Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Uitgebroken door Theo-Henk Streng

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Uitgebroken
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 896 woorden
  • 28 november 2010
  • 306 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
306 keer beoordeeld

Boekcover Uitgebroken
Shadow
Uitgebroken door Theo-Henk Streng
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Titel: Uitgebroken
Auteur: Theo-Henk Streng

Korte samenvatting:

Justin is de zoon van een crimineel. Zijn moeder is een drugshandelaar. Ze zit in de gevangenis omdat ze is opgepakt met drugs in de auto. Robert Peggin is de advocaat van Justins moeder en moet haar zien vrij te krijgen.

Maar als Justin in de gevangenis is, is zijn moeder overstuur. Ze wil weg uit de gevangenis.

Een paar dagen later moet Justin bij de schooldirecteur komen. die zegt dat zijn moeder uit de gevangenis is verdwenen. Ze weten alleen niet of ze ontsnapt of ontvoerd is.

Justin gaat naar zijn huis toe en daar komt dan ook Robert Peggin, de advocaat van Justins moeder. hij zegt dat hij alles zal doen om haar te helpen maar dat ze wel tevoorschijn moet komen.

Als Justin weer probeert zijn leven op te pakken, krijgt hij te maken met de Turkse maffia. Zij zitten achter zijn moeder aan, want ze heeft drugs gestolen maar willen nu ook hem pakken. Op het laatst wordt Justin gegrepen en komen hij, de advocaat Robert Peggin en oom Levi bij elkaar, om te horen wat er met de moeder van Justin is gebeurd.

Hoofdpersoon:

De hoofdpersoon is Justin. hij is ongeveer 15 jaar en de zoon van Marina, de drugscrimineel. Hij is een gewone jongen die naar school gaat en met zijn vrienden dingen samen doet. Hij woont bij zijn vader en de vriendin van hem

Overige belangrijke personen:

Marina Steenvalk. Zij is de moeder van Justin en een crimineel die in drugs handelt. Ze werkt samen met haar broer. Haar vader was ook al crimineel. Daarom is zij dat waarschijnlij ook geworden.

Levi Steenvalk is de oom van Justin, die ook in drugs handelt.

Erik is de vader van Justin. Hij doet niet zoveel in het verhaal, maar is er wel voor Justin.

Hoe is het verhaal geschreven?

Het boek is makkelijk te lezen, al moet je soms wel zoeken wat woorden betekenen, zoals ‘openbaar ministerie’ en ‘marehuana’. Toch is het boek goed te lezen en is het lekker spannend. Je moet wel doorlezen als je wilt weten hoe het verder afloopt

Plaats

Het verhaal speelt zich af in Amsterdam, de hoofdstad van Nederland.

Tijd waarin het verhaal is geschreven.

Het verhaal speelt zich gewoon nu af. Het is in 2008 geschreven, maar het zou ook nu nog best wel kunnen gebeuren.

Begin

De eerste hoofdstuk is in de gevangenis, bij de moeder van Justin. Die zegt dat ze er uit moet.

Einde

Het einde van het boek is buiten, op een onbekende plek. Het loopt niet zo heel goed af, maar wel een klein beetje.

Verhaallijn

Er is 1 verhaallijn, die van Justin. Er zijn geen andere hoofdrollen. Het verhaal is vertelt in hij-vorm (justin).

Belangrijk fragment

Dit is wel een belangrijk fragment in het boek.

Maar aan het einde van de weg kreeg hij de schrik van zijn leven. Een derde auto kwam kalm tevoorschijn en bleef met draaiende motor op hem staan wachten. Uit de bosjes stapten twee mannen de weg op.

De mannen gingen midden op de weg staan en Justin moest remmen om niet tegen hen op te botsen. ‘blijf staan’ zei een van de mannen. Ze strekten hun armen uit.

Justin slipte en kon geen kant meer uit. De man hoefde zijn fiets maar vast te pakken om alle controle te hebben.

‘wie bent u?’vroeg Justin. Zijn stem sloeg over.

De man had blond haar en een lijkbleek gezicht met donkere wenkbrauwen.

Had hij met Cinar Bars te maken? Met de zaken van zijn moeder en de gestolen hoeveelheid marihuana? Zouden deze mannen hem meenemen naar Bars?

‘wees niet bang’ zei de man.

Ineens klonken er ook voetstappen achter hem. ze hadden op hem gewacht, besefte Jusin. Ze waren met meer, hadden gewacht tot hij zou komen en hadden hem in de val gelokt.

‘Het spijt me, maar dit is noodzakelijk.’

Op hetzelfde moment greep iemand hem van achteren vast en duwde een vieze doek tegen zijn gezicht. justin probeerde zich te verzette en haalde diep adem. Dat was juist wat hij niet moest doen, maar dat besefte hij te laat.

Het chemische goedje drong zijn neus en mond binnen en hij voelde zixch ineens heel zwaar worden. In zijn hoofd ging een lampje uit.

Levenloos zakte hij in elkaar.

Het stukje is belangrijk, omdat hier begint wat er met de moeder van justin is gebeurd. Ook is het een van de spannendste stukken van het verhaal.

Over de auteur

Theo-Henk Streng is geboren in Hagestein. Dat ligt in de provincie Utrecht. Hij is een jonge schrijver, want hij was 20 toen zijn eerste boek kwam. Hij heeft de opleiding voor meester gevolgd en is nu schrijver met een eigen tekstbureau.

Hij heeft ook nog boeken in België geschreven, die heten Een vrouw op de achterbank en Een hard gelach. Die zijn niet te koop in Nederland, maar gaan ook over de misdaad.

Theo-Henk streng heeft ook de wedstrijd writenow gewonnen in 2005.

Wat vond je van het boek

Ik hou helemaal niet zo erg van lezen, maar dit boek ging heel goed. Het was echt spannend waardoor ik verder wou lezen en dat ook echt deed. ik heb geen bladzijdes overgeslagen, zo spannend was het. Zeker aan het eind was het heel erg spannend, toen duidelijk werd wat er met de moeder was gebeurd en hoe het af zou lopen.

REACTIES

M.

M.

Hallo,

Wat voor cijfer heb je er voor gekregen?

13 jaar geleden

P.

P.

hoi grappige site dit mooi verslag. levert mij goede ideeen op

13 jaar geleden

C.

C.

leuk maar de samenvatting mag wel wat meer hoor...

13 jaar geleden

J.

J.

ik vind de inhoud niet zo goed erzijn dingen vergeten en welk cijfer?

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Uitgebroken door Theo-Henk Streng"