Verdriet met mayonaise door Carry Slee

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Verdriet met mayonaise
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 461 woorden
  • 15 mei 2003
  • 133 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
133 keer beoordeeld

Boekcover Verdriet met mayonaise
Shadow
Verdriet met mayonaise door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Verdriet met mayonaise. 1. Datum: 2. Titel: Verdriet met mayonaise. 3. Auteur: Carry Slee. 4. Genre: Drama. 5. Samenvatting. Leentje moet een cadeautje kopen voor haar vriendin, daarvoor gaat ze naar de boekhandel. Als ze de boekhandel uitloopt ziet ze haar vader in de auto met een andere vrouw zoenen. Leentje is daardoor helemaal van streek. In de klas is er een nieuwe jongen bijgekomen hij heet Paul. Hij wordt door iedereen gepest behalve door Leentje. Simone is de aanleiding van alle pesterijen die uit de hand lopen. Simone stookt een groepje kinderen op om Paul in elkaar te slaan omdat hij zogezegd de walkman van Annemiek in zijn tas had gestopt vertelde Simone. Leentje vroeg zich af hoe Simone het kon weten. Leentje en Paul, die ondertussen goede vrienden zijn geworden, bedachten een plan. Paul zou zijn rat in zijn tas doen en Leentje zou haar portemonnee mee naar school nemen. Nu is het afwachten tot het pauze. Simone (die Leentje’s portemonnee had zien liggen) sluipt naar binnen en stopt de portemonnee in Paul’s tas. Maar dan ontdekt ze de rat. Ze gilt heel erg hard. De hele klas ziet het, omdat Leentje hen naar binnen had gebracht. Ze vinden het ontzettend vals van Simone. Simone heeft haar lesje wel geleerd. Paul vraagt aan Leentje of ze wil komen eten samen met haar moeder bij hem en zijn opa. Leentje vindt het goed. Onder het eten vraagt de opa van Paul of de moeder van Leentje in de boekhandel wil komen werken. Dat wil ze wel! Door het werk van Leentje’s haar moeder, wordt zij veel zelfstandiger. Zo komt het weer goed tussen Leentje’s vader en moeder. 6. Personen. Hoofpersonen: Leentje: Ze is een meisje dat best wel snel boos wordt als er over iemand negatief gesproken wordt, en als er iets vreselijks is gebeurd. Paul: Hij wordt door heel de klas gepest, behalve door Leentje. Later in het verhaal is hij met iedereen bevriend.
7. Plaats: Er zijn 3 plaatsen waar het verhaal zich afspeelt. Één van die plaatsen is de school waar ze naar toe gaat, de andere is de boekwinkel genaamd ‘los’ en de laatste plaats is bij Leentje thuis. Het speelt zich af in Nederland in deze tijd want ze hebben een kleurentelevisie. 8. Tijd: In deze tijd want ze hebben een kleurentelevisie. 9. Begin: Met een inleiding. 10. Probleem en afloop: Probleem: Leentje ziet haar vader in zijn auto, haar vader zoent met een andere vrouw. Afloop: Door het nieuwe werk van Leentjes moeder is ze veel zelfstandiger geworden en daardoor komt het weer goed met Leentjes ouders. 11. Betekenis van het verhaal: Het is een verdrietig verhaal, maar uiteindelijk komt het goed. 12. Beoordeling: Het is een mooi verhaal om te lezen er zijn wel problemen maar die worden in het verhaal opgelost

REACTIES

T.

T.

Wel een leuk boekverslag hoor !!
Ik heb hem heel goed kunnen gebruiken en k heb een 7.2 ervoor gekregen!!!!
hARTELIJK BEDANKT HOOR!!!

19 jaar geleden

J.

J.

Top. Ik ga hem gebruiken voor mijn grote eindleesverslag! Laat jullie het cijfer wel weten!!! =D

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Verdriet met mayonaise door Carry Slee"