Uitgespeeld door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 628 woorden
  • 18 augustus 2006
  • 90 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.6
  • 90 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2005
Pagina's
224
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Uitgespeeld
Shadow
Uitgespeeld door Mel Wallis de Vries
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Samenvatting
Anna verhuist met haar ouders van Nijmegen naar Amsterdam. Op haar nieuwe school raakt ze bevriend met Tessa, Charlotte, Wouter en Julian (Tessa`s vriend).
Tessa en Anna krijgen een steeds hechtere band, daardoor wordt Charlotte heel erg jaloers. Na een aantal weken verdwijnt Tessa ineens plotseling. Ze vonden haar in een put. In `t begin gingen ze uit van zelfmoord, maar naar een aantal gesprekken gingen ze ervan uit dat ze vermoord was. Uiteindelijk kwamen ze er achter dat `t een ongeluk was… Anna vertrouwt haar nieuwe vrienden niet meer. Haar gevoelens voor Tessa èn Julian verwarren haar en zorgen voor aanvaringen met de andere.
Niemand weet meer wat hun vriendschap eigenlijk voor stelt. Welke rol speeld Anna zelf? Wie bedriegt wie? Wie weet er meer over de verdwijning van Tessa? Totdat Anna zelf angstaanjagende telefoontjes krijgt, is ze bang dat haar het zelfde overkomt als Tessa…

Bron: Sjan & Nadia

Personages
Anna heeft de grootste rol in het verhaal. Anna verhuist tegen haar zin in en heeft in het begin op haar nieuwe school geen vrienden. Ze was een heel slim meisje, maar totdat ze bevriend raakte met Tessa, Charlotte, Julian en Wouter gingen haar punten omlaag en kreeg een slecht raport. Door de vriendschap met haar nieuwe vrienden is ze erg veranderd. Verder is ze erg spontaan en behulpzaam.

Tessa is alleen in het begin van het verhaal in de hoofdrol en daarna gaat ze dood. Tessa is een populaire meid op school en heeft veel vrienden. Eerst had ze een sterke vriendschap met Charlotte, maar dat werd steeds minder totdat ze Anna leerde kennen.

Charlotte is een meisje dat op jongens en op meisjes valt onder andere op der vriendin Tessa en op een leerkracht. Charlotte is een gothic. En iemand die geen rekening houd met anderen, en vind dat ze alle aandacht moet hebben.

Julian is de vriend van Tessa. En heeft een goede uitstraling waardoor veel meisjes op hem valen. En zonder dat Tessa het wist had hij met Anna gezoend. Anna wou het ook niet vertellen aan Tessa want dan was ze bang dat der vriendschap verbroken zou worden. Julian was er bij toen Tessa omkwam. Daardoor ging hij aan de drugs en werd ziek.

Wouter is een stille jongen en geeft veel om zijn vrienden. Hij heeft het moeilijk met de dood van Tessa en de verslaving van Julian. Hij wou Julian helpen maar daardoor kregen ze een ruzie die later weer goed kwam.


Tom is de broer van Tessa. En iedereen denkt dat hij een verlegen, stotterende stille jongen is.
Hij wou graag bij Anna in de buurt zijn ma Anna wees hem de hele tijd af. Later toen die met Anna in de keuken was bleek het te zijn dat hij niet stotterde.

Thema
Het thema van het boek is een drama.

Soort verhaal (genre)
Het is een jeugdthriller. Maar wij vinden het eigenlijk een Drama.

Beoordeling boek
Spannend omdat, je niet van te voren weet wie Tessa heeft vermoord en ze weten niet precies wat er is gebeurd en ze denken ook even aan zelfmoord.
Zielig omdat, ze de vrienden er van gaan beschuldigen van moord op Tessa en omdat, Anna later ook dreigtelefoontjes krijgt en ze denkt dat haar het zelfde overkomt als Tessa.
Werkelijk omdat, het in de werkelijkheid ook allemaal kan gebeuren.
Begrijpend omdat, wij begrijpen hoe de kinderen reageren op de dood van Tessa.

Overige informatie
De titel van het boek heet zo omdat, de vrienden later niet meer op elkaar vertrouwen en het allemaal heel onzeker wordt.

Het speelt zich af in deze tijd in de winter vooral.

We hebben geen informatie over de schrijver kunnen vinden omdat, deze schrijver Mel Wallis De Vries onbekend is omdat, dit haar eerste boek is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

ik vind de samenvatting niet goed hoor,want je hebt gewoon het stuk dat achterop het boek staat overgenomen. zo kan ik het ook!!!

11 jaar geleden

T.

T.

de samenvatting heb je van de achterkant van het boek, dus die is niet goed. ;)

10 jaar geleden

I.

I.

Jammer dat je een groot stuk van de achterkant hebt overgeschreven want het is een goede samenvatting!

9 jaar geleden

Andere verslagen van "Uitgespeeld door Mel Wallis de Vries"