Verdronken schelp door Ans van den Berg

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 278 woorden
  • 6 april 2007
  • 10 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 10 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
104
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Verdronken schelp
Shadow
Verdronken schelp door Ans van den Berg
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Verdronken schelp
Auteur: Ans van den Berg

Samenvatting:
Dit boek gaat over een hoogbegaafd meisje, Anna, dat het nogal lastig heeft op de school waar ze zit. Ze heeft weinig aansluiting bij haar klasgenoten. Op vakantie ontmoet ze Floris, een erg humoristische jongen. Hij weet samen met haar een fantasieverhaal op te bouwen, waar ze helemaal in opgaan.
Als ze een tocht maken door een beek, ontdekken ze een vreemde jongen, die een bizarre verzameling spullen met zich meedraagt. Hij is verstandelijk gehandicapt en hij heeft veel verdriet, maar niemand neemt hem serieus.
Dan breekt er een noodweer op. De vreemde jongen wordt vermist. Anna en Joris gaan hem zoeken. Uiteindelijk vinden ze hem. Op het nippertje, want hij was bijna dood door onderkoeling. Anna is er langzamerhand achtergekomen dat die jongen, Bernard, in een soort rouwproces zit vanwege de dood van zijn vader. Maar volwassenen begrijpen hem niet.

Ze verzint iets waardoor hij zijn verdriet een plek kan vinden en rust kan krijgen. Hij krijgt een soort gedenkplek in een kerkje in het dorp.

Plaats:
Het speelt zich af in Frankrijk, op en om een camping. Dat is een plek die veel mensen zich wel kunnen voorstellen!

Eigen mening:
Ik vond dit boek mooi omdat drie heel verschillende jongelui een goede band kunnen krijgen.
En ook omdat het spannend is: er is een heftige storm met overstromingen en daardoor dreigt er iemand dood te gaan. Wat ik ook leuk vind dat is het feit dat ze spelen, maar niet kinderachtig zijn. Anna spreekt me aan omdat ze zo gevoelig is en goed nadenkt, Joris omdat hij zo recht voor z'n raap is en leuke humor heeft.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.