Valsspeler door Koen D'Haene

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 341 woorden
  • 3 mei 2007
  • 37 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.6
  • 37 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
146
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Valsspeler
Shadow
Valsspeler door Koen D'Haene
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Koen D’haene:
De schrijver van dit boek is Koen d’Haene. Zijn geboorteplaats is Wevelgem. Dat ligt in België. Hij is geboren op 14 februari 1964, dus hij is 44 jaar oud. Hij heeft 3 boeken geschreven. De valsspeler, De oversteek en De hel in New York. De valsspeler gaat over pesten en verliefdheid, De oversteek gaat over de 1e wereldoorlog in New York en het boek De hel in New York gaat over straatkinderen en daklozen die leven in New York.
Hij schrijft alleen op zondag, want hij heeft weinig vrije tijd. Een aantal jaren is hij leraar geweest. Nou werkt hij in een bibliotheek. Hij geeft daar rondleidingen en projecten voor kinderen.

Twee van zijn boeken werden bekroond. In 2001 kreeg De hel in New York de 3e prijs. Door dit boek is hij bekend geworden. De oversteek werd genomineerd in 2002.

Gedicht:
Niemand wou de waarheid onthullen.
De macht van Somers steeg.
Het pesten werd erger, kinderen werden bang.
Iedereen die zweeg.

Niemand durfde nee te zeggen,
tegen Somers, de baas van het plein.
Iedereen deed met hem mee,
ook al vonden ze dat zelf ook niet fijn.

Gelukkig werd Somers te grazen genomen.
En hij bekende zijn arrogante gedrag.
Dit had heel anders af kunnen lopen,
bijvoorbeeld dat niemand dit zag.

Titelverklaring:
De titelverklaring van het boek valsspeler vind ik best moeilijk. Ik vind niet echt dat er iemand in voor komt die vals speelt, terwijl de titel toch echt De Valsspeler is. Vanwaar dan deze titel? Ik denk dat het te maken heeft met Jens en Stan. Stan die liegt tegen elke leraar, en Jens liegt tegen zijn vader en moeder. Heel veel leerlingen die durven niks tegen de leraren te zeggen, dus eigenlijk liegen ze allemaal. Het wordt een beetje een spelletje. In het begin had ik het boek heel erg anders verwacht door de titel. De titel is eigenlijk heel belangrijk. Toch is het boek me niet tegengevallen. Zelf had ik De Verader? of Zwijg wel een toepasselijke titel gevonden. Uiteindelijk is het toch de keuze aan de schrijver...

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Valsspeler door Koen D'Haene"