Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Verdacht door Carry Slee

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Verdacht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 580 woorden
  • 25 februari 2018
  • 44 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
44 keer beoordeeld

Boekcover Verdacht
Shadow

Tess en Victor zijn superverliefd op elkaar. Samen met Rachel en Brahim vormen ze een hecht vriendenclubje. Voor school filmen ze in een buurt waar toevallig op dat moment een overval wordt gepleegd. De juwelier, die ook de vader is van een medescholier, is zwaargewond geraakt. De daders zijn nog niet gepakt en iedereen praat erover. Als Tess hun opnames bekijkt doet …

Tess en Victor zijn superverliefd op elkaar. Samen met Rachel en Brahim vormen ze een hecht vriendenclubje. Voor school filmen ze in een buurt waar toevallig op dat moment een over…

Tess en Victor zijn superverliefd op elkaar. Samen met Rachel en Brahim vormen ze een hecht vriendenclubje. Voor school filmen ze in een buurt waar toevallig op dat moment een overval wordt gepleegd. De juwelier, die ook de vader is van een medescholier, is zwaargewond geraakt. De daders zijn nog niet gepakt en iedereen praat erover. Als Tess hun opnames bekijkt doet ze een belangrijke ontdekking. Ze brengt het videomateriaal naar de politie. Die beslissing verandert haar leven.

Verdacht is het nieuwste jeugdboek van Carry Slee. Een aangrijpend verhaal over schuld, verdachtmakingen en buitengesloten worden.

Verdacht door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boekbespreking

 

Ik heb voor mijn boekbespreking gekozen voor het boek “Verdacht” van Carry Slee, geboren in 1949 te Amsterdam, na haar opleiding aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar werkte ze enkele jaren als leerkracht Drama, daarna begon ze met schrijven. De titel van het boek verwijst naar een persoon. Het boekt telt 252 pagina’s en 49 hoofdstuken. Het is uitgegeven in 2016 door Overamstel uitgevers. Het boek heeft zelf nog geen prijzen in de wacht gesleept maar de schrijfster won al negen keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer die van de Jonge Jury. Het boek is tevens ook niet verfilmd.

 

Verklaring titel en thema

Men koos voor de titel “Verdacht” omdat het verwijst naar de persoon die verdacht wordt van de overal die plaatsvond in het verhaal. Het thema van het verhaal is daarom misdaad en vooroordelen.

 

De personages

Uiterlijke kenmerken                                                                                        Innerlijke kenmerken

 

De hoofdpersonage/protagonist in het boek is Tess, ze is veertien jaar oud, ze heeft bruin haar en blauwe ogen. Ze is wel onzeker en met vreemden in de buurt ook verlegen. Ze houdt enorm van fotograferen.

De antagonist in het boek is de overvaller van de juwelierszaak van de vader van Fabian, men beschrijft de uiterlijke kenmerken van de overvaller niet maar hij had wel veel lef, hij nam de honkbalknuppel waar de vader van Fabian zich mee wou verdedigen af en sloeg hem neer.

 

Het boek heeft ook nevenfiguren, ze zijn allemaal goede vrienden van Tess.

Rachel is Tess haar beste vriendin, ze heeft bruine ogen en bruin haar, ze is erg zelfverzekerd en soms zelfs arrogant. Victor is het vriendje van Tess, hij heeft blond haar en blauwe ogen, hij is lief, sociaal en helpt graag anderen. Brahim is 1 van haar vrienden die Tess al kent sinds de kleuterschool, hij heeft bruin krullend haar en bruine ogen. Zelfzeker is hij zeker, hij zit altijd achter de meisjes aan.

 

Tijd

Het verhaal speelt zich af in het heden, dat kan je zien door de jaartallen die in het verhaal staan, je kan het ook zien door bepaalde voorwerpen zoals auto’s. Het is een chronische verhaallijn, alles volgt elkaar op.

 

Plaats

Het verhaal speelt zich af in Amsterdam, vooral in de buurt waar ze wonen, de juwelierszaak en op school. Bij bepaalde delen speelt het zich af in het park, dat is dan vooral het romantische deel. Ook kent Carry Amsterdam enorm goed waardoor ze haar verhaal realistischer kan laten doen lijken.

 

 

Ik koos dit boek omdat de flaptekst mij aansprak, het motiveerde mij en maakte mij nieuwsgierig, daardoor wou ik dit boek zeker gelezen hebben, ook koos ik het omdat ik de boeken van Carry erg goed vind, ze maakt haar boeken zo dat je je echt kan inleven, ook omdat ze elementen gebruikt uit het heden, dat maakt het toch allemaal nog wat echter.

 

 

 

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Verdacht door Carry Slee"