Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Verblind door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Verblind
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 504 woorden
  • 15 november 2014
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
13 keer beoordeeld

Boekcover Verblind
Shadow
Verblind door Mel Wallis de Vries
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Personages

Roos (Hoofdpersoon)
Roos is een stoer, lief, populair meisje. Haar ouders zijn gescheiden. Ze woont bij haar vader. Met haar moeder heeft ze weinig contact. Ze heeft een relatie met Alexander, waardoor ze al snel in het vriendenclubje van hem wordt opgenomen.

Alexander
Alexander is het vriendje van Roos. Hij is lief, zorgzaam en overbezorgd. Hij houd ook voor haar achter dat hij homo is. Nadat Alexander Sjoerd doodgeschoten heeft omdat Roos nu weet dat ze homo zijn, schiet hij zichzelf neer, maar overleefd het wel.

Maaike
Maaike is de beste vriendin van Roos. Ze is in het begin van het verhaal al dood. Ze is meestal erg vrolijk, maar heeft soms ook last van stemmingswisselingen.

Sjoerd
Sjoerd was het vriendje van Maaike. Hij is een rustige, vriendelijke jongen. Hij heeft stiekem een homo relatie met Alexander. Sjoerd wordt doodgeschoten door Alexander omdat Roos erachter is gekomen dat hij en Alexander homo zijn.

Nina
Nina is de vriendin van Max. ze woont in Frankrijk om haar studie te doen. Ze gaat dood doordat ze tijdens een ruzie struikelt terwijl ze wegloopt.

Max
Max is een knappe jongen die verkering heeft met Nina. Hij flirt vaak.

Merlijn
Merlijn is een drukke jongen die erg van drank houdt.
 

Samenvatting

In het begin van het verhaal ontdekt Roos dat Maaike vermoord is. Iedereen rouwt om Maaike die doodgemaakt is. Als de politie de moord onderzoekt, is de uitslag dat Maaike waarschijnlijk is afgerekend door een criminele bende. Maaikes vader is namelijk een topadvocaat. Maar door Claire Kuiper, die Roos dingen laat zien waardoor Roos gaat twijfelen of het wel om een criminele afrekening gaat of dat Max de moordenaar is. Om daar achter te komen , breekt ze bij Max thuis in. Ze vind daar kaarten van Nina. Ze neemt de kaarten mee omdat ze jaloers is en omdat ze stiekem verliefd is op Max, terwijl Alexander daar niks vanaf weet. De volgende dag staat er in de krant dat Nina vermoord is! De kaarten waren ook helemaal niet geschreven door Nina. Roos besluit om naar Sjoerd te gaan en het te vertellen. Toen Roos eenmaal aankwam bij Sjoerd in zijn vakantiehuisje, zag zij Alexander en Sjoerd bij elkaar in 1 bed liggen! Ze blijken een homo relatie te hebben. Daar besluit Sjoerd het hele verhaal van Nina en Maaike uit te leggen.Ze waren met zijn vijven in de zomervakantie naar Frankrijk geweest om Nina te bezoeken. Daar had Nina ruzie gekregen. Ze was kwaad weggerend en toen gestruikeld en opslag doodgevallen. Omdat ze erg geschrokken en bang waren durfden ze het niet te vertellen, dus hebben ze haar in de zee gegooid in de hoop dat niemand er achter zou komen. Toen Maaike zei dat ze het niet meer geheim kon houden, moesten ze haar wel vermoorden om te voorkomen dat ze het zou vertellen aan de politie. Maar omdat Roos het verhaal nu wist, heeft Alexander Sjoerd beschoten met een pistool, en daarna zichzelf door zijn hoofd geschoten. Sjoerd heeft het schot wel overleefd.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Verblind door Mel Wallis de Vries"