Vals
    (inclusief spoilers, als je het einde niet wilt weten dus niet lezen!)

Algemene gegevens:

Naam boek:  Vals

Auteur:           Mel Wallis de Vries

Uitgever:       de Fontein

Genre:            Jeugdthriller

De hoofdpersonen:
Het boek is  geschreven vanuit verschillende oogpunten (de vier meiden).

Pippa: Pippa is de nieuwe beste vriendin van Abby. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe minder aardig je haar vindt. Ook gaat ze vreemd met Casper, het vriendje van Abby.
Abby: Abby is degene die eigenlijk alle meiden aardig vindt, en andersom. Toch gaat ze steeds meer om met Pippa, en verwaarloost ze daardoor haar voormalige beste vriendin Kim. Abby is de vriendin van Casper (die pas later in het boek voorkomt).
Kim: Het boek begint vanuit het oogpunt van Kim, waarbij je meteen al leest dat ze niet erg zeker is. Je merkt ook dat ze eerst nog denkt dat Abby haar beste vriendin is, maar daarna wordt het steeds meer duidelijk dat dat niet zo is. Kim is de eerste die ontvoert wordt door Casper
Feline: Feline is het lieve, stille meisje. Naarmate het verhaal vordert wordt het echter duidelijk dat ze een hartgrondige hekel aan Pippa heeft. Feline wordt als tweede uit de weg geruimd door Casper.

Samenvatting
Pippa, Abby, Kim en Feline gaan met z’n vieren vakantie vieren in de Ardennen. Nog geen dag later raken ze ingesneeuwd in het huisje. Als daarna Kim en Feline verdwijnen en ook nog eens de stoppen doorslaan raken Pippa en Abby in paniek. Niet alleen zijn hun vriendinnen verdwenen, ook vinden ze een onheilspellende boodschap: “Jullie gaan eraan!”  Als Abby alle moed verzamelt die ze heeft en naar het dorp gaat om hulp te halen hoort Pippa een schreeuw. Casper, het vriendje van Abby, staat in de tuin! Het blijkt dat hij achter de verdwijning van Kim en Feline zit, om met Pippa te vluchten voordat ze zijn bedrog aan zijn vader vertelt. Abby, die het hele verhaal opeens doorheeft schiet Casper neer terwijl hij Pippa probeert te wurgen omdat ze niet instemt met zijn plan. Uiteindelijk vallen er geen doden en komt alles goed; Kim en Feline lagen samen, bewusteloos weliswaar, in het schuurtje.

Mijn mening
Ik vond het boek Vals van Mel Wallis de Vries erg spannend, het is mijn eerste jeugdthriller. Het is goed geschreven, en omdat het vanuit de perspectieven van de meisjes wordt geschreven lijkt het net alsof je één van hen bent. Op een gegeven moment, toen Abby en Pippa alleen in het huis zaten, kon ik echt niet meer stoppen met lezen. Ik heb het boek in één keer uitgelezen, het was heel goed geschreven en ik zat helemaal in het verhaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

DE

DE

DE

1 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

goed verslag! Erg fijn om even door te nemen voor een eigen verslag.

4 jaar geleden

Antwoorden

G.

G.@anoniem: Zeker vind ik ook

2 jaar geleden

gast

gast