Vals door Carry Slee

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 8 | 554 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 69 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 69 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
222
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Vals
Shadow
Vals door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Het boek gaat over een jongen. Die jongen heet Kai. Kai wordt elke dag door zijn voor de zieke juf invallende juffrouw, juffrouw Suikertoetje, gepest en getreiterd. Ze pakt bijvoorbeeld spullen af zoals een etui of een agenda en geeft dat nooit meer terug. Op een dag schrijft Kai een verhaal over een monster dat niet eerder dood gaat voordat hij juf Suikertoetje heeft opgegeten en om het ’t monster makkelijker te maken kan hij 13 keer in iets anders dan hijzelf veranderen, maar als het monster slaapt veranderd hij weer terug. Maar door een verhalenaanblazer wordt zijn verhaal werkelijkheid en de volgende ochtend staat er een reuze groot monster naast zijn bed. Hij beleeft met het monster een groot avontuur. De hele stad is in rep en roer wanner iemand achter het monster komt! Zijn vader is hoofd van een roddelblad en zoekt het monster ook en daarom verdiend hij meer dan ooit tevoren!
Kai heeft er spijt van maar het monster kan niet weg voor juf Suikertoetje weg is. Een paar dagen later vertelt Kai over het melkbusje die elke dag de schoolmelk brengt. Dan is het monster wel heel stil. Een dag later nemen Kai en zijn monster afscheid en gaan uit elkaar. Het monster heeft afgesproken dat hij niet aan de juf zou komen. De volgende dag staat er een hond op het kruispunt die hij nooit eerder heeft gezien. Als de school die dag afgelopen is ziet hij diezelfde hond de weg op rennen. Later blijkt dat de hond achter het schoolmelkbusje aanrent. Plots gaat er door Kai dat hij zag dat de hond groene ogen had. En dat heeft het monster ook altijd als hij zich in iets veranderd. De bezorger ziet het en stopt. Het monster verongelukt in daardoor en raakt bewusteloos. Daardoor ontwaakt hij en wordt het weer een monster. Meteen wordt hij gevangen gezet. Het monster kan zich nog maar één keer veranderen en doet dat in een muis om door de tralies weg te kunnen. Hij rent het riool in. Kai is ten einde raad want hij weet dit nu allemaal. Kai heeft zijn twijfels over juf Suikertoetje en vind in de bibliotheek een boek dat over haar gaat: De gemene juf. Hij weet nu ook dat zij uit dat boek is aangeblazen door een verhalenaanblazer. In het boek wordt ze verliefd op een monster. Het monster ziet op een dag voorbijdrijvende schoolspullen langskomen in het riool. Dan denkt hij aan Kai, die zei dat zijn juf dingen zomaar afpakte en het in het nooit meer terug gaf. Dat zou de kans kunnen zijn om de juf bij één van de putten op te wachten. Als het monster daar achter is komt hij er ook achter dat het monster verliefd is op haar. Kai weet dat nu ook. Het monster en de juf spreken af om bij één van de toiletten op school te zoenen. Dan nam de juf iets leuks voor het monster mee: Kai. Kai heeft ze laten nablijven. Als het zover is en de monden bijna bij elkaar zijn eet het monster juf Suikertoetje in één keer op!

De oude juf is weer beter en die avond nemen het monster en Kai voorgoed afscheid. De verhalenaanblazer blaast het monster terug in Kai’s verhaal en gaat zelf terug naar zijn eigen luchtkasteel.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

A.

A.

er zitten echt heel veel fouten in

oowja en dit klopt ook niet helemaal:
Kai wordt elke dag door zijn voor de zieke juf invallende juffrouw, juffrouw Suikertoetje

11 jaar geleden

D.

D.

Hoi ik heb het boek hier en het monster kan zich 15 keer veranderen dus misschien wil je dat veranderen.....

9 jaar geleden

T.

T.

Goed boekverslag

4 jaar geleden

Andere verslagen van "Vals door Carry Slee"