Gebeurtenissen

De Vier meisjes: Kim, Feline, Abby en Pippa gaan samen op vakantie naar een huisje in de Ardennen. Het is slecht weer en al snel sneeuwen ze in. Dan verdwijnt Kim plotseling. Ze denken dat Kim terug is gegaan naar Amsterdam. Als Feline kort daarna ook verdwijnt, worden Abby en Pippa toch wel angstig. Door het slechte weer kunnen ze geen kant meer op. De twee meisjes hebben het idee dat iemand het op hun gemunt heeft. Abby besluit hulp te gaan halen in het dorp. Pippa zou in het huisje op haar wachten, maar plotseling hoort ze Abby om hulp roepen. Ze komt er dan achter dat Casper, het vriendje van Abby hier achter zit. Abby kan nog net op tijd td politie bellen voordat zij er ook aan gaan.

Hoofdpersoon

De hoofdpersoon is Abby. Abby is 17 jaar en heeft rode blonde krullen. Ze is een meeloper egoïstisch maar ook wel gezellig en kalm. Abby gaat met vier vriendinnen naar het vakantiehuisje van haar ouders in de Ardennen. Twee van haar vriendinnen verdwijnen en Abby blijft samen met Pippa over. Abby is eerst paniekerig en angstig maar als ze door heeft dat dat niet help blijft ze heel kalm. Ze denkt goed na over een oplossing en zo gaat Abby met het probleem om.

Bijfiguren

 Een bijfiguur is Kim. Het uiterlijk van Kim wordt niet beschreven. Kim is verlegen en niet zelfverzekerd. Kim is vanaf de brugklas beste vriendinnen met Abby. Maar toen kwam Pippa bij hun in de klas. Kim heeft het gevoel dat Abby haar laat vallen voor Pippa. Daar krijgen ze op vakantie ruzie over.

Nog een bijfiguur is Casper. Zijn uiterlijk wordt ook niet beschreven. Casper is snel beledigd. Casper is het vriendje van Abby. De vader van Casper werkt voor de vader van Abby. Casper is bang dat zijn vader ontslagen wordt, omdat hij i s vreemdgegaan met Pippa. Hij denkt dat de vader van Abby hem daarom niet meer mag, en dat daardoor zijn vader ontslagen zal worden.

Plaats

Het verhaal speelt zich af in een huisje in de Ardennen. Stukjes uit het boek:

O, ik hoop zo erg dat het leuk wordt. Deze trip hebben we maanden geleden gepland. Toen de zon nog scheen en een paar dagen Ardennen een fantastisch voorstel van Abby leek

‘Draai de volumeknop maar open. Ardennen, here we come!’

Tijd

Het verhaal speelt zich af in de winter in de kerstvakantie. Het is in het heden. Dat weet je onder andere door de sms’jes die ze sturen met de tijd en datum. De periode is ongeveer een week lang.

Afloop

Het verhaal loopt goed, maar ook weer slecht af. Het is goed omdat het met alle vier de meisje goed is gekomen. ze studeren en zijn niet omgekomen. Maar ook wel een beetje slecht, omdat ze nu geen vriendinnen meer zijn en ze elkaar niet meer hoeven te zien.

Titel

De titel is vals. Ik denk omdat het heel vals is wat Casper heeft gedaan. En het is ook vals dat Abby geen vriendinnen meer met Kim wil zijn.

Fragment

En dan hoor ik het geluid weer. Het is nu veel harder en heel dichtbij. Er is geen twijfel meer mogelijk. Er loopt iemand achter me. Ik voel de hijgerige ademhaling bijna door mijn haar strijken. Vreemd genoeg verdwijnt mijn angst. Ik word opeens heel helder in mijn hoofd. Als dit het is, dan is dit het. Maar ik ben niet van plan om me zomaar over te geven. Met alle kracht die ik in mijn longen heb, schreeuw ik Pippa’s naam. En dan is er niks meer.

Blz.: 242

Ik heb dit fragment gekozen omdat ik dit een heel spannend stukje vind. Je weet niet wat er daarna gaat gebeuren. En ik wilde ook heel graag verder lezen.

Echt gebeurt?

Dit verhaal zou wel echt gebeurt kunnen zijn. Alleen wat wel toevallig was: Toen Casper bijna Pippa wilde vermoorden kon Abby nog net op tijd Casper neerschieten. Ze kon dan ook de politie bellen terwijl de hele tijd het mobiele netwerk en de stroom het niet meer deed. En net op dat moment deed alles het weer. Dat vond ik wel een beetje toevallig.


     

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

D.

D.

gebeurd is met een d en niet met een t

2 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast