Vals door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Vals
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 1662 woorden
  • 25 november 2012
  • 166 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
166 keer beoordeeld

Boekcover Vals
Shadow
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis ligt een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Kim ineens na een ruzie. De overgebleven vriendinnen zijn…
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitge…
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis ligt een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Kim ineens na een ruzie. De overgebleven vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Kim terug naar Amsterdam is gegaan. Als Feline ook verdwijnt, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar? 
Vals door Mel Wallis de Vries
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Introductie

De titel van het boek is; Vals, het is geschreven door Mel Wallis de Vries. De uitgever van het boek is The House of Books. Het genre van het boek is thriller.

Doordat ik ook alle andere boeken van Mel Wallis de Vries had gelezen, wou ik deze ook lezen, omdat ik dacht dat dit boek ook zo leuk was. En mijn verwachtingen waren goed, ik vond het een superleuk boek.

 

Hoofdpersonen

Hoofdpersonen

De hoofdpersonen zijn Abby, Kim, Pippa en Feline.

Abby; een doorsnee meisje, heeft een vriendje Casper, die later in het boek voorkomt, omdat  die met Pippa is vreemdgegaan.

Kim; een dun meisje met blond haar, ze is/was de beste vriendin van Abby, maar wordt vlak voordat ze verdwijnt heftig gekwetst door haar.

Pippa; de knapste van het stel. Ze is slank en blond, arrogant en zelfverzekerd, ze doet tegen iedereen gemeen behalve Abby.

Feline; een doorsnee meisje, bruin haar, ze is stil en kan niet goed omgaan met Pippa.

Bijpersonen

Casper; ziet eruit als een fotomodel, donkere haren en felblauwe ogen.

Daan; hij is groot, heeft mooie rechte witte tanden, en donkerbruine krullen.

 

Het verhaal

Waar?

Eerst in Amsterdam, dan op weg naar de Ardennen, dan in de Ardennen en dan als laatste nog in Groningen.

Sfeer;

In het begin van het boek is de sfeer heel prettig, het zijn vier vriendinnen die met elkaar op vakantie gaan, dus heel prettig.

In welke tijd en hoe lang?

Het verhaal speelt zich af in het heden, het nu. En het einde is nog een stukje toekomst. Het verhaal is eerst over een week verdeeld en daarna in de Epiloog van 2 jaar later. Het verhaal wordt chronologisch verteld. En er komen geen flashbacks in voor.

Wat is het grootste probleem?

Abby raakt vermist, ze wordt ontvoerd door Casper blijkt later in het boek.

Betekenis titel

Ik vind de titel echt bij het boek passen, want Pippa is heel vals tegen alle andere meisjes behalve tegen Abby, en dan op het einde is Casper ook heel vals.

Samenvatting

Vier vriendinnen (Kim, Feline, Pippa en Abby) besluiten in de kerstvakantie een paar dagen door te brengen in een huisje in de Ardennen. Maar geen van allen hadden ze dit weer verwacht; sneeuw, sneeuw  en nog meer sneeuw. Na een tijdje valt ook de elektriciteit nog uit en zitten ze vast in de sneeuw. Het enige wat ze nu nog kunnen doen is wachten. Een van de vriendinnen, Kim, raakt zoek na een ruzie. De andere drie vriendinnen gaan haar zoeken, maar dan krijgen ze een smsje van Kim haar mobiel dat ze weer terug naar huis is, daarom slaan ze geen alarm. Maar een paar dagen later verdwijnt ook Feline en ze vinden bloedsporen in de sneeuw, dan maakt hun bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door alle sneeuw niet vluchte. De sfeer wordt steeds angstaanjagender. Langzaam aan hebben ze door dat ze in de val zitten. Dan wordt Abby bijna vermoord door een persoon maar wie dat kan ze niet zijn. Dan blijkt ineens dat het Casper is die iedereen liet verdwijnen, want hij was met Pippa vreemdgegaan, en vond dat Abby er niet achter mocht komen. Maar hij was bang dat Pippa het Abby zou gaan vertellen daarom wou hij Abby vermoorden. Dan kon Casper samen met Pippa zijn zonder dat Abby er ooit achter zou komen. Gelukkig gebeurt dat niet en vinden ze Feline en Kim ook weer terug, die zaten gevangen in het tuinhuisje. Feline was buiten bewustzijn door dat Casper haar op haar hoofd had geslagen. Maar alles komt goed met iedereen.

 

Verwerkingsopdracht

  1. Schrijf een tekst voor de schoolkrant over het boek. Geef een korte samenvatting, je mening en vertel waarom andere leerlingen dit boek wel of niet zouden moeten lezen. Minimaal 1 A4.

 

 

Creatieve opdracht

  1. Zoek tenminste 4 gedichten of songteksten die volgens jou goed bij het verhaal passen. Bij de hoofdpersoon, bij zijn/haar gevoelens, bij de gebeurtenissen in het boek of bij het onderwerp van het boek. Doe de gedichten/teksten bij je verslag in en leg per gedicht/songtekst uit waarom deze zo goed bij het verhaal past.

 

 

 

 

Vals!

Vals is echt een aanrader voor jongeren, het is een spannend boek, een thriller. Dus dat is voor de leeftijd van onze medeleerlingen een genre wat goed in de smaak valt. Waarom je dit boek moet lezen? Het is van een super goede schrijfster namelijk Mel Wallis de Vries. Ze heeft al vele mooie boeken voor jongeren geschreven.

Waar gaat het over?

De vier vriendinne Abby, Kim, Pippa en Feline hebben gepland om in de kerstvakantie in een huisje in de Ardennen te verblijven. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Ook de elektriciteit valt uit, het mobiele netwerk is ook uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meisjes doen daar eerst niet zo moeilijk over, maar na een heftige ruzie tussen hun verdwijnt kimt. Ze gaan zoeken, maar ze kunnen haar niet vinden. Dan krijgen ze opeens een sms van Kim dat ze op weg terug naar Amsterdam is. Even later verdwijnt ook Feline, maar dat niet alleen, dan vinden ze ook bloedsporen in de sneeuw. Dan verdwijnt de bezorgdheid en maakt plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meisjes gemunt? Weten de meisjes eigenlijk wel alles van elkaar?

 

Dit boek moet je gewoon lezen als je van spannende boeken houdt, als je eenmaal in het verhaal zit kun je niet meer ophouden met lezen, je wordt gewoon in het verhaal meegetrokken. Als je dit boek uit hebt moet je zeker meer boeken van Mel Wallis de Vries lezen!

  • Waanzin
  • Fout
  • Buiten zinnen
  • Verblind
  • Uitgespeeld

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Dit boek moet je gewoon lezen als je van spannende boeken houdt, als je eenmaal in het verhaal zit kun je niet meer ophouden met lezen, je wordt gewoon in het verhaal meegetrokken. Als je dit boek uit hebt moet je zeker meer boeken van Mel Wallis de Vries lezen!

  • Waanzin
  • Fout
  • Buiten zinnen
  • Verblind
  • Uitgespeeld

 

 

 

 

 

Er zit een wond in mijn hart

Alsof het door een mes geraakt is

De pijn is bijna niet te verdragen

Maar ik moet ermee door

Met deze messcherpe pijn

Ik heb geen keus, ik ga er voor

Ik vecht en hoop dat deze weg de juiste zal zijn

De tijd zal deze wond genezen

Maar in mijn hart zal het litteken altijd zichtbaar zijn.

 

 

 

 

 

 

Een traan rolt over mijn gezicht,

eenzaam en alleen,

net als ik.

 

De traan verdampt in de zon,

ik ben jaloers.

 

Kon ik dat maar,

zomaar verdwijnen.

om vervolgens hernieuwd

terug te komen.

 

 

 

 

 

At The Close of Everyday - Bang

Waar is m'n gezond verstand

Wat is er met me aan de hand

Ik ben bang

 

Ga nog even zitten

Blijf tot het onweer overdrijft

Ik ben bang

 

Kijk m'n handen trillen

Ik zou wel willen gillen

Diep onder de dekens

Want ik kan niet slapen

Ik ben bang

 

Engte-, diepte-, hoogtevrees

Van nare dingen die ik lees

Ben ik bang

 

Niemand die me helpen kan

Ik snap er zelf ook niets van

Ik ben bang

 

Paniek van binnen

Voor torren, slangen, spinnen

Ik zie me van de tiende naar beneden vallen

Ik ben bang

 

Bang voor jou en bang voor mij

Bang voor dood en bang voor pijn

Moeder laat het lampje aan

't Is donker hier

 

Massa's mensen om me heen

Toch voel ik me stikalleen

En zo bang

 

Als ik in de spiegel kijk

En alweer wat ouder lijk

Ben ik bang

 

Bang voor wat moet komen

En in m'n diepste dromen

Ren ik voor m'n leven

Maar ik kom niet verder

Ik ben bang

 

Bang voor jou en bang voor mij

Bang voor dood en bang voor pijn

Moeder laat het lampje aan

't Is donker hier

 

 

Unfaithful - Rihanna

 

Story of my life

Searching for the right

But it keeps avoiding me

Sorrow in my soul

Cause it seems that wrong

Really loves my company

 

He's more than a man

And this is more than love

The reason that the sky is blue

The clouds are rolling in

Because I'm gone again

And to him I just can't be true

 

And I know that he knows I'm unfaithful

And it kills him inside

To know that I am happy with some other guy

I can see him dying

 

I don't wanna do this anymore

I don't wanna be the reason why

Everytime I walk out the door

I see him die a little more inside

I don't wanna hurt him anymore

I don't wanna take away his life

I don't wanna be...

A murderer

 

I feel it in the air

As I'm doing my hair

Preparing for another date

A kiss upon my cheek

As he reluctantly

Asks if I'm gonna be out late

I say I won't be long

Just hanging with the girls

A lie I didn't have to tell

Because we both know

Where I'm about to go

And we know it very well

 

Cause I know that he knows I'm unfaithful

And it kills him inside

To know that I am happy with some other guy

I can see him dying

 

I don't wanna do this anymore

I don't wanna be the reason why

Everytime I walk out the door

I see him die a little more inside

I don't wanna hurt him anymore

I don't wanna take away his life

I don't wanna be...

A murderer

 

Our love, his trust

I might as well take a gun and put it to his head

Get it over with

I don't wanna do this

Anymore

Uh

Anymore (anymore)

 

I don't wanna do this anymore

I don't wanna be the reason why

And everytime I walk out the door

I see him die a little more inside

And I don't wanna hurt him anymore

I don't wanna take away his life

I don't wanna be...

A murderer (a murderer)

 

 

REACTIES

O.

O.

echt slecht

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vals door Mel Wallis de Vries"