Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

VAMP - pas op voor de webcam! door Caja Cazemier

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover VAMP - pas op voor de webcam!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 506 woorden
  • 2 maart 2009
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
25 keer beoordeeld

Boekcover VAMP - pas op voor de webcam!
Shadow
VAMP - pas op voor de webcam! door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: VAMP- Pas op voor de webcam!
Auteur:
Caja Cazemier

Samenvatting
Jade gaat op een middag met Malini foto’s maken. Die zetten ze op sugababes.nl. Dat is een site waar je een profiel hebt met een foto. Een paar dagen later krijgt ze al veel complimentjes. Van een jongen die zich Zuper Zound noemde. Jade vindt zichzelf niet knap en niet echt populair bij de jongens. Door al die complimentjes voelt ze zich al snel zelfverzekerder. Op een dag zegt hij, we hebben nu wel lang genoeg gekletst, wat is je msn? Jade denkt eerst: zou ik dat wel doen? Maar ook denkt ze hij heeft ook wel gelijk we hebben nu al lang genoeg gekletst. Elke dag praten, steeds minder huiswerk maken. De gesprekken worden steeds intiemer, hij vroeg haar zelfs een keer de webcam aan de zetten. Ze had van haar vriendinnen tips gekregen hoe ze er het beste uitzag, want dat moest toch wel. Ze werkte die tips dan ook 1 voor 1 af. Yoram, zo heette de jongen in het echt haar allemaal complimentjes over haar uiterlijk gaf waardoor ze zich steeds zelfverzekerder en mooier ging voelen. Na een paar keer de webcam aan te hebben gehad vroeg Yoram  haar om haar shirtje uit te trekken. Dat wil ze niet, maar Yoram haalt haar toch over. Weer kreeg ze een lading complimentjes, weer voelde ze zich mooier en zelfverzekerder. De volgende keer op msn wil hij nog meer van haar zien, het wordt steeds dreigender. Hij dreigt bijvoorbeeld met filmpjes en foto’s op de site van de school te zetten, dus ze moet wel. Dus weer laat ze zich overhalen. Ze vindt Yoram steeds minder aardig , maar steeds laat ze zich weer overhalen. Op een keer als ze weer aan het msn’en zijn wil Jade toch wel eens zien hoe Yoram eruit ziet, want ze weet niet zeker of de foto's op zijn profiel wel echt zijn. Jade weet nog steeds niet of hij het wel echt is. De webcam gaat wel aan maar hij richt het op een ander deel van zijn lichaam als dat ze wil zien. Ze komt weken niet meer op de computer en blokt hem. Ze durft niks tegen haar vriendinnen te zeggen. Maar op de sportdag keek iedereen naar haar. Dat betekende dat… Toen zei een jongen uit 3VC:" mooie foto’s hoor Jade, sexy". Toen ze ging douchen kwamen haar vriendinnen haar achterna en zeiden of het allemaal waar was. Toen vertelde Jade het hele verhaal. Haar vriendinnen vonden dat ze actie moesten ondernemen. De vriendinnen hadden daarom als eerst haar mentor Marieke ingelicht. Die vond dat ze het tegen haar ouders moest vertellen en dat gebeurde ook dezelfde avond nog. De dagen erop zat ze veel op het politiebureau. Ze vertelde haar verhalen daar een paar keer. Zo kwam ze erachter dat je via een e-mail adres het IP-adres kon achterhalen. Dat leidde naar het adres van Yoram. Zo kwam het allemaal weer goed. Behalve met Yoram natuurlijk, want die kreeg een fikse geldboete.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "VAMP - pas op voor de webcam! door Caja Cazemier"