ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis

vals - Mel Wallis de Vries
Het boek gaat over vier vriendinnen Pippa, Kim, Feline en Abby die op vakantie gaan naar de Ardennen in een huisje. Daar is geen bereik door de sneeuwstorm waardoor ze zijn afgesloten van de buitenwereld. Ze ontmoeten drie jongens : Jeroen, Daan en Stijn en nodigen ze uit voor een feestje. Tijdens het feestje ontstaat er een ruzie tussen Kim en één van de jongens, waardoor Kim wegloopt en spoorloos verdwijnt. De volgende dag gaan ze op zoek naar Kim. Kort daarna krijgen ze een sms’je van haar waarin staat dat ze terug naar Amsterdam is gegaan met Daan.
Na de verdwijning van Kim wordt de sfeer steeds grimmiger. Na een heftige ruzie tussen Feline en Pippa raakt ook Feline weg. Ook horen ze voetstappen, de stroom valt uit en de benzinetank is lek gestoken, dus ze kunnen niet terug naar Amsterdam. Abby gaat hulp halen in het dorp en ontdekt wie alles heeft veroorzaakt.
Wie heeft het op de meiden gemunt?

 


Mening
Ik heb het boek in één keer uitgelezen. Het was ontzettend spannend omdat het onvoorspelbaar was. Op het ene moment wist ik niet wat er op het andere moment ging gebeuren. Het las lekker snel. Taal en verhaal pasten goed bij mijn leeftijd. Toch waren er wat dingen die er voor mijn leeftijd nog niet in hoefden, zoals seks. Het boek is ook eigenlijk voor 14 en ouder Het boek is dus meer geschikt voor meiden die al wat langer op het voortgezet onderwijs zitten. De hoofdpersonen in het boek zijn ook wat ouder dan ik zelf ben.
Ik had nog nooit een boek van Wallis de Vries gelezen, maar ik begrijp na het lezen van dit boek echt waarom er zoveel boeken van deze schrijfster in de bibliotheek te vinden zijn. Vals is in 2011 uitgeroepen tot beste thriller van het jaar. Ze won met ruim 13% van de stemmen .
Mijn conclusie is dat Vals een topboek is dat iedereen moet lezen. Het is een spannend en meeslepend verhaal .

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

goede samenvatting, alleen jammer dat je het einde er niet bij hebt gezet.

7 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast