Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Verdacht door Carry Slee

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Verdacht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas tto vwo | 781 woorden
  • 26 november 2017
  • 99 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
99 keer beoordeeld

Boekcover Verdacht
Shadow

Tess en Victor zijn superverliefd op elkaar. Samen met Rachel en Brahim vormen ze een hecht vriendenclubje. Voor school filmen ze in een buurt waar toevallig op dat moment een overval wordt gepleegd. De juwelier, die ook de vader is van een medescholier, is zwaargewond geraakt. De daders zijn nog niet gepakt en iedereen praat erover. Als Tess hun opnames bekijkt doet …

Tess en Victor zijn superverliefd op elkaar. Samen met Rachel en Brahim vormen ze een hecht vriendenclubje. Voor school filmen ze in een buurt waar toevallig op dat moment een over…

Tess en Victor zijn superverliefd op elkaar. Samen met Rachel en Brahim vormen ze een hecht vriendenclubje. Voor school filmen ze in een buurt waar toevallig op dat moment een overval wordt gepleegd. De juwelier, die ook de vader is van een medescholier, is zwaargewond geraakt. De daders zijn nog niet gepakt en iedereen praat erover. Als Tess hun opnames bekijkt doet ze een belangrijke ontdekking. Ze brengt het videomateriaal naar de politie. Die beslissing verandert haar leven.

Verdacht is het nieuwste jeugdboek van Carry Slee. Een aangrijpend verhaal over schuld, verdachtmakingen en buitengesloten worden.

Verdacht door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

 

 

Verdacht

Carry Slee

252 pagina’s

 

Het boek zelf:

Ik houd mijn boekverslag over Verdacht van Carry Slee. Er staan geen plaatjes in.

De voorkant is gemaakt door Daan Brand. Het boek heeft 252 pagina’s en 49 hoofdstukken.

 

Inhoud:

De hoofdpersoon in het volgende boek is Tess. Ze is veertien jaar oud en houdt van fotografie. Ze is erg verlegen, helemaal als er vreemden in de buurt zijn. Maar bij haar vrienden bijna niet. Haar vrienden zijn: Rachel, Brahim en Victor.

Rachel is haar beste vriendin en ze steunen elkaar door weer en wind. Rachel is een heel zelfverzekerd meisje en soms arrogant. Brahim kent Tess vanaf de peuterschool en ze zijn ook goede vrienden. Brahim is een zelfverzekerde jongen die altijd achter de meiden aan zit. Victor is haar vriendje, voordat ze verkering kregen waren ze al goede vrienden. Dit boek speelt zich af in de tijd van nu. Het verhaal begint gelijk spannend. Ik heb altijd al boeken gehad waarbij je eerst een eind moest doorlezen. Maar deze niet deze begint meteen spannend. Erg verrassend, maar leuk én dit kom je weinig tegen in andere boeken. Het probleem is dat de juwelier daar in de buurt is beroofd op het moment dat Tess en haar vrienden op die plek aan het filmen zijn. Ze lijken bewijs tegen de dader te hebben tot ze erachter komen dat Tess haar vader de dader is. Waarheid of moet het lijken dat haar vader het heeft gedaan? Dit wordt allemaal opgelost. Het is een gesloten eind. Het lijkt erop dat Tess haar vader dit gedaan heeft, maar uiteindelijk komen Tess en haar vrienden achter de keiharde waarheid. Het verhaal wordt spannend gehouden doordat het zich regelmatig afspeelt in donkere steegjes. De titel van het boek is verdacht. Het gaat erover wie er verdacht wordt van de diefstal. Als ik het zelf een titel zou moeten geven zou ik het wat spannender maken. Want het boek zelf is spannender dan de titel en dat is saai, als je een spannend boek hebt moet je ook een spannende titel hebben. Er zijn nogal veel problemen in dit boek. Het hoofdprobleem is dat Tess haar vader verdacht wordt de juweliersroof gepleegd te hebben. Daarom wordt ook Tess bekeken als een dief. Iedereen vindt dit, behalve haar vrienden en Victor. Totdat er bij Victor thuis een dure ring verdwijnt. Tussen Tess en Victor gaat het uit. Zal het nu nog goed komen?

 

Samenvatting:

Tess en haar vrienden krijgen een opdracht van school om in verschillende buurten mensen te gaan interviewen. Dat doen ze in de buurt bij de juwelierszaak. De volgende dag is op het nieuws dat diezelfde juwelierszaak is beroofd. En ook nog rond hetzelfde tijdstip. Als ze later de beelden terug kijken en inzoomen op de juwelierszaak zien ze daar een auto. Ze besluiten dit bewijs naar de politie te brengen. Maar met dit bewijs lijkt Tess haar vader schuldig te zijn. Is dit echt of moet dit expres zo lijken? Verder vindt de politie geen ander bewijs dus haar vader is en blijft de hoofdverdachte. Ondertussen is in de hele stad bekend dat Tess' vader het waarschijnlijk heeft gedaan. Tess wordt daarom raar aangekeken. Helemaal omdat bij die overval iemand om het leven is gekomen. De zoon van die man zit bij Tess op school en daarom durft Tess niet meer naar school want ze wordt daarmee gepest. Ze wordt gepest met teksten als: 'zo vader zo dochter' en 'de appel valt niet ver van de boom, hè', maar haar vrienden blijven haar steunen. Totdat er bij Victor een dure ring verdwijnt. Iedereen verdenkt Tess en haar vrienden laten haar stikken. De relatie met Victor gaat uit. Totdat de ring wordt teruggevonden. Haar vrienden vertrouwen haar weer, maar tussen haar en Victor zit het nog niet goed. Tess blijft ondertussen geloven in haar vaders onschuld terwijl haar moeder dat steeds minder heeft. Tess wordt daar boos om en krijgt ruzie met haar moeder. Ze besluit samen met haar vrienden bewijs te gaan zoeken dat haar vader onschuldig is en dat vinden ze. Na spannende achtervolgingen bewijzen ze dat het bewijs dat de politie vond in de auto daar expres door de echte dader is neergelegd. Tess' vader komt weer vrij. Alles gaat weer goed maar Tess kan Victor nog niet vergeven dat hij haar niet heeft vertrouwd. Gelukkig komen ze aan het eind toch weer samen; ze hebben weer verkering.

 

Mijn beoordeling

Het cijfer dat ik het boek geef is een 8 omdat het een heel spannend boek is. Er zit een duidelijk verhaal in. Maar voor mij springt het iets te veel over op problemen.

_

 

REACTIES

M.

M.

Top verslag! Echt wat aan gehad! Hartstikke bedankt

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Verdacht door Carry Slee"