ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis
Naam van de schrijver/schrijfster: Mel Wallis de Vries
Titel: Vals
Uitgever: De Fontein
Jaar van uitgave: September 2010

Samenvatting
Het boek gaat over 4 meisjes die samen in de kerstvakantie op vakantie gaan in een huisje in de Ardennen. Als ze aan komen en het huis een beetje verkent hebben gaan ze een wandeling buiten maken. Na een lange tijd komen ze een paar jongens tegen en nodigen ze hun uit voor een feest later die avond. Die avond als iedereen een beetje aan het flikflooien is met elkaar verdwijnt Kim. Kim had eerder op die avond ruzie met Abby gehad omdat Abby vertelt had dat ze ging studeren met Pippa in Aix. En als toen Daan ook nog opdringerig deed ging Kim naar buiten en verdween. Als de volgende morgen Kim niet terug is gaan de meisjes Kim zoeken. Ze wandelen en wandelen maar komen Kim nergens tegen, Feline ziet allemaal vreemde silhouetten. Dan gaat ze er achteraan want ze denkt dat het kim is maar raakt dan verdwaalt en blijft alleen achter pas als ze begint te schreeuwen komen Pippa en Abby haar halen. Als ze terug komen krijgen Feline Abby en Pippa een sms van kim dat ze mee is met de jongens naar Amsterdam, de andere meisjes besteden er dan ook geen aandacht meer aan.
Feline doet net als of ze ziek is want het gaat helemaal niet goed. Haar vader is ontslagen en de relatie tussen haar ouders is ook niet al te best. Dat schrijft ze altijd in haar zwarte schriftje die ze gebruikt als dagboek. Abby en Pippa gaan vooral met elkaar om en laten Feline een beetje links liggen. Als Feline haar dagboekje kwijt is en het nergens kan vinden raakt ze in paniek want haar vriendinnen mogen niet weten wat ze er allemaal in geschreven heeft!
Als Abby die avond op bed ligt zit Pippa beneden Feline op te wachten. En vraagt dan als ze wat zoekt, en begint gemene dingen te zeggen. Pippa confronteert Feline met van alles en vertelt dan dat ze het schriftje heeft gevonden. En dan gaat Pippa Feline chanteren. Pippa had ooit eens 250 euro van Feline geleend en die moest ze nog terug betalen. Dan zegt ze dat ze haar schriftje terug krijgt als ze die 250 euro niet meer terug hoeft te betalen.
Dan knapt er iets in Feline en slaat ze Pippa in het gezicht en zegt dat ze het boekje kan houden. Dan gaat ze naar buiten. Als Pippa en Abby de volgende morgen wakker worden en Feline nergens te bekennen is worden ze toch bezorgt. Ze kunnen geen kant op er zijn hevige sneeuwstormen en de elektriciteit is uitgevallen. Als ze naar buiten gaan om Feline te zoeken vinden ze bloed, ze zijn bang dat het van Feline is en gaan weer naar binnen. Dan ziet Abby allemaal voetstappen op de grond en vraagt aan Pippa als die er net ook al stonden? Pippa zegt dat ze zich niet moet aanstellen en het niks is. Maar als ze dan de telefoon van Kim tussen de borden zien liggen hebben ze door dat er iets niet klopt.
Dan beginnen ze zich ook te realiseren dat die voetstappen van daarnet niet van hun zelf kunnen zijn maar van die gene die de mobiel van Kim er neergelegd heeft! Dan raken ze in paniek, het is donker, er is geen elektriciteit, ze kunnen niet bellen. Dan besluiten ze super snel hun tas te pakken en te gaan vluchten met de auto. Maar de benzine slang is door gesneden en dan beseffen ze dat ze in de val zitten. Als ze dan naar boven gaan verstuikt Pippa haar enkel en kan bijna niet meer lopen. Dan offert Abby zich op om naar het dorp te lopen en hulp te gaan halen. Pippa blijft achter en Abby gaat naar buiten. Als Abby naar buiten gaat heeft ze gelijk het gevoel dat ze achtervolgt word. Dan hoort ze achter zich iemand zwaar ademhalen en dan schreeuwt ze zo hard als ze kan PIPPA! Pippa zit in de huiskamer en hoort haar naam meevoeren door de wind. Pippa probeert overeind te komen en wil Abby gaan helpen. Als ze buiten komt ziet ze naast de auto Abby liggen. Pippa gaat naast haar zitten en ziet dat ze een hoofdwond heeft en dat het bloed er uitstroomt. Dan komt er een schaduw achter Pippa staan. Dan ziet ze Casper staan het vriendje van Abby. En Pippa begrijpt het niet waarom is hij hier? Waar is die Psychopaat? Maar dan begint Casper te vertellen hoe hij alles gedaan heeft en waarom en zegt hij dat hij met Pippa vluchten wil naar een warm land. Pippa zegt dat hij gestoord is en niet mee wil. Dan wil hij Pippa laten stikken en bewusteloos maken maar dan ineens klinkt er een schot, een schot die dwars door Casper heen gaat. Abby staat daar met haar geweer in haar hand. En dan kijkt ze Pippa aan en zegt hoe kon je. Dan belt Abby de politie en komen de Politie en ambulances hun ophalen. Dan eindigt eindelijk de nachtmerrie die lang genoeg geduurd heeft.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

je hebt niet uitgelegd hoe het afloopt met kim en feline en dat wil ik heel graag wel weten

5 jaar geleden

Antwoorden

B.

B.

Dan moet je het boek lezen! superleuk boek.

5 jaar geleden

gast

gast

Lieke

Lieke

de samenvatting is beetje lang

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

overzichtelijker*

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

Kan altijd beter en overzichtelijk.

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

samenvatting klopt niet ze krijgen die sms als ze bij het huisje zijn van de jongens want daar hadden ze berijk. je bent het dode vos vergeten wat Casper voor de deur had gezet. pippa verstoutte haar enkel toen ze van het trap af gingen rennen terwijl Abby met een geweer in haar hand zat. Pippa liep naar buiten omdat ze haar naam hoorde en ze wist zeker dat het Abby was toen ze naar buiten liep zag ze twee verschillende voetstappen en ietsje verderop zag ze Abby met bloed op haar gezicht rennen en achter Abby zag ze Casper

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

A.

A.

Goede samenvatting, alleen de hoofdwond van Abby komt doordat ze haar hoofd had gestoten aan de uitlaat van de auto

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

R.

R.

Mooie samenvatting!

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

N.

N.

goede samenvatting van het boek!

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast