Vals door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
Boekcover Vals
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 335 woorden
  • 31 oktober 2011
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
47 keer beoordeeld

Boekcover Vals
Shadow
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis ligt een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Kim ineens na een ruzie. De overgebleven vriendinnen zijn…
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitge…
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis ligt een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Kim ineens na een ruzie. De overgebleven vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Kim terug naar Amsterdam is gegaan. Als Feline ook verdwijnt, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar? 
Vals door Mel Wallis de Vries
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

vals - Mel Wallis de Vries
Het boek gaat over vier vriendinnen Pippa, Kim, Feline en Abby die op vakantie gaan naar de Ardennen in een huisje. Daar is geen bereik door de sneeuwstorm waardoor ze zijn afgesloten van de buitenwereld. Ze ontmoeten drie jongens : Jeroen, Daan en Stijn en nodigen ze uit voor een feestje. Tijdens het feestje ontstaat er een ruzie tussen Kim en één van de jongens, waardoor Kim wegloopt en spoorloos verdwijnt. De volgende dag gaan ze op zoek naar Kim. Kort daarna krijgen ze een sms’je van haar waarin staat dat ze terug naar Amsterdam is gegaan met Daan.

Na de verdwijning van Kim wordt de sfeer steeds grimmiger. Na een heftige ruzie tussen Feline en Pippa raakt ook Feline weg. Ook horen ze voetstappen, de stroom valt uit en de benzinetank is lek gestoken, dus ze kunnen niet terug naar Amsterdam. Abby gaat hulp halen in het dorp en ontdekt wie alles heeft veroorzaakt.

Wie heeft het op de meiden gemunt?

 


Mening
Ik heb het boek in één keer uitgelezen. Het was ontzettend spannend omdat het onvoorspelbaar was. Op het ene moment wist ik niet wat er op het andere moment ging gebeuren. Het las lekker snel. Taal en verhaal pasten goed bij mijn leeftijd. Toch waren er wat dingen die er voor mijn leeftijd nog niet in hoefden, zoals seks. Het boek is ook eigenlijk voor 14 en ouder Het boek is dus meer geschikt voor meiden die al wat langer op het voortgezet onderwijs zitten. De hoofdpersonen in het boek zijn ook wat ouder dan ik zelf ben.

Ik had nog nooit een boek van Wallis de Vries gelezen, maar ik begrijp na het lezen van dit boek echt waarom er zoveel boeken van deze schrijfster in de bibliotheek te vinden zijn. Vals is in 2011 uitgeroepen tot beste thriller van het jaar. Ze won met ruim 13% van de stemmen .

Mijn conclusie is dat Vals een topboek is dat iedereen moet lezen. Het is een spannend en meeslepend verhaal .

REACTIES

A.

A.

goede samenvatting, alleen jammer dat je het einde er niet bij hebt gezet.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vals door Mel Wallis de Vries"