Uitgespeeld door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 776 woorden
  • 18 augustus 2006
  • 105 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.2
  • 105 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2005
Pagina's
224
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Uitgespeeld
Shadow
Uitgespeeld door Mel Wallis de Vries
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
A. Zakelijke gegevens
*De titel van het boek is Uitgespeeld
*De schrijver van het boek heet Mel Wallis de Vries
*De uitgever van het boek is The House Of Books
*Eerste druk: mei 2005, tweede druk: juli 2005

B. Samenvatting
Anna (de hoofdpersoon) verhuist van Nijmegen naar Amsterdam, ze gaat dus ook naar een nieuwe school. Na een paar weken raakt Anna op school bevriend met een groepje: Tessa, Tessa’s vriend Julian, Charlotte en Wouter. Ze gaat steeds vaker met het groepje om en begint mee te drinken en te roken.
Tessa en Anna krijgen een hele sterke band en kunnen heel goed met elkaar opschieten.

De relatie tussen Tessa en Julian gaat steeds slechter en het begint erop te lijke ndat Julian een oogje op Anna heeft…
Op een middag komt Anna Tessa tegen, Tessa ziet er een beetje geschrokken uit, ze moet Anna iets vertellen en ze spreken af om die avond iets te gaan drinken.
Die avond zit Anna te wachten op de afgesproken plek, maar Tessa komt niet opdagen. Die dagen daarna staat overal in de kranten op de voorpagina dat Tessa verdwenen is op het bouwterrein. Later wordt gemeld dat ze zelfmoord heeft gepleegd en Anna en haar vrienden worden ondervraagd door de politie. Het is een grote zoektocht, want later blijkt dat ze geen zelfmoord heeft gepleegd maar is vermoord… Het bleek dat ze bedreigende telefoontjes kreeg van een anonieme beller… Alles wordt steeds vager, het blijkt dat iedereen wel de dader kan zijn. Zelfs Charlotte, Wouter en Julian.

Op een dag krijgt Anna een telefoontje van een anoniem nummer, ze heeft even geen zin om op te nemen en luistert later haar voicemail af. Het is een heel vreemd bericht en Anna wordt er akelig bang van, het lijkt wel zo’ n telefoontje dat Tessa ook kreeg, zou Anna hetzelfde te wachten staan als Tessa?
Anna’s ouders zijn op vakantie dus ze is alleen thuis en de politie wil haar geen minuut alleen laten. Anna wordt overal bewaakt door de politie en haar telefoon is ingenomen. Door de telefoontjes komt de politie meer te weten, en ze traceren het telefoonnummer. Dat blijkt van Charlotte te zijn, en ze wordt aangehouden. De politie meldt het aan de vrienden, en ze horen het vol ongeloof aan.
Anna gaat langs bij Charlotte op het politiebureau en Charlotte is helemaal gek geworden, ze schreeuwt heel hard en probeert Anna te slaan.
Dan komt Rina Bongers (de conrector van de school) vrijwillig naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. Charlotte zei altijd dat ze naar het verzorgingstehuis ging, om haar oma op te zoeken. Maar ze ging altijd naar Rina toe. Zij hadden samen een relatie!

Vlak nadat Charlotte vrij was gelaten, kwam Julian zichzelf aangeven. Enkele minuten daarna is Anna doodstil, en zit met haar mond open voor zich uit te staren. Niemand begrijpt dit, maar toch is het de waarheid.
Julian heeft verteld dat hij Tessa die avond meenam naar het bouwterrein en dat ze ruzie hebben gekregen, toen gleed Tessa uit en is in de bouwput gevallen..

Hierna gingen tijden voorbij van weer normaal leven, Anna werd niet meer gebeld. Haar ouders kwamen terug van vakantie en kregen het hele verhaal van de politie te horen.
De meivakantie naderde. Op een dag was Anna gewoon bezig met de dagelijkse dingen, haar moeder was eventjes weg, en zou over een uurtje terugzijn.
En toen kwam Tom (de oudere broer van Tessa) langs, Anna kon wel goed met hem opschieten. Nadat hij naar de wc was gegaan begon hij vanaf de gang te praten.
Hij stotterde altijd al, maar ineens praatte hij normaal, Anna herkende de stem van de telefoonberichten en belde meteen de politie, ze kon natuurlijk niet praten en deed alsof er niks was, ze legde de telefoon op het aanrecht. Op dat moment kwam van Tom’s kant van het hele verhaal eruit. Toen kwam Tom steeds dichterbij en greep ineens Anna’s keel… Anna kon niks doen en ze kon zich niks herinneren, maar gelukkig had ze de politie alles laten horen zodat de politie meteen op weg was naar haar huis…
Ze waren net op tijd voor Anna’s dood…
Tom werd opgepakt, want hij was de dader van de bedreigende telefoontjes, hij was bij Tessa’s dood en hij had Anna bijna vermoord…

C. Eigen mening
Ik vond het boek heel erg spannend, want er gebeuren heel veel dingen en het wordt op een spannende manier geschreven.
Je wilt echt in één keer doorlezen, want je wilt echt graag weten wie nou de dader is en de verklaring ervoor.
Ik vond het boek erg goed!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

deze samenvatting klopt bijna helemaal!
alleen komen Annas ouders pas thuis als Tom al is langs geweest. heel erg bedankt! het is ee goede sammenvatting

11 jaar geleden

Andere verslagen van "Uitgespeeld door Mel Wallis de Vries"