Vampier in de school door Paul van Loon

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1441 woorden
  • 25 juni 2007
  • 49 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.1
  • 49 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1990
Pagina's
137
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Vampier in de school
Shadow
Vampier in de school door Paul van Loon
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zakelijke gegevens
~Titel ~ vampier in de school.
~ Naam van de schrijfster ~ Paul van Loon.
~ Aantal pagina’s ~ 126 pagina’s

~ Informatie over de schrijver ~
De schrijver Paul van Loon schrijft boeken voor kinderen van 7 jaar tot volwassenen van 99 jaar. De boeken over de Griezelbus en Dolfje het Weerwolfje zijn één van de vele boeken die hij geschreven heeft. Door deze boeken is Paul van Loon bekent geworden. Paul van Loon houd eigenlijk helemaal niet zo veel van griezelverhalen. De ideeën voor zijn verhalen haalt Paul van Loon uit de Andere Werkelijkheid, een term die je vaker zal horen als je een van zijn vele boeken leest. Het allerbelangrijkste vindt Paul van Loon dat de kinderen of volwassenen zijn boeken met plezier lezen.

Paul van Loon is getrouwd, hij heeft 1 dochter en 2 katten. De tekeningen die voorkomen in één van de vele boeken van Paul van Loon zijn misschien getekend door z’n dochter, zij tekent soms de boeken voor hem.

Paul van loon is geboren op 17 april 1955 in Geleen.

~ De titel ~
De titel past echt bij het boek want de titel is vampier in de school en in het verhaal gebeurt het dat er een vampier in de school komt.

~ Uitgever ~ Elzenga
~ jaar van uitgaven ~ 1999.

~ (hoofd)personen beschrijven ~
Jacko ~ jacko is 12 jaar oud. Hij wordt 13 jaar in het boek. Jacko heeft geen vader meer. Die is overleden . Hij woont samen met zijn moeder en opa in een rijtjeshuis. Hij is een beetje verliefd op Sara. Jacko heeft af en toe een grote mond, maar toch heeft hij een klein hartje.

Sara ~ Sara is echt een doorzetten als zij iets in haar hoofd zet gaat ze er ook echt voor. Ze heeft een springerige bos rode haren en heldere blauwe ogen.

Gaspar ~ hij schreef verhalen, maar is nu vampierjager. Hij werkt op een school als nachtwaker. Hij heeft pikzwart haar wat aan de wortels wit is. Hij draagt altijd een zonnebril. Hij heeft een litteken boven zijn ogen. En de kleur van zijn ogen is blauw.


Edje Post ~ hij is 13 en is een vriend van Jacko. (verder weet ik niet veel te vertellen over haar).

Directeur ~ grote dikke man met een kaal hoofd. Hij heeft een grote zwarte baard en een zware bril met van die dikke jampotglazen. Hij is ook wel Varlok een vampier der vampier.

~ Tijd van het verhaal ~
Ik denk dat het verhaal zich afspeelt rond deze tijd. Er gebeuren dingen die nu rond deze tijd ook zouden kunnen gebeuren. Er zit verschil van tijd in, maar dat is maar iedere keer ongeveer een uurtje. Tussen het begin en tussen het eind zit een week tijdverschil in.

~ soort verhaal ~
het verhaal is een griezelverhaal. Het verhaal bestaat vooral uit fantasie.

~ Onderwerp ~
Het boek gaat over een directeur die niet de echte directeur is en die de kinderen in zijn macht heeft, maar die directeur hoort bij de vampier.

~ Eigen mening ~
Ik vond het een erg leuk boek. Er stonden erg leuken dingen in en ik vond het ook niet zo heel erg moeilijk om het te lezen. Het was best wel spannend, en het leek net echt ook al kan het allemaal niet echt gebeuren. Ik kon er helemaal mee meeleven

Samenvatting
De 2 vrienden Jacko en Edje zitten beide in de brugklas van Dr. Stokercollege. Vlak voor de kerstvakantie blijkt dat Edje zich heeft verslapen. Als Jacko hem wakker wil gaan maken schrikt hij zich dood. Waar is Edje gebleven. Hij ligt niet in zijn bed. Opeens valt hem iets op. Edje ligt onder het bed. Hij had een nachtmerrie gehad over vampiers. In die nachtmerrie werd hij bezogt door een vampier.
Edje had een rol in een toneelstuk. Dit toneel gaat over vampiers. Er wordt op school en in de schouwburg geoefend voor dit toneelstuk. Edje is de handlanger van de vampier in het toneelstuk. Als ze het toneelstuk gaan uitvoeren kan jacko niet komen kijken omdat hij dan jarig is. Daarom gaat hij eens mee met Edje als ze gaan oefenen. Op school is een paar keer ingebroken, daarom loopt daar een nachtwaker rond. Als Jacko en Edje naar de schouwburg willen gaan komen ze de nachtwaker tegen. De jongens vinden de nachtwaker een beetje eng en zijn er bang voor. Als de jongens voorbei gaan valt de hond van de nachtwaker Edje aan. Gelukkig roept de nachtwaker de hond terug. Als ze bij de schouwburg aankomen zijn ze wat telaat. Jacko vindt het maar een saai toneelstuk en gaat de schouwburg verkennen. Als hij in het magazijn komt schrikt hij zich dood. Er staat een doodskist die heel langzaam opengaat en er komt een gedaante in een wijde mantel uit. Jacko is bang. Hij denkt dat het een vampier is, maar het blijkt een jongen van zijn school te zijn die een grap uithaalt. Jacko gaat meteen naar huis. Als hij thuis is vertelt hij alles wat er allemaal gebeurt is aan zijn moeder en zijn opa. Jackos moeder gelooft niet in vampiers maar zijn opa wel. Opa vertelt er deze keer echter niets over en gaat ’s avonds naar zijn handboog club, met allemaal andere oude mensen. Jacko droomt die nacht over Sara. In zijn droom is Sara een vampier.
De volgende dag hoort Jacko dat Edje in het ziekenhuis ligt. Edje was flauwgevallen en heeft bloedarmoede. Jacko schrikt hiervan want dan zou het kunnen zijn dat een vampier Edje heeft opgezocht en zijn bloed heeft opgedronken. Jacko gaat bij Edje op bezoek en ziet dan ook dat Edje heel erg bleek is en twee hele kleine gaatjes in zijn hals heeft. Dan weet Jacko het zeker er is inderdaad een vampier.
Op school valt het Jacko op dat heel veel kinderen heel erg bleek zien en dat er best wel veel kinderen ziek zijn. Jacko denkt dat er een vampiervirus is op school, en dat hij de enige is die dat in de gaten heeft. Jacko denkt dat de nachtwaker de vampier is. Hij gaat naar de schooldirecteur om het te vertellen, maar die gelooft hem niet. Daarom gaat hij naar Sara om het haar allemaal te vertellen. Als hij op weg is naar Sara wordt hij door drie vampiers die op een gegeven moment veranderen in vleermuizen. gelukkig wordt hij gered door een man in een rolstoel. Als hij bij Sara is aangekomen vertelt hij haar het hele verhaal. Ze gaan samen op jacht om de nachtwaker te doden met een houtenstok. Als Jacko de houtenstok in het hart van de nachtwaker wil steken houd de nachtwaker hem tegen. De nachtwaker vertelt dat hij ook achter de vampier aan zit, hij is vampier jager. De nachtwaker Gaspar heeft een soort medicijn gemaakt om kinderen die gebeten zijn door een vampier weer beter te maken. Ze gaan naar Edje toe om hem het medicijn in te spuiten, gelukkig zijn ze net op tijd, en wordt Edje weer beter. Daar na gaan ze met z’n drieën opjacht naar de vampier. Ze komen er op de vrijdag van het toneelstuk achter dat de directeur van de school de koningsvampier is. De vampier heeft de directeur vermoordt en zijn gedaante in genomen. Op deze vrijdag is de vampier in de schouwburg, Jacko, Sara en Gaspar gaan ook naar de schouwburg om te proberen de vampier te doden. Als ze bij de schouwburg zijn is Sara ineens verdwenen. Ze gaan naar de zaal en dat zien ze iets wat ze niet hadden verwacht. Bijna iedereen in de zaal ia al een vampier geworden. Ze hebben allemaal een bleke huid en rode ogen. Ze zien opeens dat de vampier Sara heeft gevangen. Hij wil Jacko in een vampier veranderen omdat hij vandaag zijn 13de verjaardag vierde. Gaspar probeert de vampier te doden maar dit mislukt. Opeens komt opa en de OVD (onbevreesde vampier doders) binnen. Opa schiet met zijn handboog een pijl op het hart van de vampier. De vampier is eindelijk dood. En omdat de vampier dood is worden alle mensen weer gewoon.

~ Belangrijkste stuk uit de tekst ~
De belangrijkste gebeurtenis in het verhaal is dat ze de vampier gaan zoeken, en dat ze hem vinden in een sarcofaag. Als de deksel van de kist af is dan ontwaakt de vampier en dan komt hij uit de kist, maar zodra de zon op komt verdwijnt de vampier weer

~ verplaatsen ~
Ik kan me er wel ik verplaatsen. De schrijven Paul van loon heeft het zo geschreven dat ik er helemaal in op kan gaan.

~ Het einde ~
Ik kan echt geen ander einde verzinnen ik vond het van de ene kant wel leuk heel erg leuk maar niet leuk genoeg op nog een andere einde erbij te verzinnen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

het is het mooiste boek dat ik heb gelezen

5 jaar geleden

Andere verslagen van "Vampier in de school door Paul van Loon"