Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Vals door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Vals
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 607 woorden
  • 21 april 2013
  • 115 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
115 keer beoordeeld

Boekcover Vals
Shadow
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis ligt een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Kim ineens na een ruzie. De overgebleven vriendinnen zijn…
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitge…
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis ligt een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Kim ineens na een ruzie. De overgebleven vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Kim terug naar Amsterdam is gegaan. Als Feline ook verdwijnt, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar? 
Vals door Mel Wallis de Vries
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

A. Gegevens van het boek
Titel: Vals
Auteur: Mel Wallis de Vries
Uitgeverij: De fontein
Aantal bladzijden: 271

Genre: Jeugdthriller → Lezen blz. 5

B. Eerste reactie
Ik vind het een spannend, dramatisch en leuk boek. Omdat je denk: nou na deze bladzijden kan ik wel even stoppen maar dan wordt het juist weer spannend. Dat vind ik er zo leuk aan.

ik vind het een leuk boek want je kan er lekker in doorlezen omdat het steeds heel erg spannend is. Ik heb gekozen omdat het mij ook wel leuk leek om een thriller te lezen

C. Inhoud
Personen: Hoofdpersonen

Kim: is een rustig en stil meisje. Ze is de beste vriendin van Abby, totdat Pippa haar plaats heeft ingenomen
Feline: is een onopvallend meisje. Ze kan niet goed met Pippa opschieten en heeft ook een hekel aan haar.
Abby: is een meisje die het meestal met iedereen goed kan vinden. En ze heeft een relatie met Casper totdat hij vreemd gaat
Pippa: is arrogant en zelfverzekerd. Tegen iedereen doet ze vervelend behalve tegen Abby

Bijpersonen

Casper: ziet eruit als een fotomodel en is de vriend van Abby, maar hij gaat ondertussen vreemd met Pippa.

Ruimte:
Het speelt zicht af rond de kerst in de Ardennen, en het zou vorig jaar gebeurd kunnen zijn.

Samenvatting:
Vier vriendinnen, Abby, Kim, Pippa en Feline, gaan in de kerstvakantie naar een vakantiehuisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is ook geen elektriciteit en het dichtstbijzijnde huis ligt een paar kilometer verder op. De meiden vinden het in het begin niet zo erg. Totdat Kim na een ernstige ruzie met Abby verdwijnt. De overgebleven vriendinnen zijn bezorgt maar als ze een sms’je van Kim krijgen dat ze terug is gegaan naar Amsterdam,  wordt de bezorgdheid wat minder.

Na een ruzie tussen Feline en Pippa verdwijnt ook Feline. De bezorgdheid van Pippa en Abby maakt plaats voor angst omdat ze denken dat iemand achter hun aan zit, maar door het slechte weer kunnen ze geen kant op. Abby wil de Stad in om hulp te halen maar Pippa kan niet mee want ze is van de trap gevallen en heeft nu last van haar enkel. Als Pippa even later op de bank zit, hoort ze dat haar naam wordt geroepen. Ze rent naar buiten en hoort dan weer iemand roepen. Het is Abby hoort ze aan haar stem. Als ze naar haar toe wil lopen ziet ze Casper staan en snapt niet wat hij hier doet. Lezen → blz 254 ook thema en mooiste stuk want, het stukje is heel erg spannend en alles wordt duidelijk.

D. Thema
Het thema van het boek is Vriendschap, omdat het gaat over 4 vriendinnen,

en een ander thema is bedrog, omdat Pippa, Abby heeft bedrogen met haar relatie tussen haar en Casper terwijl Abby verkering met Casper had.

E. Beoordeling
ik vond het vervelend dat er vier verschillende ‘ik’ personen zijn. Omdat je dan snel in de war raakt.

ik vond het vervelend dat het boek zo dik was, want ik wilde graag weten hoe het eindigt.

ik kan het boek niet vergelijken met een ander boek, omdat dit de eerste keer is dat ik een thriller lees en met een ander genre is het boek niet te vergelijken

ik vind dat het boek een normaal taal gebruik heeft, soms snapte ik een woordje niet uit het boek, maar verder was het makkelijk om te lezen.

ik zou dit boek aanraden aan iemand die een heel ander boek wil lezen dan humor of romantiek. Ik zou dit boek aan een ander aanraden als die van spannende boek of van thrillers houd, omdat het verhaal heel spannend is.

REACTIES

L.

L.

Wauw, ik heb dit boekverslag ingeleverd en ik heb een 8,9! Super bedankt Sofia! x

10 jaar geleden

J.

J.

dit hulpstuk heeft me erg geholpen ik heb hier mee een 8.2 gekregen ik had alleen als opmerking erbij dat ik de namen erg ouderwets vind zoals pippa het lijkt net op pippo of poeppa. Heletijd als ik de naam Pippa zie, dan denk ik aan het poep van mijn oma. lots of love xxx jouw naam

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vals door Mel Wallis de Vries"