.

Samenvatting
De Nederlands leraar van Floor is ziek. Michiel de Graaf wordt invaller. Floor en haar vriendinnen vinden hem meteen leuk.

Op school praat Michiel wel eens met Floor over literatuur boeken, ze is elke keer weer blij als ze met Michiel praat. Floor leest ook veel literatuur boeken.

Floor gaat naar huis, ze gaat op Wouter’s, de broer van Floor die al het huis uit is, oude kamer zitten, ze mist hem heel erg.


Floor heeft vandaag sportdag, als ze aankomt is er alleen een lege stilte, ze was te laat. Gelukkig zag ze Michiel, hij zat op haar te wachten. Ze gaan samen in een roeibootje naar de anderen varen.

Na een eindje varen komen Floor en Michiel erachter dat het bootje lek is en gaan snel naar een eilandje toe.

Michiel slaat een arm om Floor heen. We moesten weer gaan, zei Michiel, maar Floor wil niet. Floor verdronk bijna, omdat de boot helemaal lek was, Michiel red haar en ze gingen terug naar het eilandje. Floor verteld hem over haar broer, hoe close ze waren en hoe ze met elkaar omgingen. Ze vertelde ook dat ze verliefd op Michiel was. Michiel zei dat dit niet kan want hij is veel te oud.

Floor moet de hele tijd denken aan gisteren, met Michiel en dat bootje. Vandaag moet Floor haar schoolboeken inleveren. Ze ziet een groepje kinderen en ze herkend Laurien. Floor hoort dat ze over haar roddelen. Ze voelt zich rot, maar ze moet haar boeken nog inleveren. Als Floor langs het groepje loopt, zegt ze niks maar ze hoort wel stemmen die zeiden ‘zie je wel’, ‘wat heb ik gezegd?’

Floor gaat naar buiten toe, ze wil naar haar broer toe.

Thuis gaat ze op wouters bed liggen en leest een boek. Ze valt in slaap.

Floor huilt, maar dan komt haar broer binnen, hij troost haar. Dan komt Milou ook binnen, de vriendin van Wouter. Milou ziet hun stoeiend op bed, Wouter legt uit dat ze zo altijd met elkaar omgaan.

Floor moet naar huis. Ze neemt afscheid van haar broer. Als ze thuis is schrijft ze in haar dagboek en even later belt Floor bij Laurien aan. Floor zegt dat ze gehoord heeft wat Laurien tegen haar had gezegd, toen ze hun boeken moesten inleveren, Laurien ontkent alles. Floor zegt duidelijk tegen Laurien dat ze geen vriendinnen meer met haar wil zijn.

Als Floor thuis is belt Esmée aan, ze zegt dat het haar spijt dat het hele groepje haar had uitgescholden. Ze heeft spijt dat ze meedeed met dat pesten. Floor vertelt van de dag van de sportdag over die rooiboot en dat eiland, samen met Michiel.

Floor mag mee met Esmée en haar moeder op vakantie voor 2 weken. Floor en Esmée zijn nu beste vriendinnen van elkaar. Samen lopen ze nog een rondje door de school en komen Michel tegen. Ze maken een praatje en daarna gaat ze met Esmée de stad in. Het is “weer licht” in Floors leven.



Personages

Floor (15): speelt piano.
Wouter (?): broer van Floor.
Michiel (25): invalleraar Nederlands van Floor.


Bijpersonen:

Laurien: vriendin van Floor.
Esmee: vriendin van Floor.
Djura: vriendin van Floor.

Thema
Het thema van het boek is: liefde, verdriet en school.
In het boek is Floor verliefd op Michiel en ze heeft speciale gevoelens voor haar broer. Omdat Michiel zegt dat ze niet bij elkaar kunnen zijn, is ze heel verdrietig.

Perspectief
Het verhaal wordt in de ik-persoon verteld, want ze schrijft haar verhalen in haar dagboek.

Tijd
Het is in chronologische volgorde geschreven, want het verhaal wordt verteld vanaf het begin tot het eind.
Verteltijd: 140 bladzijde.

Vertelde tijd: een heel schooljaar.


Mijn mening

Ik vind het boek erg leuk, want het boek word zo geschreven, dat je goed kan meeleven met de hoofdpersoon.

REACTIES

M.

M.

Hallo,
Ik vind je verslag er goed. Maar ik snap je samenvatting alleen niet. Je gaat opeens over naar de sportdag enzo. Het is niet erg duidelijk. Maar verder is hij echt super goed. =)

12 jaar geleden

M.

M.

Ik vind het een leuk boek omdat het spanned en romantisch ik vind dat floor haar gevoelens zo nooi had mogen uiten want zij bleef meestal als kwam zij als eerste en ging als laatste weg bij Nederlands.
Ze had het tegen haar vriendinnen gezegd maar die gingen er op eens mee bemoeien dat ze er over heen moest gaan zetten maar dat vond ze nog best lastig .

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Verliefd op je leraar door Caja Cazemier"