Vals door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Vals
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 480 woorden
  • 29 april 2013
  • 67 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
67 keer beoordeeld

Boekcover Vals
Shadow
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis ligt een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Kim ineens na een ruzie. De overgebleven vriendinnen zijn…
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitge…
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis ligt een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Kim ineens na een ruzie. De overgebleven vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Kim terug naar Amsterdam is gegaan. Als Feline ook verdwijnt, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar? 
Vals door Mel Wallis de Vries
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Vals
    (inclusief spoilers, als je het einde niet wilt weten dus niet lezen!)

Algemene gegevens:

Naam boek:  Vals

Auteur:           Mel Wallis de Vries

Uitgever:       de Fontein

Genre:            Jeugdthriller

De hoofdpersonen:
Het boek is  geschreven vanuit verschillende oogpunten (de vier meiden).

Pippa: Pippa is de nieuwe beste vriendin van Abby. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe minder aardig je haar vindt. Ook gaat ze vreemd met Casper, het vriendje van Abby.
Abby: Abby is degene die eigenlijk alle meiden aardig vindt, en andersom. Toch gaat ze steeds meer om met Pippa, en verwaarloost ze daardoor haar voormalige beste vriendin Kim. Abby is de vriendin van Casper (die pas later in het boek voorkomt).
Kim: Het boek begint vanuit het oogpunt van Kim, waarbij je meteen al leest dat ze niet erg zeker is. Je merkt ook dat ze eerst nog denkt dat Abby haar beste vriendin is, maar daarna wordt het steeds meer duidelijk dat dat niet zo is. Kim is de eerste die ontvoert wordt door Casper
Feline: Feline is het lieve, stille meisje. Naarmate het verhaal vordert wordt het echter duidelijk dat ze een hartgrondige hekel aan Pippa heeft. Feline wordt als tweede uit de weg geruimd door Casper.

Samenvatting
Pippa, Abby, Kim en Feline gaan met z’n vieren vakantie vieren in de Ardennen. Nog geen dag later raken ze ingesneeuwd in het huisje. Als daarna Kim en Feline verdwijnen en ook nog eens de stoppen doorslaan raken Pippa en Abby in paniek. Niet alleen zijn hun vriendinnen verdwenen, ook vinden ze een onheilspellende boodschap: “Jullie gaan eraan!”  Als Abby alle moed verzamelt die ze heeft en naar het dorp gaat om hulp te halen hoort Pippa een schreeuw. Casper, het vriendje van Abby, staat in de tuin! Het blijkt dat hij achter de verdwijning van Kim en Feline zit, om met Pippa te vluchten voordat ze zijn bedrog aan zijn vader vertelt. Abby, die het hele verhaal opeens doorheeft schiet Casper neer terwijl hij Pippa probeert te wurgen omdat ze niet instemt met zijn plan. Uiteindelijk vallen er geen doden en komt alles goed; Kim en Feline lagen samen, bewusteloos weliswaar, in het schuurtje.

Mijn mening
Ik vond het boek Vals van Mel Wallis de Vries erg spannend, het is mijn eerste jeugdthriller. Het is goed geschreven, en omdat het vanuit de perspectieven van de meisjes wordt geschreven lijkt het net alsof je één van hen bent. Op een gegeven moment, toen Abby en Pippa alleen in het huis zaten, kon ik echt niet meer stoppen met lezen. Ik heb het boek in één keer uitgelezen, het was heel goed geschreven en ik zat helemaal in het verhaal.

REACTIES

A.

A.

goed verslag! Erg fijn om even door te nemen voor een eigen verslag.

8 jaar geleden

G.

G.



@anoniem: Zeker vind ik ook

7 jaar geleden

D.

D.

DE

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vals door Mel Wallis de Vries"