Toverogen door Haye van der Heyden

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 356 woorden
  • 30 juli 2007
  • 34 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.4
  • 34 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2003
Pagina's
97
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Toverogen
Shadow
Toverogen door Haye van der Heyden
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Samenvatting
Vic woont in Reikel, op een dag vindt iemand Fien dood in bed.
Na de begrafenis komt het huis van Fien te koop te staan, maar Vic wil graag nog even het huis binnen om te kijken wat Fien verborg voor haar buurtbewoners. Er was daar namelijk nog nooit iemand binnen geweest.
Als Vic het eindelijk durft gaat hij naar binnen via een schuifraam, als hij binnen is hoort hij opeens een auto buiten. Hij verschuilt zich achter een muur als hij eenmaal buiten is. Dan komen er mensen uit het huis. Dan staat hij oog in oog met het mooiste meisje van de wereld met rood haar en blauwe ogen. Die nacht droomt hij over haar en kan hij niet slapen. Ze maken kennis en worden vrienden. Het meisje heet Patty en heeft een vriendje in Amerika. Ze schrijft hem een brief waarin staat dat ze met Vic heeft gezoend. John, de vriend van Patty, wordt boos en wil haar nooit meer zien. Vic heeft een kistje gejat uit Patty’s huis. Hij vindt daarin een foto van Fien met een ring. Maar die ring heeft de moeder van Patty ook, precies de zelfde. Dan gaan ze de kelder van het huis verkennen en zien ze een slecht stukje muur. Dat is niet zo goed gemetseld. Ze pakken een hamer en slaan de muur in. Ze doen een gruwelijke ontdekking. Fien heeft haar 2 geliefden vermoord. Haar eerste geliefde: Kloes, trouwde met Fien en gaf haar een ring. Toen kwam de broer van Kloes: Robert. Fien werd verliefd op hem en werd zwanger. Kloes kwam erachter en vermoordde zijn broer. Toen wilde hij de ring terug maar dat wilde Fien niet. Toen sneed hij de vinger van Fien eraf. En daarna vermoordde Fien Kloes Toen heeft ze Kloes en Robert in de kelder verborgen, achter de slordig gemetselde muur. Dus de ring die Patty’s moeder om had is van Fien geweest. Dat betekent dat Fien de Oma van Patty is. En na die dag zitten Patty en Vic onder de horizon te praten over die rare dag. En uiteindelijk zoenen ze elkaar.

Einde Samenvatting.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Toverogen door Haye van der Heyden"