Tom & Thomas door Esmé Lammers

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 542 woorden
  • 6 april 2007
  • 38 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.3
  • 38 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Pagina's
123
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Tom & Thomas
Shadow
Tom & Thomas door Esmé Lammers
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Titel: Tom & Thomas
Auteur: Esmé Lammers

Hoofdpersonen:
Er zijn twee hoofdpersonen, namelijk Tom & Thomas.

Belangrijke bijpersonen zijn:
- Paul (de vader)
- Celia (buurvrouw)
- Finch (congiërge internaat)
- Meneer Bancroft (direkteur internaat)

Beschijving personages:
- Tom: Stoer en is voor niemand bang, wordt vaak geslagen door Finch.
Voorbeeld uit boek: Dit was tom op zijn allerbest, voor niemand bang en altijd een grote mond terug. Idioot? Durf jij mij een idioot te noemen? De congiërge deed twee verbluffend snelle stappen naar voren en haalde uit. Zijn vlakke hand raakte Tom vol op de wang.

- Thomas: Wordt gepest door Bruce. Voorbeeld uit boek: Ga jij de klas maar uit,’zei hij. ‘Het is weer hopeloos vandaag. Eruit, en snel een beetje.’ Thomas stond op. Op weg naar de deur kwam hij langs de tagel van Bruce, die plotseling een voet uit stak. Thomas viel languit tussen de tafels.


- Paul: Een schilder die niets anders doet. Voorbeeld uit boek:Thomas wierp een laatste blik op zijn vader. Die verdomde rug benam hem het zicht op het schilderij waar Paul aan werkte.

- Celia: Pilote van een boing 747. voorbeeld uit boek: Celia stapte de boing747. Ze keek op het controlepaneel of ze alle knopjes nog wist en liet toen de motoren warm draaien.

- Finch: congiërge internaat, ontvoert kinderen en slaat kinderen. Voorbeeld uit boek: Idioot? Durf jij mij een idioot te noemen? Finch deed twee verbluffend snelle stappen naar voren en haalde uit. Zijn vlakke hand raakte Tom vol op de wang.

- Meneer Bancroft: hij is de direkteur van het internaat en weet niet dat kinderen ontvoert en mishandelt worden. Hij is aardig. Voorbeeld uit boek: Tom lag onder een omgevallen boekenkast en kreunde. Snel! Zei meneer Bancroft tegen Finch, haal hem eronderuit voordat hij zich nog bezeerd.

Belangrijkste gebeurtenis:
Thomas gedraagt zich als een fan van Tom. Hij denkt dat Tom niet bestaat maar als Tom mishandelt wordt zit Thomas altijd van geef hem een schop Tom! Je kan het!

Belangrijkste probleem:
Het probeem dat opgelost moet worden is dat Thomas en Tom elkaar te zien krijgen en dat Paul het goed opvat. Tom en Thomas wisselen vaak op school of voor het eten dus ze moeten de hele tijd liegen. Ja, later zeggen ze het tegen Paul en hij vat het goed op. Hij adopteert Tom en dan woont Tom bij hun.

Tijd:
Het verhaal speelt zich af in deze tijd, want ze hebben normale computers en auto’s.

Voorbeeld uit boek: Paul stapte is zijn Renault en haalde Thomas op van school.

Wil je de hoofdpersonen kennen?
Het lijkt mij wel leuk om Tom en Thomas te kennen want ze lijken me wel aardig en grappig. Voorbeeld uit boek: Thomas, zij meneer Bahiti, wat is de hoofdstad van sjitsofrenië? Dat zoeken we op meneer! Zei thomas. De hele klas begon te laggen en meneer Bahiti zei, ga jij de klas maar uit! En snel een beetje.

Eigen mening:
Ik vind het boek wel geloofwaardig en ook als het boek in een andere tijd geschreven was vond ik hem nog geloofwaardig. Er zijn alleen geen voorbeelden uit het boek. Ja, want het verhaal wordt in deze tijd afgespeeld en daar leef ik nu al in.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

sjonge, sjonge noemen ze dit een boekverslag schrijven het heeft niet eens een samen vatting

11 jaar geleden

M.

M.

ik vindt het een super boek

11 jaar geleden