Verboden te zoenen door Gonneke Huizing

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Verboden te zoenen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 680 woorden
  • 6 maart 2012
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
11 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2008
Pagina's
128
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Verboden te zoenen
Shadow
Verboden te zoenen door Gonneke Huizing
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Titel: Verboden te zoenen
Auteur: Gonneke Huizing
Uitgeverij Holland – Haarlem

Samenvatting:
Het boek gaat over een meisje, dat Berber. Ze is 16 haar, speelt in de selectie hockey en is verliefd op haar nieuwe 24-jarige leraar Nederlands, Djanno. Ze weet eigenlijk dat het verboden is, een relatie tussen een leraar en leerling, maar zet hem toch niet uit haar hoofd. Ze is er zo mee bezig dat ze zich niet meer op hockey kan concentreren en daarom wordt ze uit de selectie gegooid. Als ze de ochtend daarna op school komt is ze helemaal verdrietig en Djanno begint haar zomaar te troosten. Dat geeft haar later, als ze hem naar huis ziet fietsen, de moed om hem achterna te gaan. Maar ze krijgt hard de deur tegen haar neus aan, door een huisgenoot van Djanno. Djanno hoort wat er gebeurd is en bied aan om even een natte doek op haar neus te doen. In een opwelling in zijn kamer kust ze hem, maar al snel duwt hij haar weg en zegt dat het niet mag. Later gaat berber mee op kamp omdat ze leerling mentor is, Djanno is er ook. Op een avond wandelt ze samen met hem en hij begint haar zomaar te kussen en strelen. Ze stoppen snel als ze horen dat een meisje dichtbij een gil geeft. Het blijkt dat het meisje haar voet gebroken heeft en ze gaan snel terug. Djanno zegt tegen Berber dat het nooit had mogen gebeuren en dat zij zich als het ware aanbood. Ze voelt zich beledigt en laat dat merken. Djanno bied zijn verontschuldigingen aan en zegt dat het zijn schuld was in een brief en gaat ergens anders werken.

Eerste persoonlijke reactie:
Ik vond het een erg eigentijds geschreven verhaal. Ik kon me erg goed in de personages inleven. Het zou zo vandaag de dag gebeurd kunnen zijn. Daarnaast vond ik het een mooi verhaal, over een jong meisje dat helemaal verliefd raakt op haar oudere leraar, maar dat het “verboden” liefde is. Tenslotte vond ik het een verassend einde, ik had echt geen idee hoe het zou eindigen, maar ik vind dat ze het op een erg realistische manier hebben neergezet.

1. Bevat het verhaal voldoende gebeurtenissen om je te blijven boeien? Hebben de gebeurtenissen indruk op je gemaakt? Welke gebeurtenis vooral. Hoe komt dat?
Ik vond dat verhaal soms een beetje afhaakte en kon soms me aandacht er niet helemaal meer bij houden. Zoals elke keer weer in de klas bij Nederlands, dan vroeg je je af wanneer er weer iets zou gebeuren tussen Berber en Djanno. De gebeurtenissen hebben niet veel indruk op me gemaakt, stukken met Djanno en Berber vond ik soms wel grappig maar ze overtuigden me niet. De gebeurtenis dat Djanno en Berber gingen wandelen en hij haar zomaar “aanrandde” vond ik wel erg schokkend, ook hoe ze besefte dat ze het eigenlijk niet wou. Dat vond ik wel een indrukwekkende gebeurtenis.

2. Is de hoofdpersoon iemand die voor je gaat leven? Hoe komt dat? Hoe levensecht zijn de andere personages?
De hoofdpersoon is zeker voor me gaan leven. Ik had het gevoel dat ik over haar schouder mee keek hoe zij alles beleefde. Ook de andere personages waren erg realistisch, omdat het allemaal ook eigentijds geschreven is.

3. Welk probleem heeft de hoofdpersoon? Hoe pakt de hoofdpersoon het probleem aan? Welke ontwikkeling maakt hij/zij daarbij door?
Berber is verliefd op Djanno. Ze kan er niet mee stoppen en stapt op Djanno af. Ze ontdekt dat Djanno haar op een andere manier leuk vindt en erg snel wil gaan en dat ze helemaal nog niet zo ver wil gaan als ze zelf dacht.

4. Welke bijfiguren zijn belangrijk? Waarom?
Djanno, daar is ze verliefd op en hij is het hele verhaal in beeld.

5. Welke beslissingen die door personages worden genomen vind jij vreemd of onbegrijpelijk?
Ik vond het vreemd dat Berber Djanno zomaar kuste in zijn huis, of dat ze hem achterna ging steeds.
Ook vond ik het vreemd dat Djanno eerst terughoudend reageerde en toen vervolgens zich helemaal los op haar stortte.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Verboden te zoenen door Gonneke Huizing"