Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Time out door Judith Visser

Beoordeling 5.5
Foto van Cees
Boekcover Time out
Shadow
  • Boekverslag door Cees
  • Docent | 3543 woorden
  • 3 oktober 2011
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
22 keer beoordeeld

Boekcover Time out
Shadow

Schrijfster Kimberley Franklin heeft in haar man Manuel haar grote liefde gevonden, tot zij hem een schokkend geheim uit haar verleden opbiecht. Hij is zo onaangenaam verrast dat hij een ‘time-out’ in hun relatie wil en voor onbepaalde tijd naar zijn familie in Duitsland vertrekt. Spoedig na het vertrek van Manuel loopt Kim Martine, een vriendin van vroege…

Schrijfster Kimberley Franklin heeft in haar man Manuel haar grote liefde gevonden, tot zij hem een schokkend geheim uit haar verleden opbiecht. Hij is zo onaangenaam verrast dat h…

Schrijfster Kimberley Franklin heeft in haar man Manuel haar grote liefde gevonden, tot zij hem een schokkend geheim uit haar verleden opbiecht. Hij is zo onaangenaam verrast dat hij een ‘time-out’ in hun relatie wil en voor onbepaalde tijd naar zijn familie in Duitsland vertrekt. Spoedig na het vertrek van Manuel loopt Kim Martine, een vriendin van vroeger, weer tegen het lijf. Terwijl Kim treurt over haar huwelijk en ze geregeld bij Martine haar hart uitstort, overkomt haar ook nogal wat pech: haar auto wordt gestolen en ze krijgt een ernstig ongeluk. Martine werpt zich op als haar reddende engel en luisterend oor. Maar is zoveel pech wel toeval? En waarom wil Manuel niet op Kims sms’jes antwoorden? Langzaam komt Kim achter de afschuwelijke waarheid…

Time out door Judith Visser
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.


Feitelijke gegevens over het boek
Titel: Time Out
Oorspronkelijke taal van de uitgave: Nederlands
Verschijningsdatum 1e druk: 22 september 2011
Gebruikte druk voor het verslag: 1e
Aantal bladzijden: 249
Uitgeverij: De Boekerij (van Meulenhoff)

Genre
Het verhaal van Visser heeft toch wel het meeste weg van een thriller. De uitgever heeft ervoor gekozen om geen genreaanduiding op de cover te zetten. Maar het verhaal kenmerkt zich door de klassieke elementen van een psychologische/literaire thriller. (jaloezie, wraakzucht, moord)
Het is het derde boek van Visser waarin Kimberley Franklin optreedt. Ze is het hoofdpersonage in “Tegengif”, waarnaar in dit derde boek wordt verwezen. Maar de nieuwe thriller is heel goed te lezen zonder dat je het eerste boek over Kim hebt gelezen.


Bijzonderheden
1. In het boek staan een aantal mobile tags afgebeeld, die je kunt scannen met een Smart Phone. Je kunt dan zien op welke locaties Time-out zich afspeelt. Helaas heb ik zelf geen Smart Phone.
Het is een kenmerk van de moderne manier waarop jonge schrijfster/schrijvers me literatuur omgaan. Sociale media spelen meer en meer een rol in literatuur.

2. Voor de uitgave schreef Visser ook een wedstrijd uit onder haar fans. Wie de beste brief aan het personage Kim zou schrijven, omdat ze een ongeluk had gekregen, zou onverkort met die brief in het boek komen. Dat gebeurt inderdaad op blz. 127-128 waar de winnares van de wedstrijd ruimte heeft gekregen Kim na haar ziekenhuisopname moed in te spreken.

Hoe ziet de cover eruit?
Op de voorkant staat de afbeelding van twee vrouwen. Het zijn wazige afbeeldingen. Een van de vrouwen heeft een nachthemd aan. Het moeten natuurlijk de beide hoofdpersonages van de roman voostellen: Kim en Martine.

!! Waarschuwing vooraf: eerst zelf het boek lezen!!
Een samenvatting of een boekverslag van een thriller is iets anders dan een recensie van een boek in een krant, waarin de afloop van een roman meestal niet wordt onthuld. In dit boekverslag gebeurt dit wel. Dat betekent dat je eerst het boek moet lezen voordat je van deze samenvatting gebruik maakt. Anders is de spanning tijdens het lezen weg. Een boekverslag heeft de bedoeling dat een leerling/scholier/student die het boek gelezen heeft zelf niet het vervelende werk van een verslag moet maken. Daarom nogmaals hier op deze plek het dringende advies om eerst het boek te lezen. Je kunt dan optimaal genieten van de spanning.

De flaptekst
Schrijfster Kimberley Franklin heeft in haar man Manuel haar grote liefde gevonden, tot zij hem een schokkend geheim uit haar verleden opbiecht. Hij is zo onaangenaam verrast dat hij een ‘time-out’ in hun relatie wil en voor onbepaalde tijd naar zijn familie in Duitsland vertrekt. Spoedig na het vertrek van Manuel loopt Kim Martine, een vriendin van vroeger, weer tegen het lijf. Terwijl Kim treurt over haar huwelijk en ze geregeld bij Martine haar hart uitstort, overkomt haar ook nogal wat pech: haar auto wordt gestolen en ze krijgt een ernstig ongeluk. Martine werpt zich op als haar reddende engel en luisterend oor. Maar is zoveel pech wel toeval? En waarom wil Manuel niet op Kims sms’jes antwoorden? Langzaam komt Kim achter de afschuwelijke waarheid…

Samenvatting van de inhoud
Er is een proloog waarin een ik-figuur met handen en voeten vastgebonden is aan een bed. Zij/hij heeft een stuk tape op haar/zijn mond geplakt. De lezer weet nog niet wie dit is.


Kim is erg verbaasd dat haar echtgenoot Manuel woedend is over haar verzwegen verleden. Ze heeft hem kort ervoor opgebiecht dat het boek “Tegengif” (ook het eerste boek van Judith Visser) dat over ervaringen in de prostitutie gaat, geen fictie is maar autobiografisch materiaal. Ze was destijds bedrogen door haar vriend Edwin en wilde tegengif opdoen voor alle mannen die ze in de toekomst zou ontmoeten. De prostitutie leek haar daarvoor een geschikt middel.
Manuel kan niet verkroppen dat ze dat jaren voor hem verborgen heeft gehouden. Hij last een time-out aan in de relatie en hij zal in die periode zijn moeder in Wiesbaden bezoeken. Kim moet de eerste avond daarna een lezing geven in Brielle en ze ontmoet na afloop een oude bekende, te weten Martine met wie ze jaren geleden een korte seksuele relatie heeft gehad. Deze Martine gaat met haar mee naar huis. Kim is in verwarde toestand; een wijntje doet de rest. Ze hebben seks met elkaar, wat op dat moment niet erg vervelend is. Maar de volgende morgen heeft Kim er spijt van (ze heeft nu Manuel bedrogen) en ze doet heel koel tegen Martine, die vertrekt. Maar ze is iets vergeten en ze komt weer terug naar Rockanje waar Kim in een mooi huis in het bos woont. Opnieuw vrijen ze met elkaar.

Doordat het perspectief wisselt tussen Kim en Martine, krijgen we als lezer te weten dat Martine slechte dingen van plan is. De ontmoeting in Brielle is helemaal niet zo toevallig als in het begin wordt gesuggereerd, er is nl. opzet van de kant van Martine in het spel. Ze is na de affaire die ze had met Kim verliefd gebleven op de mooie, jonge vrouw die Kim is en ze heeft haar verslaafde man Edwin (met wie Kim in het verleden dus ook iets had gehad ) om het leven gebracht. Ze kan het niet hebben dat Kim met Manuel getrouwd is en heeft hen allebei een tijd in de gaten gehouden. Ze heeft Manuel gevolgd, toen hij van plan was weg te gaan bij Kim en heeft hem een wond toegebracht met een hamer. Ze heeft hem daarna meegenomen naar haar flat en vastgebonden op een bed. (proloog!) Verder zoekt ze met zijn mobiele telefoon contact met Kim om haar te laten weten dat ze hem niet moet bellen. Kim wil echter graag naar Wiesbaden rijden om het uit te praten.

De volgende morgen ziet Kim dat haar Landrover uit de garage gestolen is. Ze doet aangifte bij de politie, maar uit het verhaal van Martine blijkt dat zij de auto gepakt heeft en ergens gestald heeft. Ze is duidelijk jaloers op Manuel en wil niet dat anderen zich met Kim bezighouden. Ze heeft een (slechte) relatie met Philip die toevallig samen met Manuel een garage runt.

Ze is er ook verantwoordelijk voor dat Kim een ongeluk krijgt, omdat ze door een glazen deur loopt en een slagaderlijke bloeding oploopt. Ze heeft namelijk de ringtone van Manuels telefoon overgenomen, waardoor Kim denkt dat Manuel belde en de trap af naar beneden holt. Kim belandt in het ziekenhuis en verblijft er ongeveer twee weken. Haar wonden herstellen langzaam en ze is in feite maar net op tijd gered.

Manuel laat helemaal niets van zich horen en iedereen in de omgeving van Kim spreekt er schande van. Maar hij is de gevangene van Martine, wat niemand verder weet omdat Martine in een anonieme wijk in Spijkenisse woont. Hij ligt met handen en voeten gebonden in een bed en is na enkele dagen al zwaar verwaarloosd. Martine heeft besloten haar vriendin Kim op ultieme wijze te wreken. Op internet heeft ze Manuel aangeboden op een homosite. Ze laat een man in haar flat in Spijkenisse komen die seksueel gezien zijn lusten mag botvieren op Manuel die hulpeloos vastgebonden in bed ligt. De man (Bob) gaat graag zijn gang.

Martine verblijft ’s avonds bij Kim in huis, die na twee weken uit het ziekenhuis is ontslagen. Ze laat duidelijk merken dat ze verliefd is op Kim, maar die vindt dat nog een heel vreemd idee. Ze denkt nog steeds veel aan Manuel en vooral aan het feit dat hij helemaal geen contact op neemt. Haar goede vriendin Nicole vindt de situatie maar vreemd en waarschuwt Kim voor Martine die ze niet vertrouwt. Ook een tweede avond krijgt Manuel mannenbezoek: deze keer is het man die hem eerst als een cowboy berijdt en daarna sperma over hem heen spuit.

Door een gaatje in de muur kan Martine alles volgen en ze geniet van haar wraak. Daarna gaat ze weer naar het huis van Kim en ze laat Manuel achter in haar appartement. Ze wordt enkele keren lastig gevallen door diens zakenpartner Philip die wil weten waarom ze niets meer van hem wil weten.

Kim krijgt veel fanmail (Judith Visser heeft daarvoor een wedstrijd uitgeschreven, zie hierboven); Ze kan zich ineens niet beheersen en stuurt een sms’je naar Manuel, maar ze krijgt geen bericht terug. Wel komt Martine geïrriteerd thuis ( die heeft het bericht namelijk wel gelezen en dat kan ze, jaloers als ze is, niet verdragen.)

Martine is van plan Manuel met 26 mannen seks te laten hebben, net zo veel mannen als Kim in ‘Tegengif” heeft beschreven. Hij is op haar terrein gekomen. Kim is van haar. De Landrover wordt op de plek gevonden waar Martine hem heeft achtergelaten en Kim gaat de auto ophalen met haar ouders. Als ze sms’t dat ze bij haar ouders blijft eten, wordt Martine heel boos. Waarom nodigt Kim haar niet uit om met haar ouders kennis te maken: ze is toch de ideale schoondochter?

Martine heeft weer enkele afspraken gemaakt met mannen om Manuel te bezoeken. Er komen er weer een paar via een internet datingsite op af. Ze hebben orale, anale en plasseks met hem. Manuel wordt op die manier tot op het bot vernederd. Terwijl een volgende man een soort epileerseks met Manuel heeft, (al zijn haren worden van zijn lichaam getrokken) wordt er gebeld. Het is Philip die verhaal komt halen bij Martine. Waarom laat ze hem vallen? Dat kan ze niet gebruiken en ze slaat hem neer met een hamer: hij is dood. Ze zet zijn auto bij hem in de garage en legt Philip bij Manuel op het bed. Die is ze namelijk ook van plan te doden na de 26 minnaars.

Wanneer ze thuiskomt bij Kim, is die helemaal niet blij haar te zien. Ze heeft een telefoontje uit Duitsland gehad, van de moeder van Manuel. Hij is daar namelijk nooit aangekomen en ze had de brief van Kim aangetroffen. Kim is ten einde raad: wat is er met Manuel gebeurd? Hij heeft ook zijn dochtertje Bo niet gebeld, wat hij anders absoluut zou doen. Ook zijn ex-vrouw weet niet waar Manuel is: hij heeft de laatste maand ook geen alimentatie overgemaakt. Kim zegt tegen Martine dat ze zich niets in haar hoofd moet halen: ze is niet lesbisch en ze voelt eigenlijk niets voor haar. Haar beste vriendin Nicole is bij haar en die steunt Kim. Dat laat Martine niet op zich zitten en ze besluit langs het huis van Nicole te gaan, waar haar dochtertje Sammie is. Op Sammie wordt gepast door een jong meisje en ze verzint een smoes om Sammie mee te nemen. Eerst neemt ze haar mee naar haar huis, maar later brengt ze haar onder in een kinderboerderij tussen de varkens. Wanneer ze later Kim belt, vertelt die haar dat Nicole ten einde raad is.

Martine smeedt haar snode plannen verder. Philip is dood en moet weg, want hij begint te stinken. Manuel moet ook dood en ze verzint het verhaal dat hij homo is en dat Philip zijn partner was. Ze wil hem een afscheidsmail laten schrijven waardoor Kim weet dat Manuel homo was en Philip zijn partner. Dat hij dat niet kan verkroppen en daarom zelfmoord heeft gepleegd. Maar daarvoor moeten de lijken wel naar de garage worden gebracht. Ze begint met het lijk van Philip. Later zal Manuel volgen. Ze zal hem een slaapmiddel toedienen, waardoor het lijkt alsof hij zelfmoord heeft gepleegd.

Sammie wordt intussen teruggevonden en het oppasmeisje hangt een onsamenhangend verhaal op. Er zou een man langs gekomen zijn die Sammie heeft meegenomen. De politie gelooft het verhaal niet.

Kim gaat, als haar schoonmoeder nog een keer gebeld heeft, naar de garage van Manuel. Ze schrikt zich dood als ze het lijk van Philip ziet. Zijn kop is in elkaar geslagen en hij stinkt. Ineens staat Martine achter haar. Die doet net alsof ze heel begaan is met Kim, maar ze verdooft haar met de slaappillen die ook bedoeld zijn voor Manuel. Wanneer Kim buiten westen is, rijdt ze naar de erg verzwakte Manuel en dient hem ook het slaapmiddel toe. Maar onderweg naar de garage wordt ze aangehouden door de politie (gewaarschuwd door de weer bijgekomen Kim). Ze wil bij een brug in het water van de Oude Maas springen, maar ze wordt op het allerlaatste moment door een agent tegengehouden.

Kim komt in november terug van een lezing in Amsterdam. Ze zal in een leeg huis komen. Manuel heeft erg geleden onder de situatie met Martine. Ze zijn nog niet bij elkaar.


In het laatste hoofdstuk verteld door Martine beschrijft ze de gang van zaken in de rechtszaal. Ze ziet Manuel naast Kim zitten: zijn hand rust op haar knie. Ze weet dat ze haar straf zal moeten uitzitten. Toch is dat beter dan doodgaan, want ze weet dat ze nu Kim voor de tweede keer in haar leven is kwijtgeraakt, maar ook dat er waarschijnlijk nog een derde keer zal komen, waarbij ze zal proberen in het leven van Kim te penetreren.

Titelverklaring
Wanneer Manuel de voorgeschiedenis van kim te horen krijgt, heeft hij enkele dagen nodig om te accepteren wat ze in haar vorige leven heeft gedaan. Hij neemt een time-out om zijn moeder te bezoeken.

Motto
Het motto is een bekende uitspraak van Elvis Aaron Presley : “Don’t criticize what you don’t understand, son. You never walked in that man’s shoes. “ Je kunt op internet via Google diverse vindplaatsen aantreffen.
Elvis Presley was de Amerikaanse rockzanger die in 1977 overleed.
De tekst spreekt voor zichzelf. Je moet iemand niet veroordelen omdat je vaak niet weet wat er aan de hand is. je hebt nooit in die persoon zijn schoenen gestaan. Dat motto lijkt vooral op te gaan voor Manuel (die een time-out in zijn relatie wil inlassen) en voor Martine (die door een obsessieve jaloezie wordt overmand)

Structuur en perspectief
Het boek begint met een proloog. In die proloog is een ik-figuur die vastgebonden aan een bed ligt. Je weet als lezer nog niet welk personage het is.

Daarna volgen veel korte hoofdstukken waarboven steeds vermeld wordt wie de verteller is.

Er zijn twee ik-vertellers, Kim en Martine. Ze kennen elkaar van een aantal jaar geleden. Ze vertellen allebei in de o.v.t. Kim is getrouwd met Manuel. Die heeft genoeg van haar als hij hoort dat ze in de prostitutie heeft gezeten. Martine grijpt haar kans, want ze heeft een obsessieve liefde voor Kim.
Doordat de beide vertelsters elkaar afwisselen, ontstaat het Jan Klaassen effect: de toeschouwer (in dit geval de lezer) wil de hoofdfiguur voor wie hij sympathie voelt (voor Kim dus) waarschuwen niets te beginnen met Martine. De een lijkt naïef, de ander doortrapt. Dat zorgt voor veel spanning in het verhaal.

De volgorde van de gebeurtenissen wordt chronologisch verteld in korte hoofdstukken. Doordat er twee vertellers zijn, zie je soms een gebeurtenis door de beide vertellers beschreven. (simultaan vertellen heet dat)
Er is soms wel sprake van tijdverdichting (bijv. de periode waarin Kim in het ziekenhuis ligt)
Het verhaal begint met een opening in handeling met een verwijzing naar de eerste thriller van Judith Visser.
Het einde is gesloten: d.w.z. Martine is opgepakt en moet haar rechtszaak aanhoren. Maar er is ook een opening naar een nieuwe thriller met Kim Franklin mogelijk: Martine blijft naar haar mooie vriendin verlangen.

De tijdlagen van het verhaal
“Time-out” is een actueel verhaal. De hoofdfiguren gebruiken een Ipod, mobiele telefoons, internet. Zoals gewoonlijk noemt Judith Visser nauwelijks data en jaartallen. Wel wordt in het begin meegedeeld dat het september is. Aan het einde van het verhaal moet Kim opnieuw een lezing geven. Ze vertelt dat het november is. Er zijn dus in deze thriller ongeveer twee maanden verstreken. Maar het wordt niet duidelijk in welk jaar het verhaal speelt. Er zijn ook geen verwijzingen naar de actualiteit (bijvoorbeeld een politieke gebeurtenis of zo)

Het decor van de handeling
Judith Visser is van oorsprong een Rotterdamse schrijfster en ze woont momenteel in de badplaats Rockanje niet ver van Rotterdam. Ze laat het verhaal dan ook afspelen in die omgeving. Kim woont in Rockanje en Martine in het niet ver van die plaats gelegen Spijkenisse. De schrijfster is dus goed op de hoogte van de locaties waar het verhaal zich afspeelt.

Bijzonder is de mogelijkheid om via mobile tags die locaties op je Smart Phone te bekijken.

Thematiek
In deze thriller van Judith Visser is er sprake van een obsessieve liefde van een vrouw voor een andere vrouw. Zo’n obsessie leidt meestal tot veel ellende. Jarenlang blijkt Martine Kim gevolgd te hebben, totdat ze haar kans kan grijpen. Kim heeft haar echtgenoot Manuel haar verleden opgebiecht en hij heeft een time-out nodig om tot zichzelf te komen. Maar zijn reisplan naar Duitsland wordt door Martine ruw verstoord. Zij wil hem laten boeten voor de dingen die hij Kim heeft aangedaan. Ze heeft een afschuwelijk wraakplan voor hem in gedachten. Kim heeft 26 minnaars in haar korte prostitutieleven gehad en hij zal zich evenzo vaak moeten laten “nemen” door mannen. Daarom heeft ze hem vastgebonden in een bed in haar woning in Spijkenisse. Ze laat hongerige mannen in haar appartement komen om Manuel te verkrachten. Gedreven door een obsessieve jaloezie neemt ze op die manier wraak op hem.
Dat leidt tot veel bloedvergieten (o.a. de moord op haar eigen relatie Philip, de zakenpartner van Manuel) Wanneer Kim haar heeft duidelijk gemaakt dat ze geen lesbische gevoelens voor Martine heeft (ondanks de seks met haar) gaat Martine heel erg ver in haar snode plannen. Maar ze loopt (gelukkig) tegen de lamp.

De belangrijkste motieven in deze thriller zijn dus:
- obsessieve liefde
- psychische afwijking
- jaloezie
- leugen en bedrog
- wraak
- moord
- prostitutie (verleden)
- seksualiteit

Beoordeling scholieren.com
In deze nieuwe thriller laat Judith Visser haar hoofdpersoon uit de eerste twee boeken heroptreden: Kimberley Franklin. Ze verwijst in dit derde boek zelfs naar de eerste avonturen van Kim. (“Tegengif”) Het levert een spannende thriller op waarvan het plot goed in elkaar steekt. Je kunt Judith Visser bij de uitwerking van haar misdaadromans vrijwel nooit op fouten betrappen en dat wil tegenwoordig wel wat zeggen. Het verhaal leest als een pageturner, niet in de laatste plaats door de gekozen structuur met het dubbele perspectief. Dat is niet in elk boek even gelukkig, maar Judith Visser weet een mooie balans te vinden in de vertellingen van haar beide personages. Daardoor ontstaat er een “Jan Klaasseneffect” bij de lezer, die de kant van Kim kiest.

Hoewel het dus al snel in het boek duidelijk is wie de “kwaaie pier “ is en er dus van een whodunit geen sprake is, is ook “Time-out” een spannend boek geworden. Ondanks de wat ruwe seksscènes waarin Manuel het slachtoffer is (toch gedoseerd beschreven), is het boek wel geschikt voor de hogere klassen van het voortgezet onderwijs. Eindexamenkandidaten havo en vwo zullen het boek kunnen waarderen. Het leest vlot weg, het is spannend en zeker niet moeilijk te doorgronden.

Wat de literaire waarde voor onze literatuurlijst betreft: het boek is wel de twee punten waard die een gemiddelde waardering uitdrukken. Judith Visser blijft ons verbazen met vlot geschreven literaire thrillers. In die categorie behoort ze m.i. iot de top-5 van Nederland.

Enkele reacties in de bladen
Thrillers worden niet vaak uitvoerig besproken, behalve op enkele crimi-sites. In de bladen wordt vaak wel enige aandacht besteed aan thrillers.
Enkele reacties:
Zoals we van Judith Visser gewend zijn, laat ze je op iedere pagina happen naar adem…” –[ Cosmopolitan]
“Thriller is haast een understatement voor Time-Out. Het boek staat, net als de eerdere boeken van Judith Visser, stijf van de spanning.” [– FOK]
“Weinig schrijvers besteden zoveel bladzijden aan de innerlijke overpeinzingen van de schurk van hun verhaal. Visser weet haar verhaal zo een meerwaarde te geven.” – [INKT]
“Sommige passages zijn zo freaky dat we ze met een oog dichtgeknepen lazen…” [ Viva]


Over de schrijfster en eerder gepubliceerde werk
Bron: website schrijfster

29 januari 1978 : Judith wordt geboren. In Rotterdam. Op zondag uiteraard.
2003 : Judith behaalt haar diploma Voedingsleer en maakt plannen een eigen praktijk te beginnen als Voedingsconsulente.
2004 : Judith zet de plannen voor een eigen praktijk op pauze omdat ze het idee krijgt oor haar debuutroman Tegengif
2006 : Tegengif verschijnt en wordt een groot succes
2007 : Judith ontvangt de award voor het Beste Rotterdamse Boek van 2006 voor Tegengif
2007 : Judiths tweede boek Tinseltown verschijnt

2008 : Judith ontvangt haar tweede award: Tinseltown wordt in navolging van Tegengif uitgeroepen tot het Beste Rotterdamse Boek van 2007.
2008 : Judiths derde boek – en thrillerdebuut – Stuk verschijnt
2008: Judith wordt gevraagd het Rotterdams Leescadeau van 2008 te schrijven. Haar novelle Ysabella wordt in de hele maand november in een oplage van 40.000 stuks gratis in Rotterdam verspreid
2009 : Stuk verschijnt als Libelle Bookazine en wordt tevens genomineerd voor de Gouden Strop
2009 : Elsevier neemt Judith op in de lijst met 50 grootste jonge talenten
2009 : Judith wordt opgenomen in de Viva 400, een lijst met de meest succesvolle vrouwen in Nederland
2009 : Judiths tweede thriller Oversteken verschijnt
2010 : Minithrillers van Judith verschijnen in Viva, Cosmopolitan, Uitagenda en de verhalenbundels Stampvol Spannende Verhalen voor het Goede Doel en Verrassing!
2010: Trip verschijnt
2011 : Stuk wordt als toneeluitvoering opgevoerd door theatergroep Siberia en wordt lovend ontvangen
2011: Judiths nieuwste thriller Time-out ligt in september in de winkels!

Judith woont samen met haar man en hun twee honden in Rockanje.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Time out door Judith Visser"

Ook geschreven door Cees